15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Transplantere pioner om høsten til et annet sted – vi beholder størrelsen og overfloden av knopper

I hvilken måned transplanteres pioner om høsten til et annet sted? Jeg har en allerede veldig gammel busk, de siste tre årene har den ikke blomstret i det hele tatt. Enten har det blitt veldig tykt, eller så lukker epletreet, som også har vokst kraftig, sola for ham. Generelt bestemte jeg meg for ikke å kaste bort tid og akkurat nå flytte peonene til et lyst blomsterbed, samtidig vil jeg dele dem. Inntil hvilken tid trenger du å ha tid til å transplantere buskene slik at de slår rot?

transplantere pioner om høsten til et annet sted I mai måned er store caps av pioner i de mest varierte fargene duftende på alle blomsterbedene. Hvis blomstene dine hardnakket nekter å gi knopper år etter år, er løsningen en ting – å transplantere peoner om høsten til et annet sted. Dessuten gjelder dette både gamle busker og nyplantede unge delenok. Peoner er flerårige planter, men hvert år blir rosetten mer og mer tett. Et stort antall nye skudd og røtter i ett hull tar bort all styrke og næringsstoffer fra busken for deres utvikling. Derfor begynner gamle fortykkede pioner enten å gi små blomster eller slutte å blomstre helt. Slike planter må deles og plantes, og høsten er den beste tiden for å gjøre dette. Når det gjelder unge blomster, blir de oftest transplantert hvis plantestedet opprinnelig ble valgt feil. Peoner bør vokse i et godt opplyst område, og det vil ikke være knopper i skyggen.

Tidspunktet for høsttransplantasjonen av pioner

tidspunktet for høsttransplantasjonen av pioner Høsttransplantasjon er perfekt for både gamle og unge planter. Etter slutten av blomstringen hviler pionerene, og deres overjordiske del slutter å utvikle seg. Dette betyr at all ernæring nå bare går til røttene. Derfor roter busker som er transplantert eller plantet i denne perioden raskere og tåler generelt både transplantasjon og deling lettere..

Når det gjelder tidspunktet for transplantasjon, er de avhengig av klimaforholdene i voksende region. Det er viktig å ikke være sen med prosedyren, siden peonene må ha tid til å slå rot før bakken fryser, ellers dør de.

Generelt “fungerer” en regel for høstplanting / transplantasjon for nesten alle blomsteravlinger. Plantene bør ha minst 3 uker igjen før frost – denne tiden er ganske nok til å rotere..

Estimert transplantasjonstid etter region:

  • sør – fra september til midten av november;
  • mellomband-fra midten av august til midten av oktober;
  • Sibir – senest i midten av september.

Transplantere peoner om høsten til et annet sted trinn for trinn

hvordan dele en gammel peonbuskDet anbefales å forberede plantehull i et nytt blomsterbed på forhånd, to uker før transplantasjon. Grav hull som måler 50 x 50 cm. Bland jorden fra dem med like mye humus og tilsett 1 ss. aske. Hvis jorden er dårlig, kan du blande inn litt superfosfat med kaliumsulfat. Bland alle ingrediensene godt og hell tilbake i hullet, vannet det deretter.

For å transplantere peoner må du først grave dem opp:

  1. Klipp av skuddene og etterlate lave stubber – det vil være praktisk for dem å holde busken.
  2. Grav i pionen, tråkk 30 cm tilbake fra alle sider.
  3. Riv jorda fra busken, lirk den med en spade og trekk den ut, hold stilkene ved hampen.
  4. Skyll røttene.
  5. Del inn i divisjoner – hver skal ha minst 3 knopper pluss jordstengler.
  6. Bløtlegg alle stiklinger i en løsning av kaliumpermanganat i 20 minutter for å desinfisere seksjonene.

Når sårene på kuttene er tørre, plant peonene i nye hull og vannet dem godt. Etter at det blir kaldere, dekk blomstene med mulch for å forsinke frysingen av jorda litt. I tillegg vil et slikt teppe også tjene som et ly for vinteren..

Hvordan og når skal jeg transplantere peoner om høsten

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor