15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske

ville hester i naturen Forfedrene til moderne hester trues med utryddelse. Villhester i naturen har blitt en ekte sjeldenhet, men du kan se dem hvis du ønsker det. Underarter som har overlevd til vår tid (for eksempel Przewalskis hest) finnes i Sentral -Europa, så vel som Asia. Mustangene (Nord- og Sør -Amerika), Bramby (Australia) og Camargue (Frankrike, Middelhavet) tilhører ikke denne slekten, selv om de ligner veldig på dem. Årsaken er at de pleide å være kjæledyr, men etter hvert ble de vilt.

Villhester i naturen i all sin prakt

ville hester i naturen Representanter for denne arten kjennetegnes ved sin lille statur og ganske stødige fysikk. Korte ben i tandem med en forvirret manke tjener som uforanderlige tegn på ville hester. De har høyt utviklede bak- og forben, så utholdenhet er deres kjennetegn..

ville hesterMenneskelig økonomisk aktivitet og rask urbanisering har ført til at beitemarker for dyr, og dermed arten selv, forsvinner. Å finne ville hester i dag er veldig problematisk.. flokk med hester i reservatetBesetninger finnes oftest i naturreservater eller parker beskyttet av mennesker. En detaljert beskrivelse vil hjelpe deg å bli bedre kjent med dem..

Hans Majestet Tarpan

villhest tarpanSentral -Europa var underarten til underarten. På 1700- og 1800 -tallet bodde narpanerne i den sørlige og sørøstlige delen av Russland. Det ble nevnt at de møttes i de vestlige områdene i Sibir og Kasakhstan.

De karakteristiske trekk ved utseendet til ville hester er:

 • tretthet;
 • lav vekst (ved manken 136-140 cm);
 • kort hale;
 • tykk, stående manke;
 • ingen smell;
 • Aquiline nese;
 • spisse ører.

I dag er det bare etterkommerne av Tarpan som har overlevd. Mestizos, hentet fra parring av en underart med en innenlandsk rase, ble stamfar til Heck og polske hestesorter.

unik musedraktEt særtrekk ved Narpanov var en unik musedrakt. Røykfylt askefarge (blå i britisk klassifisering) er fremdeles svært sjelden. Nærmere vinteren begynte pelsen å vokse intensivt, noe som gjorde at enkeltpersoner kunne overleve de harde månedene. Denne forfaren til tamhesten ble preget av sjenanse og forsiktighet..

Hva heter villhestene til Tarpan -underarten? Da befolkningen ikke var truet med utryddelse, ble to former av arten skilt: skog og steppe. Folket kalte dem ville europeiske hester..

Tarpan hestSiden rasen slett ikke var tilpasset temming, ble den et jaktobjekt. Dyrekjøtt ble ansett som en delikatesse, og skinnet var et utmerket materiale for garveren. Av denne grunn, og også da landet ble domesticert, begynte underarten å dø ut. I dag kan presenninger bare finnes på historiens sider..

Uimotståelig hest av Przewalski

Przewalskis hestKanskje er dette de eneste ville hestene i naturen som har bevart befolkningen. Imidlertid er selv de truet med utryddelse. Gjenopplivningen av rasen begynte med noen få ville individer oppvokst i fangenskap. Frem til nå krysses de av nært beslektede arter. Dette påvirker genpoolen negativt, men zoologer mister ikke håpet.

Til tross for at landet til den ville Przewalski -hesten er Mongolia (steppe), finnes i dag underarten i:

 • Kina;
 • Kasakhstan;
 • Orenburg -regionen;
 • Tsjernobyl -sonen.

en flokk med hester i Tsjernobyl -sonen og KasakhstanI disse områdene slår de vellykket takket være den grundige innsatsen fra forskere. Selv om dyr overvåkes nøye av mennesker, kan de over tid gå tilbake til sitt naturlige habitat. Przewalskis hest har en leken karakter, dyr løper veldig fort. Enkeltpersoner er fremdeles sjenerte og veldig følsomme for ekstern støy..

Du kan finne dem ut av følgende funksjoner.:

 • den eneste fargen er savrasaya (rød eller lys sandy ull);
 • manke, hale og ben i en mørk nyanse;
 • kort utstående manke;
 • nesen og magen er lys;
 • kroppsbygningen er kompakt, men sterk og tett;
 • hodet er stort;
 • nakken er rett og tykk;
 • velutviklede muskler og bein;
 • høyden på manken er 150 cm.

tett ullPelsen til dyr blir lengre med begynnelsen av kaldt vær. Så de tåler vinteren bedre enn tamraser. Manen til underarten er oppreist, men dessverre er det ingen smell. Et mørkt belte og sebrastriper på beina er i perfekt harmoni med kontrasterende strømper. Hestens hale er uvanlig, ettersom korte hår vokser på toppen..

ville hester i naturenI dag er det opptil 2 tusen av disse ville hestene i naturen. De har en utmerket kvalitet – evnen til å tilpasse seg det lokale kostholdet. Om vinteren får planteetere maten sin direkte fra under snødekket. Forventet levetid for underartene er i gjennomsnitt 25 år..Przewalskis hest i en høyfjellsdal

Tidligere trivdes flokkene med Przewalskis hester i høyfjellsdaler (i 2000 meters høyde), så vel som i tørre stepper. Det var ikke bare nok frokostblandinger til dem, men også vann. Nå er de bare i naturreservater og dyreparker..

Mustang – gjør en tamhest til en vill

mustangInnbyggere i præriene på det amerikanske kontinentet regnes som etterkommere av de andalusiske hestene. Langsiktig tilstedeværelse av husdyr i deres naturlige miljø har ført til en endring i hestens karakter og utseende..

De ble:

 • større;
 • sterkere;
 • mer hardfør;
 • strammere.

mustang fargeFargen på rasen er ganske mangfoldig. På grunn av det faktum at blodet til hestene ble konstant blandet, er det en rød, bukt og krusete farge i slekten. Det er også dollar, palomino og appaloosa. Svarte mustanger ser spesielt majestetiske ut. Høyden på manken til en voksen hingst varierer fra 130-150 cm.

Navnet mustang kommer fra det spanske ordet for “utemmet eller vilt dyr”. Dette skyldes det faktum at spanjolene tok de innenlandske forfedrene til Mustangene til Nord -Amerika..

En dag i villhestenes liv

ville hester i naturenRepresentanter for familien Equidae er flokkdyr. Enkeltpersoner samles i flokker, som ofte består av 4-5 hunner og deres avkom. I spissen for en slik “harem” -gruppe står alltid en voksen lederhingst (alderen er omtrent 6-10 år). Imidlertid utføres rollen som “speider” av næringsrike beitemarker og en guide av en erfaren eller den eldste hoppen. Det er alfahunnen som adlyder hele flokken, med unntak av hovedhingsten. Han er igjen ansvarlig for avl og sikkerhet for hester i naturen når de beiter eller hviler. Flokken kan bli truet av enslige hanner som forlot gruppen når de fyller 3 år..ville hester beiter

I fremtiden kan unge “ungkarer”:

 • bo alene (dette gjelder også gamle hanner som ikke kan holde harem);
 • organisere en bachelorbesetning;
 • opprett din egen familie eller slå av andres flokk;
 • utvikle et monogamt forhold (hest, hoppe og deres avkom).

Etter 1,5 år er dyrene klare til parring. Våren og den første sommermåneden er gunstige tider for dette. Varigheten av å bære fosteret hos kvinner er 11 måneder.

flokk med hesterI løpet av dagen har ville hester flere perioder med våkenhet og hvile. Selv om de vanligvis beiter i løpet av dagen, er de spesielt aktive om morgenen og kvelden. For å beskytte hingstene sine fra rovdyr, danner flokken en ring rundt ungene. Slike forsvarstaktikker brukes sjelden, siden hver rasling eller støy blir oppfattet av dyr som en trussel, og de skynder seg på flukt. Under kampen med en konkurrerende hann, tar en erfaren hoppe også flokken til et trygt sted. Dette er hva de er – ville hester i deres naturlige habitat.

Kanadiske villhester i naturen – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org