15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kresen assistent for gartnere – brannmann for biller

bille brannmann I den varme sesongen dukker det opp mange insekter i kjøkkenhager og frukthager, som uinteressert “fungerer” til fordel for mennesket. En av disse “hjelperne” er brannmannsbille. Biologer kaller det “Red-legged Puffy” for sine søte burgunder-fargede poter. Hver av dem har skarpe klør. Den øvre delen av insektet er blanke svarte vinger. Undersiden er en rød mage, som består av syv ringer.

Hodet er opprinnelig dekorert med trådlignende antenner, som stadig er i bevegelse. Og på toppen er den kronet med en mørk flekk, som er et karakteristisk trekk ved billen. Insektet blir opptil 1,5 cm langt. Den har en flat, myk rektangulær kropp med et hode trukket innover. Det medfølgende bildet av en brannmannsbille viser alle fordelene med en kjekk hage.

Siden slike insekter lever veldig kort tid, allerede en måned etter fødselen, blir de etterfølgerne til slekten.

Fantastisk fødsel

brannmannsbilleegg Som ethvert insekt er brannmannsbille født av egg, som hunnen gjemmer seg inne i råte stubber eller løs jord. Selv om hun etter en stund dør, dukker det opp søte larver fra clutchen. Fra siden ser “babyer” ut som svarte miniatyrperler som er spunnet på en tynn tråd.

brannmannsbille larveNår de er i et slikt ly, beveger larvene seg konstant, noe som har en gunstig effekt på deres utvikling. Her lever de og lever til de blir til en puppe. Etter 14 dager kryper en praktfull skapning ut av den – en brannmannsbille.

Den originale menyen til den stille medarbeideren

rovdyrbille brannmannHvis du ser nærmere på denne søte skapningen, vil du legge merke til at han har sterke kjever, som er gitt ham for spesiell ernæring. Og selvfølgelig er dette ikke blomsterblad. Biologer klassifiserer insektet som et rovdyr for dets formidable disposisjon. Hva spiser en brannmannsbille når han reiser gjennom hagen? Rovdyrmenyen inneholder:

 • små larver;
 • insektlarver;
 • bladlus;
 • små mai biller som lever av blader;
 • søvnige fluer.

bille brannmann spiser byttedyrBrannmannen sporer byttet sitt fra flyets høyde, hvoretter han lander direkte på det eller veldig nær offeret. Så biter han henne og slipper en del av giften. Som et resultat dør insektet.

Fordøyelse av mat skjer på grunn av injeksjon av et spesielt stoff i offerets kropp. Det myker opp tøft vev, og billen suger rett og slett tilberedt mat..

bladlusDet er verdt å merke seg at billens meny inneholder insekter som er mye mindre enn dette rovdyret i hagen. De har også ofte en myk kroppsoverflate.. larveHan kan ikke bite gjennom det harde dekket av blanke vinger, så foran dem “tar han av hatten” og går.

Brannmannsbillelarver lever av små ormer og tusenbein som lever i råte trær. Derfor er det ikke nødvendig å skynde seg å fjerne gamle trær og stubber fra hagen..

Et hyggelig fellesskap i kampen mot en felles fiende

billebrannmann i sengeneAlt som er skapt rundt oss har en spesiell plass i Skaperens plan. Hvert insekt og bille spiller en viktig rolle i eksistensen av dyreliv. Hva er bruken av en brannmannsbille, og er det noen skade av dette insektet på mennesker?

Basert på hva han spiser, blir det klart – uten et slikt rovdyr vil hagen forsvinne. Angrep av små larver og bladlus kan raskt ødelegge avlinger som er vanskelig å dyrke. Men for en fantastisk skapelse i rødt og svart antrekk, er det bare deilig og næringsrik mat. Derfor tiltrekker noen gartnere biller til eiendommen sin. For å gjøre dette prøver de å følge følgende regler:

 • ikke grave opp jorda på visse tomter;
 • ikke brenn fallne blader;
 • la den stå under overvintrende busker og trær;
 • ikke bruk skadelige kjemikalier.

bille brannmann på jobbNoen ganger er dessverre et slikt nyttig fellesskap skadelig. Hvis hele kolonier av insekter dukker opp i hagen, legger de til plantefôr i kostholdet..

Insekter kan skade blomstrende hageplanter og noen frukthagen. I dette tilfellet må du iverksette tiltak.

Humane kampmetoder

brannmannsbille slåssSelvfølgelig er det ikke veldig hyggelig å ødelegge et insekt som hjelper deg med å bli kvitt skadedyrene i favoritthagen din. Men noen ganger må du ofre for ditt eget beste. Hvordan håndtere en brannmannsbille slik at hjertet ditt ikke gjør vondt og samvittigheten ikke plager? Det er flere menneskelige måter:

 1. Del insekter med gartnervenner som er “i krig” med invasjonen av bladlus. Zhukov blir nøye samlet i en liten beholder og overført fra hånd til hånd som et “dyrebart trofé”.
 2. Bruk av en spesiell blanding av tobakk, aske, rød pepper, aromatiske urter. Pulver drysses rikelig på skadede avlinger for å skremme irriterende insekter.
 3. Bruk av kjemikalier. Noen gartnere bruker kritt for å kontrollere kakerlakker. De maler det til pulver, og drysser deretter det skadede området.

I stedet for tobakk kan du ta de billigste sigarettene, for eksempel “Prima” og forberede et avskrekkende middel.

Vaner og habitat

habitat for brannmannsbilleEn detaljert beskrivelse og foto av brannmannsbille vekker ekte interesse for dette insektet. Det kan sees i den varme årstiden på bringebær- og ripsbusker. Han “går” majestetisk blant kronbladene til blomstrende planter. Men så snart en person nærmer seg ham, spreder han vingene og flyr bort.

fanget billebrannmannDessverre er dette ikke alltid tilfelle. Smidige gartnere klarer å fange en rovbille i hendene. For å beskytte seg selv frigjør den en velduftende rød væske, og hvis den holdes lenge, biter den. Ved å føle smerte åpner personen hånden, og insektet forsvinner umiddelbart..

Noen er interessert i å vite: hvorfor heter brannmannsbille så? Interessant nok har insektet ingenting å gjøre med å slukke brannen. Er det dens utseende. Kroppen og beina er røde. Og overflaten på vingene er svart. Virkelig et unikt antrekk for forsvarerne av hageplanter i et landsted.

For å bli kvitt irriterende kakerlakker, er det nok å skyte flere brannmannsbiller inn i rommet, og prøysserne vil forlate boligen for alltid.

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org