15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille

svømmebille en stille elv bakover blant kratt av andvekt og siv, kan du ofte se en mørk brun bille med en glatt oval kropp. Den flyter på vannet, utsetter enden av magen for overflaten, og dykker deretter dypere og frigjør en luftboble. Dette er en svømmebille, en av de mange representantene for coleoptera -ordenen.

Insektbeskrivelse

lever i ferskvann Svømmere finnes nesten over hele verden, og i Nord -Amerika har de mestret selv i den arktiske sonen. Representanter for denne familien foretrekker ferskvannsforekomster uten sterk strøm, tett overgrodd med planter – dammer, bakvann, innsjøer, sump. Til og med grøfter, grøfter og dype dammer bor. I gjennomsnitt er kroppens lengde på billen 20–30 mm, de største prøvene når 4-5 cm. Svømmerne har lykkes med å mestre luft, vann og land, men de føler seg mest trygge i vannet. De tilbringer en betydelig del av livet sitt i dette elementet..

kroppsfasongDen ovale kroppen til dykkerbilla er perfekt tilpasset for bevegelse under vann. Billen har kraftige bakben dekket med mobile hår. I vannet river han dem samtidig, som årer. Det midterste benparet tjener til å endre retningen opp eller ned. Kroppsstrukturen er typisk for insekter: hode, bryst og mage.

dykkerbilleDet flate, brede hodet smelter jevnt inn i brystet. På sidene er komplekse sammensatte øyne, bestående av 9 tusen enkle øyne. Den kraftige underkjeven er designet for å gripe og tygge mat. Munnapparatet til svømmere av gnagende type. Lange antenner, delt inn i segmenter, fungerer som luktorgan. Disse anatomiske trekkene er tydelig synlige på bildet av en svømmebille i makromodus..

magen til billen dykkebilleInsektets mage består av segmenter, dekket med stivt, glatt elytra. Hos noen arter løper en lys stripe langs kantene av kroppen. Fargen på billen er mørk-brungrønn, gråbrun eller svart.

På Russlands territorium er to typer svømmebiller oftest funnet – den kantede og den bredeste. Les også om mai -billen og hvordan du skal håndtere den.

Livsstil og matvaner for svømmebille

billen puster luftTil tross for at disse insektene tilbringer en betydelig del av tiden i vannsøylen, puster de luft som kommer inn i kroppen gjennom spiraklene på sidene av magen. Fra spiraklene passerer luftrør gjennom hele billen, og respirasjonssekker er plassert i brystet. Luftens bevegelse i luftrøret skapes av rytmiske handlinger i magen. For å fylle opp lufttilførselen, avslører dykkerbaggen baksiden av magen over vannet. En porsjon luft er nok for ham i 8-10 minutter.

Kroppen til billen er lettere enn vann, så det er lett for den å flyte opp til overflaten. Det kreves mer innsats for å dykke og holde deg på bunnen. For å gjøre dette, klemmer dykkerbilla seg til steiner eller planter med kroker i endene av bena. Om natten er disse insektene aktive, de jakter og foretar lange flyreiser på jakt etter ny mat..

Før flystarten går billen på land, tømmer tarmene og fyller luftposene med luft. Som et resultat reduseres vekten betydelig, og insektet kan ta av. På jakt etter et nytt reservoar blir svømmere guidet av glansen på vannoverflaten og dør ofte, etter å ha havnet hardt på forskjellige skinnende gjenstander – et metalltak, biler, et glassdrivhus eller et vindu.

Svømmere ligger i dvale, graver seg ned i bakken, i silt i bunnen av et reservoar, eller under bladstrø. De blir jaktet av fugler, fisk, kreps og små pattedyr. Insektet lever en rovdyr.

lever av fiskeyngelSvømmebille lever av alt som kan holde og gnage de kraftige kjevene. Den fanger og spiser snegler, haletudser, mellomstore insekter og larvene deres, egg lagt på grunt vann. I en sulten tilstand kan det angripe byttedyr, som er flere ganger større enn seg selv – frosker, newts.

Hans favorittmat er fiskeyngel. Dermed er svømmebille i stand til å kalke all fisken i reservoaret. I oppdrettsanlegg blir befolkningen nøye overvåket, og etterlater ham rollen som en ordnet, ødelegger det svake og syke husdyr.

Avlssvømmere

hunn- og hannbilleKjønnsforskjellen i biller kommer til uttrykk i størrelsen og strukturen på beina. Hunnen er større, og hannen har plater på de tre første segmentene av beina, ved hjelp av hvilken han holder hunnen i paringsperioden. Hos svømmere forekommer det om våren. Etter befruktning legger hunnen egg i bunnsiltet eller plantevev. Larvene klekkes etter 2 uker. Utad ser de ut som larver med kraftige underkropp og en hale løftet opp..

Larven er veldig glupsk, og ødelegger i store mengder egg, yngel og larver av andre insekter – mygg, øyenstikkere, caddisfluer. Fordøyelsessystemet er særegent – rovdyret stikker kjeven inn i offerets kropp og injiserer magesaft, som lammer byttet og raskt myker vevet. Insektet suger deretter inn det halvfordøyde innholdet..

vekststadium av svømmebilleFør han blir voksen, passerer larven pupalstadiet. På begynnelsen av høsten kommer hun seg ut av reservoaret og bygger en vugge på kysten av jordklumper og planterester, der forpupping finner sted. Denne prosessen tar omtrent en måned. Noen timer etter at puppen forlater vuggen, mørkner det myke integratet og blir hardere..

Svømmebille er ikke vanskelig å ha i ditt hjemakvarium. Kjøtt eller fisk er fint som mat. Det er bedre å holde prydfisk separat, siden før eller siden vil billen fortsatt prøve dem på tannen..

Interessant om svømmebille – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org