15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lyse og sofistikerte Nemophila -blomster til blomsterbed på landet

nemophila blomster til blomsterbed Nyanser av det blå spekteret har en beroligende effekt på en person, derfor er havet og himmelen representert med nettopp slike toner. For å skape et stykke paradis med vekt på himmelsk lykke i hagen din eller på landet ditt, vil nemophila blomster til blomsterbed hjelpe deg, noe som fascinerer med deres sofistikerte utseende. Videre er avlingen utmerket for å vokse på tempererte breddegrader. I kjølige klimaer blomstrer den urteaktige planten mye bedre enn i varme klimaer. Fra små ensomme korollas dannes et luksuriøst “teppe” i forskjellige fargetolkninger (avhengig av variasjon). Denne funksjonen gjør at de blåøyde kan dekorere store områder med parker, åser og landskap..

Nemophila blomster til blomsterbed overrasker med sitt mangfold

hagesammensetninger med nemophila Amerikaneren forget-me-not tilhører familien Aquatic. Kulturens mellomnavn indikerer at den er hjemmehørende i California. I naturlige habitater forekommer det i sørøst og vest for USA, så vel som i Canada og Mexico.

Vanligvis blomstrer en årlig avling om våren. Du kan kjenne henne igjen ved følgende tegn.:

 • krypende stilker 20-30 cm lange;
 • pinnate-lobed løvverk (motsatt, pubescent) av en smaragdfarge;
 • fem-kronbladskroner (2-5 cm i diameter), koblet til basen;
 • rynkete ovale frøkapsler (inneholder opptil 20 frø).

delikate nemophila blomster til blomsterbedSjarmerende blomster til nemophil -senger er verdsatt for sitt utvalg av luksuriøse farger. Dette er vanligvis tofargede varianter. På samme tid har området til pistil og støvbærer alltid en snøhvit ytelse.

Den andre fargen på kronbladene kan være:

 • himmelblå;
 • lilla;
 • lilla;
 • lilla;
 • alle nyanser av blått.

blomsterbed dekorasjonEt dekorativt trekk ved blomstene er kontrasterende årer som skiller seg skarpt ut mot den hvite bakgrunnen i midten. I tillegg ligner de clavate støvdragere luksuriøse perler i et utsøkt skall. I tillegg er noen varianter kjent for sine varierte farger og fascinerende mønstre. I Russland er bare 2 varianter av amerikansk forglemmigei populære: flekkete og mencissa.

Slekten blåøyde har 11-13 arter. Hundrevis av unike varianter med utmerkede dekorative egenskaper har blitt avlet av dem..

Den mangefasetterte nemophila Menzis

nemophila mencisNemophila menziesii -sortene kjennetegnes ved sine ganske små blomsterstørrelser. Klokkeformede knopper med 5 kronblad er opprettholdt i blå-blå toner. Corolla er dekorert med en kontrasterende hvit flekk i midten. På samme tid fascinerer blå nemophila Menzisa med sine kuttede blader. Sterkt dissekerte tallerkener dekket med tett pubescens. Takket være dette får løvet i lysegrønn farge et lett sølvaktig overløp..

Blant gartnere er varianter spesielt populære:

 • nonphile Baby Blue Eyes (med en lys kjerne);klasse Baby Blue Eyes
 • Snøhvit eller hvit snø (ren hvit nyanse);Snøhvit variant
 • Atomaria eller snøstorm (mørke dekorative slag ved foten av de hvite kronbladene);klasse Atomaria
 • nemophila Penny Black eller Discoidalis (mørk lilla korolla med perlekant og senter).nemophila Penny Black

Stilkene når en høyde på bare 10-15 cm. De er oppreist og forgrenet. De er ganske tynne og svake, men har en liten forsegling i nodene. Blomstringsperioden er juni-september. Blomsten får uvanlig dekorativitet i blomstringsfasen, siden den ligner en utsøkt porselenstjeneste, men bare i hagen.

I tillegg til hvite og blå farger, er det ofte uvanlige rosa og til og med røde nyanser av kronblad..

Fascinerende nemophila oppdaget

nemophila oppdagetNemophila maculata er preget av kontrasterende linjer og flekker. I de fleste tilfeller har nemophila flekket en hvit kopp med corolla. De lilla-lilla stripene skaper effekten av et lyseblå-fiolett overløp. Videre er hvert kronblad dekorert med et stempel av en mystisk indigo-nyanse med en lys perlemor.

Oppdrettere har avlet flere varianter av amerikanske flekkete forglemmigeier:

 • Fifespot eller Five spot (lilla striper og flekker);klasse Fifespot eller Five spot
 • Barbara (lilla hjerteformede flekker på toppen av kronbladene);variasjon Barbara
 • Marihøne (på en hvit bakgrunn, symmetriske flekker av himmelblå / lilla nyanser).marihøne variasjon

Spotted nemophila kjennetegnes ved sin spesielle frostbestandighet, som den er veldig verdsatt av gartnere.

lys blomstÅpent løvverk, som er utsøkt plantet på tynne stilker (20-25 cm), gir variantene en spesiell prang. I juni (eller den 40. dagen etter såing av frøene) dukker det opp store femflikede blomster (4-5 cm i diameter).

Jordbruksteknologi for dyrking

nemophila blomster til blomsterbed i landetKulturen finnes i det naturlige miljøet i en høyde av 500-2000 moh. Av denne grunn anbefales voksende nemophila både i solfylte områder og i lett delvis skygge. Med mangel på belysning er stilkene sterkt strukket, og planten begynner å blomstre dårlig. Det skal imidlertid huskes at blåøyde ikke tåler tørke og varme..

Jorden for den urteaktige planten er valgt med følgende egenskaper:

 • fruktbar / næringsrik;
 • med nøytral surhet;
 • løs nok.

løs fruktbar jordHumus eller kompost påføres stedet (for graving). For leirejord vil tilsetning av torv og sand (finkornet) være obligatorisk. For å redusere surhetsindeksen brukes kritt (pulver). Det som følger er ikke en enkel teknologi for dyrking av nemophila fra frø. Når du skal plante frø, bestemmer hver gartner selv, avhengig av klimaforholdene i området. Frøplantene modnes i 40 dager (1,5 måneder). I denne alderen overføres den til bakken. På den tiden vokser plantene opp til 15-20 cm.

Arbeid med frøplanter

frøplanter av nemophila frø

En spesiell beholder for såing av frø eller individuelle potter tilberedes. Beholderne fylles i like deler:

 • torv;
 • sand;
 • torv.

stell av nemophila frøplanterUnderlaget fuktes med varmt, avgjort vann. Spor dannes på en dybde på 1 cm. Frøene ligger i en avstand på 5-8 cm fra hverandre. Etter såing sprayes bakken igjen. Beholderen er dekket med glass / folie.

Frøplanter trenger riktig pleie innen 10-14 dager.:

 • temperaturregime innen + 15 … + 16˚С;
 • god belysning;
 • daglig sprøyting;
 • vanlig ventilasjon (15-20 minutter hver dag).plantepleie

Amerikanske glem-meg-ikke-spirer er i stand til å tøye sterkt. I dette tilfellet tilbys ekstra belysning, muligens ved hjelp av fytolamper..

Når skudd vises, overføres beholderen til et varmere rom. Frøplanter av nemophila dykker ikke, siden rotsystemet i kulturen er ganske sårbart. 7-10 dager før transplantasjon i hagen, blir plantene herdet. Hver dag øker oppholdet i frisk luft fra 15 minutter til 24 timer.

Til det etterlengtede blomsterbedet

nemophila i naturenÅ plante nemophila og ta vare på den i det åpne feltet utføres under hensyntagen til alle reglene for landbruksteknologi. Hver plante overføres bare til hagesengen med en jordklump. De plantes i en avstand på 15-20 cm hvis de blåøyde brukes som bunndekkende plante.

Agrarians anbefaler å følge det optimale tempera -regimet for dyrking av avlinger. For frøplanter er området 15-16 ° C relevant, for voksne prøver-22-24 ° C.

trekk ved plantepleieEttårige trenger regelmessig, men moderat vanning. Når jorda er overbelastet eller fuktighet stagnerer, begynner røttene å råtne. Toppdressing påføres under spiring og deretter blomstring, forutsatt at forhagen ikke blir befruktet om våren eller høsten. Når det gjelder slik omhyggelig omsorg, vil blomster til nemophila blomsterbed bli et reelt uttak for gartneren.

Blomstrende ettårige blomster nemofila for blomsterbed – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel