15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal beskjæres buksbom for å danne en vakker busk

Fortell meg når du skal beskjære buksbom? Vi plantet den langs fortauskanten i fjor, men buskene er litt syke. Vi har ikke kuttet dem ennå, slik at vi kan gå bra med bransjen. Ved høsten så det ut til at alle hadde kommet seg, ga til og med en god økning, men grenene vokser tilfeldig og stikker ut i forskjellige retninger. Kan de kuttes om våren, eller er det bedre å vente til høsten?

når skal beskjære buksbom Boxwood er en av de mest fleksible buskene som skal beskjæres. Til tross for at den vokser sakte, reagerer kulturen godt på et hårklipp. For å opprettholde et pent utseende av plantene og formen på kronen gitt dem, er det verdt å vite når du skal beskjære buksbom. Generelt er tidspunktet for beskjæring for ham ikke forskjellig fra en lignende prosedyre for andre hageplanter. Det er bare en liten forskjell i målene som er oppnådd med en hårklipp. Det er også noen nyanser ved beskjæring av unge og gamle planter..

Når skal beskjæres buksbom som nettopp er plantet

beskjæring av ung buksbom Unge planter, på grunn av den langsomme vekstraten, bør ikke berøres de to første årene. Det er nødvendig å gi dem muligheten til å vokse kronen slik at det er noe å kutte. Den første beskjæringen anbefales i det tredje leveåret, og begynner å danne kronen. Busker kan gis hvilken som helst form og hele tiden opprettholde den og ta vare på dem.

Noen gartnere kutter plantene sine for første gang innen en måned etter planting. Generelt er dette tillatt, men bare for lavvoksende fortausarter. Og forutsatt at toppen av skuddene er forkortet med ikke mer enn 10 cm. Dette vil vekke de sovende sideknoppene, og skuddene begynner å forgrene seg.

Tidspunkt for beskjæring av voksen buksbom

vilkår for beskjæring av buksbomFrodige busker trenger nesten vanlige hårklipp.. Det utføres gjennom vekstsesongen:

  1. Om våren. I sør kan arbeidet begynne i begynnelsen av april. I regioner der våren kommer senere, er det bedre å utsette hårklippet til mai. Skadede og ødelagte skudd kuttes ut, fjorårets unge vekst blir forkortet til ønsket høyde. Etter en måned gjentas det korrigerende hårklippet..
  2. Sommer. Boxwood vokser aktivt til midten av sommeren. På dette tidspunktet kan du periodisk kutte av grenene som stikker ut fra kronen..
  3. Om høsten. I slutten av oktober eller begynnelsen av november utføres den siste beskjæringen, og toppene fjernes fra unge skudd. Den tar sikte på å forbedre vårveksten. Når det gjelder rotgrenene, blir de også forkortet. Hvis du vil at busken skal forgrene seg mer, er det tre knopper igjen, ellers bare to.

Hvordan trimme buksbom – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel