15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke et epletre av en vinterhard og fruktbar variant Imrus

epletre imrus Imrus -epletreet er en hybrid vintersort med høy avling, stabil frukting og god immunitet mot skorpe og andre soppsykdommer. På grunn av fruktens gode smak og lange holdbarhet, har sorten blitt utbredt ikke bare i hyppige husholdningsplott, men også i store industrielle plantinger..

Hva tiltrekker vår oppmerksomhet til Imrus -epletreet

eple imrus høyytende sort Imrus-epletreet ble oppdrettet i 1977 ved All-Russian Institute of Fruit Breeding og var et resultat av et langsiktig arbeid med å krysse den vanlige Antonovka og hybridformen OR18T13.

Beskrivelse av eplesorten Imrus:

  1. Gjennomsnittlig høyde på et tre overstiger vanligvis ikke 3-4 m. Den årlige veksten til et epletre er omtrent 10 cm.
  2. Spredende krone, rund, middels tetthet.
  3. Grener er sparsomme, buede, plassert i en avstand fra hverandre. Skjelettskudd danner en spiss vinkel med stammen.
  4. Stengelbarken er grønnbrun, med en ru overflate.
  5. Bladene er små, avlange, grønne, med tette årer og en spiss spiss. Glanset overflate.
  6. Blomsterstanden Scutellum består av 5-6 blomster, rosa-hvite. Blomstrer i mai.
  7. Frukt er middels stor, litt flat. Gjennomsnittsvekten til et eple er 160-200 g. Huden er grønnaktig eller lysegul, fruktkjøttet er saftig, kremaktig, med en delikat søt og sur smak..

Frukt av Imrus-epletreet begynner 2-4 år etter plantingen. Maksimal utbytte observeres om 6-8 år. Avhengig av egenskapene til omsorg og dyrking, kan opptil 28-35 kg epler per sesong høstes fra ett tre..

Epler kan plukkes i andre halvdel av september, men de er ennå ikke klare til å spise. Etter 2-4 ukers lagring får fruktene forbrukermodenhet, noe som kan bestemmes av fargeendringen i huden fra grønn til gul.

Plante og forlate

Å plante og ta vare på Imrus -epletreet er ikke vanskelig, på grunn av hvilken sorten har fått stor popularitet blant både erfarne bønder og nybegynnere. Et upretensiøst tre har ikke spesielle krav til jord, belysning og omsorg.

Setevalg

modning av fruktFor aktiv vekst og høy frukting av Imrus-epletreet, er det best å velge et godt opplyst og ventilert område. Treet må beskyttes på en pålitelig måte mot trekk, solskinn og stagnasjon av kalde luftmasser.

Det er bedre å velge loamy eller sandy loam jord, pustende og løs. Du kan også bruke områder med svart jord, men i dette tilfellet må jorda blandes med elvesand og leire.

Imrus -epletreet skal ikke dyrkes i steinete, sumpete områder, så vel som på steder der grunnvannet ligger mindre enn 2 m fra jordoverflaten og i nærheten av åpne vannforekomster.

Landingsdatoer

eple plantingsdatoerPlanting av Imrus -epletreet kan utføres både på våren og høsten. Den beste tiden for vårplanting er den siste uken i april eller begynnelsen av mai, når jorda varmes opp nok og lufttemperaturen stabiliserer seg på et nivå som ikke er lavere enn + 13 ° С.

For høstplanting plantes frøplanter best i slutten av september eller første halvdel av oktober, 2-3 uker før den første frosten.

Steg-for-trinn landing

plantet eplefrøImrus-epletreet må plantes i en avstand på minst 6-7 m fra andre frukttrær, da det ikke tåler et slikt “nabolag”. Hull for vårplanting av frøplanter må forberedes om høsten-dybden bør være minst 70-80 cm, diameter opp til 90-100 cm. De ferdige hullene er drysset med en blanding av jord og gjødsel, deretter fylt med vann.forberedelse av gropen

For høstplanting bør gropene forberedes om 3-4 uker. Trinn-for-trinn planting av frøplanter:

  1. Før du planter, må eplefrøene forberedes – inspiser nøye, kutt av alle ødelagte og svake røtter, og legg deretter i bløt i 24 timer i vann.
  2. Senk frøplanten ned i hullet slik at rotkragen stikker 5-6 cm over jordnivået.
  3. Dryss plantene med jordblanding tilberedt av jord, torv, kompost og humus (i like store mengder). Det er ikke nødvendig å tampe sterkt, siden Imrus elsker luftig jord.

plantingsprosessen for frøplanterEtter plantingen må plantene vannes rikelig og helles 2 bøtter rent, avgjort vann under hvert tre. Etter det skal stamcirkelen bli mulket med hakket gress eller humus..

Vanning av epletreet

blankI løpet av de første 1-2 årene etter plantingen krever plantene til Imrus-epletreet regelmessig vanning og spesiell oppmerksomhet til jordens tilstand. En gang hver 5-6 dag må trær vannes og helles en bøtte med vann under hver. Etter vanning er det nødvendig å løsne jorda og fjerne ugress..

Unge epletrær bør vannes til knoppdannelse, deretter sjeldnere hver 15-20. Dag. For gamle trær økes vanningshastigheten til 8-10 bøtter.

Hvilken gjødsling trenger Imrus -epletreet?

befruktning under epletreetFra 3-4 år etter at epletreet er plantet, kan Imrus mates med kompleks gjødsel. En god effekt er gitt av nitroammofosk. En spiseskje av produktet må fortynnes i 10 liter vann og brukes til vanning.

Du kan også bruke kyllinggjødsel i form av en vandig løsning, mullein. I perioden med eggstokkdannelse kan du mate Imrus -epletrærne med superfosfat. Fortynn 50 g gjødsel i 1 liter vann.

Ved en rik høst krever epletrær fôring om høsten. Til dette formålet kan du bruke en blanding av en spiseskje superfosfat, samme mengde kaliumsalt og 500 g aske.

Beskjæring av epletre

beskjæring av epler imrusImrus -epletreet må beskjæres hvert år, tidlig på våren, før det spirer. Under beskjæring fjernes alle skudd som tykner kronen og forstyrrer dens ensartede belysning. Alle løse, tørre og ødelagte grener må også fjernes. Årlig beskjæring forbedrer utbyttet og smakskarakteristikkene.

Mange gartnere anbefaler å beskjære epletreet i etapper. Under vårprosedyren fjernes alle syke og skadede grener. Og om høsten blir ikke-levedyktige skudd avskåret og kronen tynnet ut.

modning av eplerEpletre Imrus er en av de mest utbredte variantene i det sentrale Russland. Den dyrkes vellykket både i private husholdningstomter og i store gårdshager. Populariteten til Imrus -sorten skyldes dens høye frostbestandighet, motstand mot soppsykdommer og skadedyr. Skiller seg i godt utbytte og utmerket smak av frukt.

Epletre Imrus gjennom øynene til en gartner – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor