15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fugleelite i et hønsehus eller hvordan man avler kyllinger Loman Brown

hvordan avle kyllinger Loman Brown Tyske kyllinger av rasen Loman Brown er de mest produktive lagene. Det er ikke tilfeldig at de er etterspurt blant erfarne bønder og nykommere innen fjørfeoppdrett. På grunn av dette, i industriell produksjon og private gårder, oppstår et logisk spørsmål – hvordan man skal avle Loman Brown kyllinger?

hardføre og upretensiøse lag Disse lagene er hardføre, upretensiøse i å holde. De viser nesten alltid et høyt produktivitetsnivå og kan lett tilpasses alle klimatiske forhold. I tillegg til kvantitative indikatorer, gir disse kyllingene utmerket kvalitet – store egg som veier 63 gram.

Historisk referanse

avlsresultat av rasen Loman BrownEksperimenter fra oppdrettere i Tyskland og fire grunnraser har gitt et så unikt resultat. Arbeidet begynte i 1959, og det første vellykkede eksperimentet ble laget av spesialistene i firmaet Lohmann Tierzucht og presentert på utstillingen i 1987. Oppgaven for spesialistene var å avle fjærfe med høy produktivitet, tilpasse seg alle forhold. Tyske oppdrettere gjorde en utmerket jobb og Loman Brown -verpehønsene så lyset. Å beholde en slik fugl er virkelig ikke belastende, som, kombinert med utmerket eggproduksjon, er den ultimate drømmen for mange bønder. Disse lagene er preget av høy vitalitet, upretensiøsitet, kuldebestandighet og produktivitet. I tillegg er de autoseksuelle, det vil si at kyllingens kjønn kan bestemmes umiddelbart etter fødselen. Hannene har en gul farge, mens kyllingene har en lysebrun farge..

avlshøns loman brunSiden det er fire kyllinghybrider i hjertet, er det mange fargevariasjoner. Så Lohman Brown kan variere veldig i farge..

To hovedtyper fjærdrakt er imidlertid mer vanlig hos haner.:

 1. Gyllenbrun nyanse med sprut av svart.
 2. Hvit med en rødlig undertone.

Kyllinger har ofte rødbrun fjærdrakt. Allerede den første dagen kan du bestemme kjønnet til kyllingene etter farge. For de som ønsker å ha en Loman Brown, vil rasens egenskaper være veldig nyttige..

Kyllinger og haner av denne rasen har en nedslått kropp, store vinger og en bred kropp. Kyllinger tilpasser seg lett til alle forhold. Det er nettopp denne upretensiøsiteten som gjør Loman Brown til en populær variant. De er avlet av private handelsmenn og verdsatt i store fjørfeoppdrett..

Fordeler og ulemper med rasen

hvordan avle Loman Brown kyllinger hjemmeDe som er engasjert i fjørfeoppdrett er interessert i alt om Loman Brown kyllinger. Det vil være nyttig å sammenligne fordeler og ulemper med rasen..

Så, plussene inkluderer:

 1. Tidlig modenhet. Unge kyllinger når modenhet allerede i 135 dager. På dette tidspunktet har mange begynt å legge egg. Og på den 160. dagen når fuglen toppen av egglegging..
 2. Kyllingers overlevelse er praktisk talt maksimal – 98%.
 3. Disse verpehønsene gir konsistent eggproduksjon med lave vedlikeholdskostnader.
 4. Disse fuglene er upretensiøse og hardfør.
 5. De har høy klekkbarhet for kyllinger basert på klekkeegg – 80%.

Og det er mye færre ulemper:

 1. Kortsiktig intensiv legging – 80 uker. Det er rett og slett ulønnsomt å holde fugler lenger, og du må oppdatere husdyrene.
 2. For å fornye besetningen er det nødvendig å kjøpe unge dyr eller klekkeegg, siden det er umulig å gjengi kvalitetskarakteristika i en datterselskap..

Funksjoner i innholdet

holde kyllinger på gårdsplassenMange sider ved fjærfeoppdrett vil være nytt for den gryende bonden. Å holde Loman Brown hjemme vil imidlertid ikke være et stort problem. Kjernen i alt er kostholdet og fôret til selve fuglen. For større absorpsjon, ikke gi fullkorn. Du kan diversifisere kostholdet ditt ved å bruke fôrblandinger, fôrgrønnsaker og spiret hvete. Om sommeren må kyllinger gå i en voliere eller i et åpent område hver dag..

Av sin natur er Lohman Brown ideelle, ettersom de raskt blir knyttet til eierne, tilpasser seg rolig til nye forvaringsbetingelser. Aggressive prøver finnes sjelden i flokken, så et stort antall fugler belaster ikke.

Hvordan mate Loman Brown kyllinger for større produktivitet

beite kyllingerFørst og fremst er dette verphøner, så det er viktig at fôret inneholder en stor mengde protein og mineraltilskudd. Det kan være beinmel, kritt, grus. Kyllinger vil ikke ligge godt uten disse elementene. Det er tilfeller der et dårlig kosthold førte til utvikling av alvorlige sykdommer..

Hvis kyllingene holdes i bur, må fôret doseres, ellers er fedme ikke langt unna. En person bør ikke konsumere mer enn 100-115 g tørt fôrblanding daglig.

Du kan betinget bestemme kostnaden per kylling. Hun når sin høyeste eggproduksjon på omtrent 18 uker av livet. I løpet av denne tiden bruker kyllingen omtrent 6,5 kg fôr. Ytterligere 43-45 kg vil gå bort i perioden med produktiv legging.fôring av kyllinger

For Loman Brown kyllinger er fôring en kompleks prosess, siden mange ingredienser er lov å inkludere, men et strengt regime blir observert.:

 1. I den varme årstiden hakker kyllinger friskt gress, og i kulden kan du gi tørket grønt.
 2. Om morgenen kan fuglen spises med en våt skravling av buljong, frokostblandinger, grønnsaker og urter..
 3. I kaldt vær må det vanlige daglige kostholdet økes, siden ekstra kalorier er nødvendige for varme.

Morgenturen begynner ved daggry, men fôring er ikke nødvendig ennå. Det første måltidet vil bare være tre timer etter at du har stått opp. I dette tilfellet varer fôringen i omtrent 40 minutter..

Etter frokost rengjøres matere for å unngå spredning av bakterier..

variert menyMiddag arrangeres omtrent klokken tre på ettermiddagen. Rikelig porsjon – burde være nok til 1-1,5 forbruk uten hast.

Omkring klokken 21 må fuglene kjøres inn i hønsegården og lysene må slås av. Coop ventileres daglig for å forhindre infeksjoner. Systemventilasjon er installert i produksjonen.

Hva du skal gjøre etter produktivitetsperioden

voksne kyllingerIngenting varer evig, så vel som perioden med produktiv eggproduksjon i en kylling. Hvor mange år har Loman Brown kyllinger ligget? I gjennomsnitt varer den nødvendige perioden omtrent 80 uker eller 1,5 år, og da blir det ulønnsomt å holde kyllinger. Denne fuglen er imidlertid ideell for kjøttproduksjon. Den er myk, mør, saftig, men dette er forutsatt at kyllingen ikke er overeksponert. Du kan bestemme kyllingens alder etter slaktens struktur. Hønehullet er slank og mager, og den aldrende legghøna skiller seg ut med avrundede hofter og en hengende mage.

Hvordan avle Loman Brown kyllinger for en stamme

verpehønsSom praksis viser, er det umulig å avle rasen hjemme. Tross alt er dette et kors eller en hybrid, og avkomene til kyllingene har ikke mors kvaliteter. De fleste private eiere kjøper rugeegg eller klekket kyllinger fra leverandører i Tyskland. I Russland er mange interessert i hvordan de skal avle Loman Brown kyllinger. Så når du kjøper et egg, er gjennomsnittsprisen 20 rubler stykket.

Når du kjøper kyllinger, må du ta hensyn til fuglens bein. Metatarsus skal være lysegul..

Inkubasjonsegget etter kjøp behandles med en spesiell løsning og fjernes til inkubatoren i 21 dager. Etter klekking sendes kyllingene til en brooder, hvor temperaturen reduseres ukentlig med 2-3 grader fra +32 til +18.

Inntil to uker får kyllingene startmating, og deretter blir litt og lite fettfattig hytteost, greener, gulrøtter, kokt fisk introdusert i dietten.

Når du svarer på spørsmålet om hvordan man avler Loman Brown kyllinger, er det viktig å nevne lysregimet. De første tre dagene holdes kyllingene under en lampe døgnet rundt, og etter det, til den tiende dagen, justeres belysningen – 4 timer etter 2. Senere er standard belysningsmodus innstilt..

For sterkt lys i et hønsehus kan provosere bite. Dette er en patologi der sterke individer spiser fjær, kjøtt og egg av andre lag..

Nyanser av omsorg

fôring av kyllinger loman brunFor å forhindre forskjellige infeksjoner av kyllinger, er det nødvendig å lodde med en løsning av kaliumpermanganat. I tillegg blir produksjonen alltid vaksinert for å beskytte flokken mot koksidiose, salmonellose, mykoplasmose og pasteurellose..

Loman Brown kyllingpleie er en del av den unges harmoniske utvikling. Under gode forhold vokser kyllinger raskt, forblir rolige og knyttet til personen..

For å gjøre dette må du følge enkle regler for hygiene i hønsegården. Spesielt må rommet periodisk ventileres, siden hydrogensulfid og ammoniakkdamp frigjøres fra avføringen, noe som er skadelig for lagene..

Arrangement av et hønsehus

hønsehus og kyllingkjøringsområdeRommet skal være romslig. Ventilasjon bør ideelt sett gjøres, men ofte er store vinduer tilstrekkelige. Fuglerunder skal være omtrent 80 cm over gulvet. Nestkasser er påkrevd, selv om lag ikke inkuberer kyllinger. Men dette er et sted for ensomhet for fuglen, hvor den kan legge et egg. Boksene skal plasseres på gulvet, i bortgjemte hjørner. For et par høner tildeles 1 eske. Drikkeskåler og matere bør installeres på en slik måte at fugler fritt kan nærme seg dem fra forskjellige sider. Lengden på fôrbåndet for denne rasen, ifølge anbefalinger fra spesialister, er 15 cm. En brystvortedrikker er nok for 7-8 fugler.komfortable forhold for kyllinger

For å gå til fjørfehuset kan du feste en voliere på sørsiden. Det må gjerdes rundt omkretsen med et nett. Dette er ikke bare beskyttelsen av territoriet, men også omsorgen for fuglene. Brytere kan fly ganske høyt, og en høy hekk er en garanti for at flokken ikke vil fly i forskjellige retninger..

Generell rengjøring bør utføres ukentlig for å unngå fuktighet og spredning av bakterier. En gang i måneden (eller etter behov), legg et nytt lag med sengetøy over det gamle. I lavsesongen bør kullet byttes helt ut. På dette tidspunktet anbefales det å dekke gulv og tak med kalk for å drepe bakterier. For å bli kvitt ektoparasitter, er det opprettet et aske- og sandbad i fjørfehuset, hvor fuglene “vasker” ved å riste av seg fjærene.

Hvordan avle Loman Brown kyllinger på gårdsplassen – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor