15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjempen blant insekter – hercules billen

bille hercules Insekter er en annen klasse av dyreriket. Tallrike, varierte og helt ukjente. Den inneholder sommerfugler av uvanlig farge og størrelse, skremmende edderkopper, gigantiske biller. Blant sistnevnte er Hercules -billen overraskende. Ja Ja. Dette er en av de største representantene, som ikke bare erobret med sin størrelse, men også med sitt uvanlige utseende..

Utbredelse

stor bille Hercules tilhører den lamellære familien, slekten Duplyaki. Dette er de største representantene for slekten (generelt er tallet omtrent 300), som “bærer” utvekster på seg selv. De nærmeste slektningene til billen er neshornbille, “elefant”, skarabé.

Hercules er hjemmehørende i Sør -Amerika. Han bor også i Bolivia, Venezuela, Karibia, Ecuador, Peru, Mellomamerikanske regioner, Den dominikanske republikk, Mexico, Bolivia, Antillene, Colombia, Brasil, Panama, Guadeloupe. Favorittsteder er fuktige skoger i subtropiske og tropiske soner, hvor mye grønt og frukt vokser. Men noen ganger i våte perioder kan de bli funnet i lavland og fjellskog. De foretrekker å bo på skogbunnen. Larvene lever i råtnende ved, som også er mat, og de voksne foretrekker å leve ved foten av trærne..

Beskrivelse

bille av imponerende størrelseInsektet har både hunn- og hunnindivider, så forskjellige fra hverandre at de er klassifisert som en annen slekt. Bildet av Hercules -billen viser at utseendet er veldig uvanlig. Insektet er skinnende, elytra er gul-oliven, oliven og gul. Hodet og pronotum svart. Det kan også være flekker på ryggen. Farge endres med fuktighet.

Så det er individer med en blågrå farge. Hodet er lite. Den er kronet med antenner, som består av 10 segmenter. Benene på insektet er lange, sterke, har klør som billen klamrer seg til og klatrer opp på planter. Forbenene er også beregnet for graving, og takket være dem graver insektet seg inn i søppelkullet..

Voksne insekter

voksne hercules billerDen mannlige personen kan nå 16 cm i størrelse og alt på grunn av den enorme utveksten på hodet og pronotum – den største fordelen med billen, som brukes i kampen for hunnen. “Hode” -hornet har tenner, og ligger på pronotum er bøyd nedover og har brune villi på undersiden. Lengden kan være større enn insektet selv. Billen har velutviklede vinger..

Vingespennet til en voksen kan nå 22 cm.

Hunnene er mye mindre og vokser opp til 8 cm. De har ingen horn. Elytra er mørke, og hele kroppen er dekket med røde hår..

Larve

Herkules billelarveStørrelsen på larvene er imponerende og kan nå 18 cm. Hvis du ser nærmere, kan du se en myk, sklerotisert hvit kropp, litt dekket med hår. Det er et svart hode. I en voksen larve som forbereder seg på forpupping, endres fargen til brun. Kroppen hennes har en særegen 12-segmentert struktur med tre par brystben. Mørke spirakler er plassert på sidene. Larvens munn dannes i henhold til typen “gnagende”. Overkjeven er trekantet og har to tenner inni.

Ernæring

Hercules lever av overmoden eller moden fruktmasse. Det er bemerkelsesverdig at insektet kan spise den samme frukten til den suger ut all den næringsrike juicen fra den. Når det gjelder larvene, spiser de trefibre og råttent tre, der de lever. Hvis det er nødvendig å søke etter en ny matkilde, kan biller fly lange avstander.

Utvikling

ung bille gekulesGenerelt kan en voksen leve 6-10 måneder. Etter parring legger hunnen et stort antall egg i det råtne treverket, omtrent 100 egg. Etter 4-6 uker utvikler en larve seg fra dem. I denne fasen bruker hun 1,5-2 år. Matet på råtten tre, vokser larven konstant og blir opptil 18 cm lang. Dessuten kan vekten være 100 g. En veldig imponerende størrelse, mer enn en håndflate. Etter tiden som er tildelt for dette stadiet, forbereder larven et hus der den ene siden består av presset jord, og blir til en puppe.

Etter omtrent 1,5 måneder kryper en voksen bille ut av den, og livssyklusen starter igjen.

Herkules er veldig uvanlig! Han er i stand til å bære en last som overstiger hans egen kroppsvekt med 850 ganger. Oversatt til “menneskelige” proporsjoner, ville vi med en slik kraft måtte løfte en vekt på 65 tonn.

Bille og mann

hercules beetle - kjæledyrBillen er også god fordi den, til tross for sin veldig formidable utseende, er helt ufarlig for mennesker og landbruk. Siden den hovedsakelig lever av overmoden frukt, og larvene behandler råtten tre, skader ikke insektet avlingen. I tillegg er billen ikke giftig og tåler ikke sykdommer..

Noen insektelskere kjøper den til og med, oppbevarer den i beholdere, reproduserer den og holder den i hendene uten frykt.

Kostnaden for havregryn er høy – $ 120 per stykke.

Hvis du likevel bestemmer deg for å skaffe deg et så uvanlig husdyrinsekt, kan du kjøpe det i spesielle barnehager eller fora. Men husk at for riktig utvikling må billen ha riktig omsorg og betingelser for internering..

På randen av utryddelse

Dessverre forsvinner Hercules gradvis. Dette skyldes:

  1. Miljøforurensning.
  2. Nedgang i habitat for biller på grunn av menneskelige aktiviteter og konstant felling av trær som er egnet for opphold og fôring av larver.
  3. I tillegg er Hercules selv og hornene deres mye brukt i folkemedisin..
  4. Insektenes utseende og størrelse er original. Ikke rart de har blitt samleobjekter.
  5. Høy pris, oppfordrer folk til å fange feil for salg.

Som du kan se, til tross for det skremmende utseendet, er Hercules -billen helt ufarlig, ikke farlig, veldig interessant, en av de største representantene i sitt slag og har en enorm styrke..

Kjennskap til hercules -billen – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel