15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler for dyrking av duftende mignonett fra frø for et eksklusivt blomsterbed

dyrking av duftende mignonett fra frø Hvis du samler alle jordens blomster på ett sted, vil du få et unikt blomsterbed. Dyrking av duftende mignonette fra frø for å skape en lignende eksotisk i landet har noen funksjoner. Planten skiller seg fra de vanlige avlingene våre landsmenn bruker i landskapsdesign. Den unike skjønnheten og ømheten fremkaller imidlertid en ekte nytelse av naturen. La oss først bli bedre kjent med blomsten. La oss studere løvverk, knopper og eksterne funksjoner. Og så vil vi diskutere hvordan vi kan dyrke en kultur i landstedet vårt..

Det kunstneriske antrekket til en slank blomst

mignonette blomstrer Duftende mignonette tilhører Reseda -familien. I sitt naturlige miljø finnes det i India, Nord -Amerika, Middelhavet og Asia. For flere tiår siden ble blomsten dyrket i sommerhytter mye oftere enn roser..

Anlegget brukes aktivt:

 • å dekorere territoriet til landstedene;
 • som et “levende” element i rommet interiør;
 • for aromatisering av klær som er lagret i skapet.

upretensiøs planteDens upretensiøsitet og duftende aroma tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere i det XXI århundre. I tillegg har blomsten en gunstig effekt på en persons fysiske tilstand. Den velduftende duften lindrer nervesystemet og lindrer hodepine og migreneanfall.

mignonette i naturenDen opprinnelige mignonetteblomsten stiger omtrent 50 cm over bakken. Busken danner oppreist skudd med mange delikate skudd, som er dekket med grasiøst løvverk. Små rynkede plater har en langstrakt avlang form. De øvre bladene er delt inn i flere fliker. Som regel består de av en lansettformet og lineær lap. Det nedre løvet har vanligvis en solid struktur, men skiller seg likevel grasiøst ut på bakgrunn av frodig grønt. Tonen i løvet avhenger av vinkelen lyset kommer inn i. Den kommer i lys eller mørk grønn farge..

blomsterstand av mignonetteKnoppene består av seks delikate kronblad og kelblad. De er samlet i racemose blomsterstander av en pyramideform og er malt i en lysegul eller grønnaktig farge. Når de blomstrer, kommer det en heftig aroma fra blomsterbedet. På en gang dannes miniatyrfrukter i stedet for knoppene. De ligner en brun eller grønn boks. Den inneholder omtrent 1000 små frø, som bidrar til fortsettelsen av den utsøkte plantefamilien..

Duftende mignonette inneholder vitamin C, karoten, tanniner, karoten, fettsyrer. Derfor er det mye brukt i homeopati..

Populære varianter

varianter av mignonetteFør du starter dyrking av duftende mignonette fra frø, anbefales erfarne gartnere å vurdere kjente kulturtyper.

I dag er de mest populære:

 1. Monark. Buskene vokser opp til 30 cm. Blomsterstandene i pyramideformen består av mange grønne knopper med røde støvdragere.monark klasse
 2. Ambergris. Den har en søt aroma og en høyde på ca 45 cm.ambergris variasjon
 3. Rubin. Kobberknopper. Krydret aroma utstråler. Sorten er frostbestandig.Rubin variasjon
 4. Khavskaya. Små knopper er plassert på en kraftig peduncle. Avlingen dyrkes også i potter..reseda havskaya

Spesiell “respekt” bør gis til den velduftende rødrosa mignonetten. Knoppene utstråler en utsøkt aroma. I tillegg danner de pyramidale blomsterstander, som er graciøst malt i 2 farger. Rødt blekner til rosa. De første blomstene blomstrer i juli, de siste i begynnelsen av september. Nesten hele sommeren lyser blomsterbedet med grasiøse blomster som utstråler en delikat aroma..

Trinn-for-trinns dyrking av duftende mignonett fra frø

dyrking av duftende mignonett fra frøKulturens popularitet bestemmes av dens upretensiøsitet, utsøkt skjønnhet og lukt. Imidlertid krever det en hånd, selv om det vokser. Først og fremst skapes ideelle betingelser for eksistens for duftende mignonette..

Jorden

nøytral jordsyrePlanten foretrekker jord med nøytral surhet. Derfor, uansett hvilket alternativ som er tilgjengelig, prøver de å lage et passende underlag..

For å gjøre dette, bruk:

 • humus;
 • tre aske;
 • torv.

Høy surhet nøytraliseres med kalk. Løsne jorden med sand, dolomittmel. Dreneringskomponenter tilsettes om nødvendig.

Et sted

komfortabelt sted for resedaDuftende mignonette tilhører solelskende planter, siden varme land er hjemlandet.

Når du velger et sted for et blomsterbed, tar gartnere hensyn til varianter av nærliggende avlinger:

 • trær;
 • busker;
 • høye blomster;
 • nyttebygninger;
 • gjerder.

Blomsterbedet er utstyrt i et åpent område, hvor solen skinner nesten hele dagen. Ellers mister planten sin dekorative effekt og rike farger..

Såing

såing av mignonette i åpen markDuftende mignonette dyrkes fra frø på to måter: utendørs eller ved bruk av frøplanter.

Når bakken varmes godt opp, er den nøye forberedt for såing:

 • grave opp;
 • jevnet med en rive;
 • lag hull, ca 5 cm dype.

vokser gjennom frøplanterAvstanden mellom sporene er ca 40 cm. Plasser om nødvendig dreneringsmateriale på bunnen. Så blir frøene sådd. Dryss med jord eller sand. Vann forsiktig med en sprayflaske. Etter 14 dager vises de første skuddene.

Ved fukting må du ikke lede vannstrømmen direkte til midten av hullet, slik at den ikke vasker bort små frø.

For å dyrke frøplanter av duftende mignonette trenger du beholdere og et spesielt underlag. Kjøp den i butikken eller ta den rett fra hagen.

Prosessen starter i mars:

 • drenering plasseres på bunnen av beholderen slik at det ikke blir stagnasjon av fuktighet;
 • dekke bakken;
 • lage små hull;
 • så korn.

Plantematerialet er dekket med et underlag blandet med sand. Tamp litt ned. Topp med vann ved romtemperatur og dekk med plastfolie. Dette skaper en drivhuseffekt som stimulerer veksten av blomster. Når spirer vises, fjernes lokket. Befestede frøplanter dykker i separate beholdere. Etter dannelsen av 3-4 bladplater overføres de til et blomsterbed..

Jorden i potten er godt vannet slik at den er mettet med fuktighet. Det er laget groper i sengen, hvis størrelse sammenfaller med størrelsen på rhizomet. Deretter fjernes planten forsiktig sammen med jorden og overføres til et nytt forberedt sted..

Du kan så planten 2 ganger per sesong med et intervall på 14 dager. Som et resultat vil en duftende kultur dekorere stedet til begynnelsen av høsten..

Enkel omsorgsalgoritme

regelmessig vanning av resedaEt frodig blomsterbed på territoriet til en sommerhytte herliggjør stille sin eier. Derfor bør planting og stell av duftende mignonett tas på alvor. Når planten allerede utvikler seg i blomsterbedet, blir den jevnlig fuktet. Prosedyren gjentas når det øverste laget av jorden tørker. I en tørr sesong vannes mignonette oftere slik at bladene og knoppene ikke mister sin dekorative effekt. Vanntemperaturen skal være litt varmere enn miljøet.

Ved tilstrekkelig nedbør avbrytes vanning.

løsner jordenFor å forhindre at det dannes skorpe på jordoverflaten, kreves regelmessig luke. Det utføres neste dag etter fuktighet. Ved hjelp av en hakke løsner de bakken og fjerner ugress. For å stimulere vekst og frodig blomstring, utføres toppdressing.

Den består vanligvis av denne typen gjødsel:

 • nitrogen stoffer;
 • fosfor komponenter;
 • potash preparater.

Fôringsprosedyren utføres i henhold til instruksjonene fra produsenten. For å forlenge den dekorative skjønnheten til duftende mignonettbusker, fjernes de falmede knoppene. Takket være dette dannes nye blomsterstander. Frøene høstes før kulene åpnes. De modnes vellykket i et godt ventilert rom. Spiringen vedvarer i 4 år.

Utrolig duftende mignonette ser fantastisk ut i blomsteroppsatser. Den dyrkes vellykket i potter og plasseres på balkongene til byfolket. Planten fyller rommet eller sommerhuset med en heftig aroma som varmer og søter sjelen som er lei av problemer. La blomsterbedene våre bli dekorert med duftende mignonett hele sesongen.

Vellykket dyrking av duftende mignonett fra frø – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel