15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper til ulvebær eller hvordan gift ble en medisin

nyttige egenskaper til ulvebær Den store alkymisten og legen fra Sveits Paracelsus sa: “Alt er gift, alt er en medisin, begge bestemmes av dosen.” Derfor, med tanke på de gunstige egenskapene til ulvebær, må denne viktige faktoren tas i betraktning. Ulvebæret er en svært giftig plante. Flere bær (5-6 stk.) Kan drepe en person, og den heftige duften av buskblomster forårsaker alvorlig hodepine. Men i de riktige proporsjonene har de giftige fruktene antiinflammatoriske, antiseptiske og avførende effekter. Men før du lærer alle finesser ved tradisjonell medisin, må du bli bedre kjent med den unike planten..

Første beskrivelse

slags ulvebær Et bredt spekter av avlinger blir populært referert til som ulvebær, hvis frukt er kjent for sine giftige eller irriterende egenskaper. Disse inkluderer belladonna, liguster, vanlig ulvebær, kaprifol, sprø torn og snøbær. Samtidig betyr dette navnet også vanlig ulvebær eller ulvebast. Av denne grunn er det verdt å vurdere hver representant for denne “risikogruppen”.nyttig og giftig bær

Det er flere versjoner av opprinnelsen til navnet “wolfberry”. Ulver i Russland ble personifisert med ondskap og forræderi. Derfor ble disse vakre fruktene med en smak av døden tildelt et slikt navn. Andre tror at ulvene spiste disse bærene..

Belladonna (belladonna)

belladonaFlerårig fra Solanaceae -familien. Urteplante vokser opp til 2 m. Stengler med lys lilla pubescens er dekket med tette eggformede blader. Blomster av en skitten lilla nyanse med godt synlige årer. Ensomme bær i en kullsvart farge med en blank glans er plassert i stjerneformede aksler.

Liguster

ligusterEn busk eller et lite løvtre når en høyde på 5 m. Det mørkegrønne bladverket er lansettformet. Snøhvite blomsterstander er panikkformede bunter som eggstokkene dannes på. Frukten er også en rik svart nyanse med en skinnende hud.

Faren for mennesker er ikke bare fruktene, men også bladene fra kulturen..

Vanlig kaprifol

vanlig kaprifolSkuddene på busken er gråbrune og litt pubescent. Det grønne bladverket med en liten burgunderfarge er ganske langstrakt og ligner en ellipse. Under har den en lysere farge. Knoppene samles i blomsterstander på 2-4 stk. De mørkerøde (rubin) fruktene er flatet ved polene. Har en traktformet formasjon i den øvre delen.

De gunstige egenskapene til ulvebær gjør det mulig å bruke kaprifol som avføringsmiddel eller avføringsmiddel. I tillegg fremskynder spesielle grøtomslag sårhelingsprosessen. I tillegg til den antiseptiske effekten, har planten også et vanndrivende middel.

Dereza vanlig

vanlig derezaTibetansk barbær er faktisk ikke giftig. Nattskyggen vokser opp til 3,5 m. Skudd er dekket med små torner. Bladene, som alle representanter for “wolfberry” -gruppen, er elliptiske. Under blomstringen er planten dekket med mange lilla eller syrinblomster som ligner bjeller. Fruktperioden varer fra mai til oktober. Bær ligner på barbær: langstrakt (10-15 mm) og karminrødt.

Kineserne kaller disse fruktene for goji bær. Brukes til å normalisere blodtrykket, samt forbedre synet. De er kraftige antioksidanter.

Tornhorn skjørt

tindret sprøJoster sprø (et annet navn) er en trelignende busk. Den vokser opp til 7 m. Den brune stammen og grenene er glatte, men dekket med mange tverrgående langstrakte linser. Det lansettformede bladverket er stort nok (4-10 cm) og litt innrykket langs kantene. I bladets aksler er buntblomstrer skjult. Knoppene blomstrer i slutten av april og får en lysegrønn nyanse. Nærmere august vises svarte knokler med et glansfullt overløp på skuddene.

I offisiell medisin brukes ortornetornbark. Et ekstrakt hentes fra det eller et avkok tilberedes som avføringsmiddel eller hemorroide.

Ulvebast

ulvebastDen mest kjente representanten for ulvebær. Daphne common (dødelig) kalles også daphne i samsvar med det latinske navnet. Den eviggrønne busken når en høyde på 1,5 m. De rike grønne elliptiske bladene med glans ligner laurbærblader. Hvordan en ulvebast ser ut, er vist på bildet. Fjorårets skudd er dekket med lyse skarlaginbær, som tidlig på våren var rosa blomster i form av stjerner. Frukt er arrangert i bunter eller enkeltprøver. Drupes har en litt avlang form.

Hvorfor er en ulvs bast farlig for mennesker? Bærene forårsaker alvorlig forgiftning, noe som kan føre til døden (hjertestans). Duften av blomster Damp fra den knuste barken irriterer sterkt slimhinnen i nesen / halsen.

ulvebærblomst

Offisiell medisin forbyr bruk av ulvbær til medisinske formål. Likevel bruker folk healere det til fremstilling av ekstern medisin:

 • salver;
 • komprimerer;
 • tinkturer.

Slike midler er anerkjent som effektive for leddgikt, bronkitt (forkjølelse) og nevralgi, siden de har en sterk oppvarmingseffekt. Det er imidlertid verdt å sørge for at blandingen ikke irriterer huden..

Nyttige egenskaper av ulvebær, eller rettere sagt ulvebast

nyttige egenskaper til ulvebærSammensetningen av bærene, bladene og barken til det dødelige ulvebæret inneholder farlige giftige stoffer. Det er kumariner (daphninglykosid) og diterpenoider (den mest kjente er meserinharpiks), som kommer inn i blodet, ødelegger strukturen i vev. Disse stoffene angriper slimhinnen og forårsaker også alvorlig blødning. Til tross for en så negativ effekt på menneskekroppen, er ulvens bast veldig mye brukt i folkemedisin..

Anlegget brukes som slike midler:

 • avføringsmiddel;
 • antikonvulsiv;
 • sovepiller;
 • smertestillende;
 • antibakteriell;
 • antineoplastisk;
 • antikoagulant.wolfberry lindrer smerter

Ulven kan fremkalle appetitt ved å spise ett tørket bær en gang om dagen. I tillegg er denne behandlingen relevant for kronisk tretthet..

Et riktig forberedt legemiddel i samsvar med doser som er nøyaktige til milligram, vil hjelpe pasienten til å takle alvorlige smerter under:

 • revmatisme;
 • gikt;gikt
 • nevralgi;
 • radikulitt.

Barn, gravide og ammende kvinner har ikke lov til å bruke ulvebærbehandlinger.

Videre bør hver pasient nøye overvåke deres velvære. Ved første tegn på forgiftning (urolig mage / tarm, urin med blod), søk øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Noen helbredere foreskriver salver for bitt av en slange eller rabiat dyr. Wolfberry tinktur er nyttig som et legemiddel mot kreft (behandling eller forebygging).

Infusjoner lages av barken, i tillegg til avkok som hjelper til:

 • epilepsi;epileptisk anfall
 • tuberkulose;
 • dysenteri;
 • gulsottgulsott

Siden wolfberry er en veldig giftig plante, fra rot til frukt, er det viktig å konsultere lege når du inkluderer den i terapi. Samlingen av alle deler av kulturen utføres bare med vernehansker, og også til rett tid. Fruktene høstes i juli-august og tørkes deretter i separate kamre ved lave temperaturer. Da er det ingen risiko for at de gunstige egenskapene til ulvebær går tapt..

Barken kuttes i strimler tidlig på våren før spiring begynner. Tørkeprosessen utføres i mørke rom med veldig god ventilasjon..

Oppskrifter fra arkivene til folk healere

ulvebastblomster til avkokEt avkok av ulvebastblomster brukes internt, 5-6 dråper 3 ganger om dagen. Forbered stoffet med 2 g tørkede daphne blomster og 20 ml vann. Sammensetningen kokes over lav varme. Etter avkjøling bringes infusjonen til et volum på 250 ml. I tillegg males blomsterstander ofte til en pulvermasse. Den resulterende blandingen brukes mot alvorlig tannpine. En liten mengde av produktet gnis inn i tannkjøttet, etterfulgt av å skylle munnen med kokt vann.

Men et avkok av wolfberry -røtter tilberedes i henhold til denne oppskriften:

 • 4 g røtter helles med 1 ss. kokende vann;
 • la det småkoke i et vannbad i omtrent en halv time;
 • la avkjøle (15 min);
 • filterlage et avkok av røttene

Wolfberry te kjøpes bare fra pålitelige produsenter. Kinesiske selskaper har lært å behandle produktet for å redusere giftigheten. Selvtilberedning av en slik drink er livstruende..

Ta et avkok av røttene 2 ganger om dagen i 1 ts. som en sterk sovepille. Onkologiske sykdommer i magen behandles med en infusjon av ulvebær. Tørket frukt (2 g) tilføres i 100 ml destillert vann i 8 timer. Påføringsdosering: 5 ml / en gang daglig.

For å skaffe en tinktur av ulvebær:

 • ta 1 g frukt;
 • hell 100-125 ml alkohol (70%);
 • insistere på 7 dager;
 • filter.

ingredienser for fremstilling av tinkturenVanligvis anbefales det homøopatiske middelet å bli tatt i en fortynnet form. I 1 st. l. bare 2 dråper alkoholisk tinktur tilsettes vann og konsumeres 3 ganger om dagen. Du kan kjøpe et slikt middel på et apotek..

For revmatisme, nevralgi, samt gikt, er kompresser laget av en blanding:

 • 20 ml tinktur av ulvebast;
 • 50 g vaselin;
 • 50 g lanolin (animalsk fett).

bruk av salve for sykdommer i beinaGni de mest smertefulle områdene med den forberedte salven før du legger deg. Tinkturbad er også effektive. 1 ss tilsettes 1 liter vann. l. medisiner. Prosedyrens varighet er 7-10 minutter.

De foreslåtte oppskriftene gjelder for andre representanter for wolfberry -gruppen..

Eksperter anbefaler ikke selvadministrerende terapi. Det er bedre å konsultere lege og være under tilsyn av en spesialist under behandlingen. Det minste avviket fra normen kan være dødelig.

Skadelige og nyttige egenskaper til ulvebær – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor