15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi sår reddik for vinterbruk

reddikskudd Som du vet, er våren en varm sesong for gartnere, for med ankomst av den første varmen begynner de sesongarbeid knyttet til å plante hageavlinger. Imidlertid er det noen grønnsaker som sås bare om sommeren, og den mest kjente av dem er reddik. Selvfølgelig kan du plante den om våren, men bare hvis høsten er planlagt å lagres til vinteren, og ikke spises i nær fremtid, er det bedre å utsette plantingen.

Når skal man så?

Reddik er en kaldbestandig avling med korte dagslys, for aktiv vekst og modning trenger den moderat belysning. Hvis det er for mye sol og det skinner lenge, vil rotavlingen gå inn i pilene, og det vil ikke være mulig å fjerne en god høst. Sommerkultivarer til konsum kan sås i slutten av april. Men for at grønnsaken skal lagres i lang tid, må såing av frø utsettes til juli..

Den optimale tiden for såing av sen- og midtsesong reddikvarianter er det første tiåret av juli. Rask modningssorter kan sås på slutten av måneden.

Hvor skal man så?

Hvis det er mulig, er det bedre å sette av et eget område i hagen for reddik, som ikke er skyggelagt av trær. På våren, før du graver, sprer du kompost og torv, eller asker med nitrofos på.

Reddik tolererer ikke sur jord, den vokser dårlig i den, blir ofte syk, og da blir ikke høsten lagret. Med økt surhet på stedet om høsten, er det nødvendig å legge kalk til bakken.

I en liten hage kan reddik plantes mellom poteter, løk eller tomater, men bare hvis andre representanter for korsblomstplanter ikke tidligere har vokst i dette området.

Hvordan så?

Før du fortsetter med såingen, må frøene dynkes i en saltoppløsning (1 ss vann, 1 ss salt), velg deretter de største og hell dem i et par timer med en løsning av rosa kaliumpermanganat for å forhindre sykdommer.

Lag riller på tomten med en radavstand på minst 30 cm. Plasser de tilberedte frøene i sporene, og la det være omtrent 15 cm mellom dem.

Erfarne gartnere anbefaler å sette frø i reir, 2-3 frø i ett, og etter at de spirer, fjerner du svake spirer.

Hvis jorden ikke var fuktig nok under såing, bør frøsporene vannes rikelig. Dryss med jord på toppen og komprimér litt. Det er ikke verdt å dekke frøene dypere enn 2,5 cm, ellers vil de ta lang tid og det vil være vanskelig å spire. For å forhindre fuktighet fra sengene i å fordampe for raskt, spre mulken.

Video om hvordan og når du skal så reddik for lagring

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel