15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interessante fakta om livet til den fargerike villfuglandgogolen

and gogol Gogolanden er en liten fugl med lys og fargerik fjærdrakt, som er en av få. Den har et ganske bredt habitat, fra Russland til Nord -Amerika. Antallet ender synker raskt, så på slutten av forrige århundre ble det oppført i den røde boken. I dag finnes gogoler ikke bare i naturen, men vokser også vellykket på private gårder som uvanlige kjæledyr. Vedlikehold og stell av denne fuglen har noen funksjoner som bonden må ta hensyn til når han avler fargerike gogoler..

Gogol and – funksjoner og hovedtyper

trekk ved gogoland Gogol er en andfugl hjemmehørende i Nord -Amerika. Men det er umulig å pålitelig fastslå opprinnelsen til rasen, siden gogolens lyse fugler ble nevnt i krønikene til Kievan Rus. De ble avlet for tykke lo og kjøttprodukter..

Gogolanden kalles også en redekasse, siden de i naturen utstyrer reir i hulene til høye trær som ligger i nærheten av reservoarer. På midten av 80-tallet i forrige århundre reduserte antallet av denne fuglen betydelig, ettersom den var gjenstand for jakt. Men takket være oppdretternes innsats har fuglebestanden blitt restaurert..

I ornitologi er det tre hovedvarianter av gogol:

 • vanlig;
 • liten;and gogol liten
 • islandsk.and gogol islandsk

Alle varianter varierer i utseende, kroppsvekt, nebbform og størrelse, så vel som i habitatområdet.

Vanlig gogol

paringstid av Gogol ordinærDen vanlige gogolen er den vanligste varianten og finnes oftest i naturen. Hun har en veldig imponerende fjærdrakt med kontrastfarger..

Eksterne trekk ved en vanlig gogol:

 • kroppslengde – 47-50 cm;
 • hodet er stort, med en spiss og langstrakt parietal del;
 • nakken er sterk og forkortet;
 • lite nebb, oppblåst ved basen, smalere i spissen;
 • øynene til 2 år er røde, deretter lyse gule;
 • poter er sterke, med tette oransje membraner;
 • vekt på menn 700-1250 g, hunner-500-1100 g.

Et interessant faktum om den vanlige gogolfuglen er fargeendringen avhengig av årstid.

Ved vårens begynnelse “kle seg” hannene ut i avlsfjærdrakt – lyse svarte diagonale fletter skiller seg ut på snøhvite fjær, hodet og ryggen har en grønn fargetone med en blank glans. På andre tider av året er fjærdrakten røykfylt grå med brune sprut..

Liten andgogol

liten gogol på dammenLesser Gogol utad er veldig lik den vanlige og har en identisk fjærdraktfarge, men er betydelig dårligere i vekt. Vanligvis overstiger kroppsvekten til en gogoland av denne arten ikke 400-550 g, og lengden er 35-40 cm.

Hannene kan gjenkjennes av den svarte ryggen, den snøhvite magen og sidene, hvite hodefjær og røykfylt grå nebb. Hunnene ser mindre attraktive ut – de har grå fjerdedel av magen, brystet og sidene, og ryggen har en brun fargetone.

Islandsk gogol

Islandsk gogolIslandsk og vanlig gogol er utad like. Hanner og hunner er praktisk talt like, men i paringssesongen endres fargen på hanndrakten. Lilla-lilla fjær vises på hannens hode, samt en avlang hvit trekantet flekk med avrundede kanter.

Flekken på hodet til den islandske gogolen er større enn den vanlige arten. Forskjellen mellom islandske hunner anses å være en endring i nebbens farge-om våren er den blå-svart, i resten av året er den gulaktig eller murstein-oransje.

Habitat og livsstil

habitat for gogolandFor første gang dukket gogoler opp i Nord -Amerika, men gradvis utvidet deres habitat seg til de skogkledde områdene i Europa. Ender velger skogssoner som ligger i nærheten av elver, innsjøer og andre reservoarer, som blir et ly for dem og samtidig gir mat.

Gogoler er trekkfugler. Før vinteren begynner, flyr de mot vest eller sør fra stedet der gogolen hekker. Oftest velger ender kysten av reservoarer eller sjøkyster for overvintring..

Noen arter kan være stillesittende, men de finnes bare i den nordvestlige delen av Europa. I Russland finnes gogolender i de sentrale områdene, i Moskva -regionen, i Kamchatka og Kurilene, i Sibir og på Kolahalvøya..

Gogols velger reservoarer, på bredden av det er hule gamle trær – de trenger dem for hekkende. Oftest velger fugler løvtrær i en avstand på 100-150 m fra vannet, men hvis de er fraværende, kan de også bosette seg i bartrær..

gogoland i en menneskeskapt reirboksPå samme tid bosetter ender seg lett i kunstige reir for gogol, skapt av mennesker og kan leve i ett rede hele livet. Hjemme holdes denne fuglen ekstremt sjelden på grunn av sin uproduktive virkning. Vekten av gogoler overstiger ikke 1-1,2 kg, så de fleste bønder anser avlen sin økonomisk ulønnsom..

Avl av ender

hunn med andungenGogols kommer tilbake fra overvintringsområdet i begynnelsen av mars. Det er på dette tidspunktet parringstiden begynner for fugler. Men oftest dannes fremtidige par på gogolene selv om vinteren. Ender når puberteten etter 2 år.

Hanner prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten til kvinner med en karakteristisk gang – med hodet høyt og brystene stolt stikker ut. Det er herfra det velkjente uttrykket “gå med en gogol” kom fra. Mot slutten av våren begynner fugler å utstyre reir for klekking av avkom – dette er hva anda gjør..

En clutch av en kvinnelig andgogol kan inneholde fra 6 til 13 egg. De er store i størrelse, opptil 68 mm lange og 47 mm i diameter. Skjellene er blågrønne eller lyseblå.

Gogols ernæring

Gogols andekostGogoli-ender er gode dykkere; de ​​kan dykke ned i vannet til en dybde på 3-4 m og holde pusten i opptil 30 sekunder. Allerede ved 2 ukers alder dykker kyllingene godt og kan uavhengig få maten fra bunnen av reservoaret. Takket være denne funksjonen danner små fisk og andre vannlevende innbyggere grunnlaget for kostholdet til fugler..

Kosthold av gogols and:

 • fisk yngel;
 • små kreps;
 • amfibier og deres larver;
 • øyenstikkerlarver;
 • caddisflies;
 • vannbiller.
 • midger og mygg;
 • meitemark.

andefamilie på dammenOm sommeren er dietten til gogolanden beriket med plantefôr. De spiser gjerne alger, små planterøtter og frø som finnes på bredden av vannmasser..

Gogols er noen få ville ender som lever i mange regioner i Europa og Nord -Amerika. Antallet av disse fuglene var på randen av utryddelse, men nå er bestanden gjenopprettet. Gogoler holdes sjelden hjemme, siden de har ubetydelig vekt og uavhengig, egensinnig “karakter”.

Hva er interessant med den vanlige gogolanden – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel