15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland

giftige planter Giftige planter er urter, blomster, busker og trær som inneholder giftige stoffer som er helsefarlige og til og med menneskeliv. Det er minst 10.000 giftige planter på planeten som finnes både i naturen og dyrkes som prydlandskapsavlinger. Å spise slike planter, og i noen tilfeller berøre dem, kan føre til alvorlig forgiftning. Derfor er det veldig viktig å kunne skille giftige planter, kjenne deres ytre egenskaper og egenskaper ved deres innvirkning på menneskekroppen..

De vanligste giftige plantene i Russland

vanlige giftige planter På Russlands territorium vokser flere titalls giftige planter – gress, blomster, busker, dvergbusker og trær. Utad ligner mange av dem dyrkede planter, så hvis du ikke klarer å skille en farlig frukt eller bær, kan du bli forgiftet.

De viktigste giftige plantene i Russland:

 • akonitt;
 • milepæl giftig;
 • belladonna;
 • hogweed;
 • dop vanlig;
 • smørblomst;
 • henbane er svart;
 • hemlock;
 • ricinusolje anlegg;
 • ravnøye;
 • oleander;
 • wolfberry (daphne);
 • eldre.

Giftige vannplanter som vokser i reservoarer og vokser i akvarier skiller seg ut separat. Slike avlinger inkluderer Hygrophila balsamic, Elodea canadensis, Cryptocorynes og Krinum kalamistratum. Disse vannplanter utgjør en fare for fisk og andre innbyggere i vannforekomster, samt hemmer veksten av andre alger..

Virkningen av giftige avlinger på kroppen kan være intern (når du spiser frukt eller plantedeler) eller ekstern (ved fysisk kontakt). Gitt likheten mellom bær, blomster og andre deler, er det veldig viktig å vite informasjon om giftige planter og kunne skille dem.

Akonitt

giftig akonittAconite eller wrestler er en flerårig plante fra Buttercup -familien som regnes som ekstremt giftig. Den kjennetegnes ved sine vakre blå, lilla eller gyldne gule blomster, takket være at den ofte brukes i prydhage..

Aconite inneholder flere titalls giftige stoffer, hvorav den ene er akonitin. Bare 20 ml av dette giftige stoffet er dødelig, så akonittjuice har lenge vært brukt til å smøre piler..

Aconite provoserer et øyeblikkelig brudd på hjerteaktiviteten, mørkere for øynene, nummenhet i ansiktet, øvre og nedre ekstremiteter. En forgiftet person trenger akutt medisinsk behandling, ellers utvikler klinisk død.

Milepæl giftig

vann hemlockDen giftige milepælen eller vannhemlokken er en av de farligste plantene på planeten, som tilhører Umbrella -familien. Den vokser på fuktige steder – nær vannmasser, i sumpete områder. Den kan gjenkjennes ved sine små, grønnaktige eller hvite, paraplyformede blomsterstander..

Alle deler av vannlåsen inneholder cytoksin, et ekstremt farlig stoff som forårsaker anfall. Den maksimale mengden av dette toksinet er konsentrert i milepælens røtter.

Forgiftning med denne planten er ledsaget av alvorlig oppkast, kramper og hjerte depresjon. Uten akutt medisinsk behandling fører rus til respirasjons- og hjertesvikt og død..

Belladonna

belladonna vanligBelladonna eller Krasavka vulgaris er en giftig plante som oftest finnes i de sørlige delene av Russland. Hovedtegnene på en giftig plante er en overflod av rosa blomster og lilla-svarte bær, som dekker rikelig busken.

Belladonna juice og bær inneholder atropin, et alkaloid som forårsaker hjertebank, svie og økt tørr munn. Atroopine er et hallusinogen, det provoserer utviklingen av visuelle og auditive hallusinasjoner, delirium.

Uten akutt legehjelp utvikler en person kramper, tap av orientering i verdensrommet og død. Å spise 10 belladonna bær er nok for et dødelig utfall..

Hogweed

giftige hogweed planterKu pastinakk er en plante fra Umbrella-familien, preget av sin gigantiske størrelse og når 2,5-3,5 m høyde. Den finnes nesten overalt – langs motorveier, i åker, enger. Sommerboere anser det som et ondsinnet ugress, fordi tykkelser av hogweed ofte dukker opp i hagen eller i hagen.

Ku-pastinakk kan identifiseres ved den tykke, ribbede stilken og grønn-gule blomster, samlet i form av paraplyer. Alle deler av hogweed inneholder en stor mengde alokaloider.

Ved tilfeldig kontakt med huden eller slimhinnen forårsaker disse stoffene smertefulle hudforbrenninger som minner om solen. Over tid dannes sår, blemmer og sår på skadestedet.

Datura vanlig

vanlig dopBlant de giftige urter og planter i Russland er et av hovedstedene gitt til vanlig dop, som oftest finnes i de sørlige områdene i landet. Denne blomstrende prydplanten kan identifiseres ved sine spesifikke frukter – tornede kapsler fylt med små svarte frø.

Datura blomsterstander kan være rosa, snøhvit, gul eller oransje. Datura blomster avgir en rik, hodete aroma. Datura inneholder skopolamin, atropin, tropan og andre stoffer relatert til de sterkeste hallusinogenene.

Sammensetningen av grønnsaksjuice og blomster av vanlig vanlig inneholder en enorm mengde alkaloider, som provoserer hjertebank, tap av orientering i verdensrommet, delirium. I de alvorligste tilfellene oppstår døden til en forgiftet person eller et dyr.

Smørblomst

smørblomsterMange varianter av smørblomst er giftige planter. Denne vakre blomsten med gule kronblad kan sees i våtmarker og skogkledde områder. Til tross for sin visuelle appell, inneholder smørblomst juice som forårsaker brannskader og allergiske hudreaksjoner..

Ved tilfeldig kontakt med øyehornhinnen forårsaker smørblomstjuice midlertidig synshemming. Det er derfor denne planten ofte kalles “nattblindhet”.

Utilsiktet inntak av grønnsaksjuice utvikler kvalme, oppkast, smertefulle magekramper, urolig avføring og alvorlig dehydrering..

Svart henbane

henbane svartSvart henbane er en plante med store takkete blader og sandgule blomsterstande med markerte mørke lilla årer. Stammen tett og tykk, dekket med myk villi.

Henbane bladplatene inneholder en økt konsentrasjon av tanniner og alkaloider. Hvis det brukes ved et uhell, vises pustevansker, økt munntørrhet, svimmelhet og utvidede pupiller.

Belena har en kraftig psykotrop effekt, et farlig hallusinogen. Alle deler av planten inneholder giftige stoffer, men den største mengden er i frø og røtter..

Castor olje anlegg

ricinusbønneCastor bean er en plante som dyrkes som en pryd- og oljefrø. Takket være de store og spektakulære burgunderfargede bladplatene brukes ricinusbønne i landskapsdesign. Ricinusolje produseres fra frøene etter langvarig behandling..

Ricinusfrø inneholder ricin, et giftig stoff som forårsaker alvorlig forgiftning hvis det brukes ved et uhell. Denne planten er inkludert i listen over de mest giftige, siden det ikke er noen motgift mot ricin..

Hvis frøene blir konsumert ved et uhell, fører ricin til øyeblikkelig ødeleggelse av de viktigste proteinforbindelsene i kroppen. Selv med rettidig medisinsk behandling er det umulig å fullstendig gjenopprette helsen, siden ødeleggelsen av proteiner er irreversibel..

Ravnøye

blankDet firbladede ravnøyet er en plante som vokser i europeiske land og Sibir. Utad ser det ut som en stor spredt busk med lyse blå bær. Det er de som utgjør den største faren for menneskers og dyrs helse..

Utilsiktet inntak av ravnøyefrukt forårsaker alvorlig forgiftning. Blant de viktigste symptomene på forgiftning er anfall av kvalme og oppkast, smertefulle magekramper, kramper, respiratorisk lammelse og alvorlig hjertesvikt.

Oleander

giftig oleanderUnder naturlige forhold finnes oleander i regioner med tropisk og subtropisk klima. Russiske gartnere dyrker ofte en slank og spektakulær plante for å dekorere landskapsdesign, uvitende om dens giftige kvaliteter..

Oleander tiltrekker seg oppmerksomhet med frodige hvite eller rosa blomsterstander med en behagelig jasminduft. Blomstene til den giftige planten inneholder en økt konsentrasjon av hjerteglykosider, som forstyrrer hjerterytmen og forårsaker oppkast av anfall, migrene, noe som fører til klinisk død.

Daphne

blankFelles ulberbær, som også kalles “ulvebast”, er en hyppig “gjest” i det sentrale Russland. Det er en frodig busk opp til 140-160 cm høy. I fruktperioden er planten dekket med avrundede lyse røde frukter med skinnende, glatt hud.

Fruktene av ulvebæret er ekstremt giftige. Bare 5-8 fostre kan være dødelige.

De viktigste tegnene på forgiftning:

 • brennende følelse i munnen og strupehodet;
 • økt spyttdannelse;
 • anfall av oppkast blandet med blod;
 • smertefulle magekramper;
 • opprørt avføring;
 • kramper;
 • besvimelse.

Ikke bare fruktene, men også plantens saft, er en alvorlig helsefare. Utilsiktet kontakt med huden forårsaker smertefulle forbrenninger, som til slutt blir til sår og sår..

Eldre

hyllebær med giftige frukterHyllebær er en plante med giftige frukter. Giftige stoffer finnes ikke bare i umodne bær av svart og rød hyllebær, men også i andre deler av busken – blader, skudd, blomsterstand.

På samme tid er modne frukter helt trygge. De er mye brukt til kulinariske formål for å lage syltetøy, syltetøy, paifyll og rundstykker..

Med begynnelsen av sommeren blir friluftsliv, turer til skogen og til landstedet, hvor en overflod av urter, blomster og busker vokser, spesielt relevant. Det er derfor egenskapene til giftige planter bør være kjent for hver person. Dette vil bidra til å beskytte deg selv og dine nærmeste mot forgiftning og alvorlige konsekvenser..

Giftige planter i Sentral -Russland – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org