15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vinterharde og søte pærer hviterussisk sent – beskrivelse, foto, anmeldelser

Fortell oss alt om en slik kultur som sen hviterussisk pære, beskrivelse, foto, anmeldelser om den, positiv eller ikke. Jeg spurte mannen min om å ta med frøplanter av sene pærer fra byen (vi bor i en landsby) slik at de skulle være søte og beholdes lenge. Han tok med en hviterussisk variant, og til og med så mange som 3 trær ble overtalt til å kjøpe. I morgen skal vi plante, vi har allerede kommet til høstkulden, det er bare på tide å plante. I mellomtiden studerer jeg informasjon om sorten, er den like god som den ble malt for mannen min?.

Hviterussisk pære beskrivelse foto anmeldelser Fruktene er ikke veldig store, men veldig velsmakende og kan ligge nesten til slutten av våren, mens jo lenger de lagres, jo søtere blir de. Pear Belorusskaya sent – beskrivelse, foto, anmeldelser om denne sorten snakker hovedsakelig om en positiv egenskap ved kulturen. Til tross for sin relativt unge alder, og sorten ennå ikke er 20 år gammel, har denne pæren allerede blitt berømt langt utenfor grensene til hjemlandet. Hviterussiske oppdrettere prøvde ikke forgjeves og klarte å lage en vinterherdig variant med gode smakskarakteristika og lang holdbarhet..

Pære hviterussisk sent – beskrivelse, foto, anmeldelser av sorten

Hviterussisk pæretre Selve treet er ganske kompakt. Den gjennomsnittlige høyden er omtrent 3 m, og maksimumet er 5 m. Grenens spisser er bøyd oppover, men de vokser i rette vinkler til den sentrale stammen, og danner en sfærisk krone på egen hånd og eliminerer behovet for beskjæring for dette hensikt. Krøllet rundt en pære og spisser av små blader, farget lysegrønt.

Som alle sene varianter har den hviterussiske pæren økt frostbestandighet. Og også på grunn av det faktum at blomsterstandene ikke blomstrer samtidig, vil ingen stå helt uten en avling. Selv om tilbakevendende frost plutselig dukker opp under blomstring, vil en del av eggstokken som ennå ikke har hatt tid til å åpne seg overleve. Som det allerede er klart fra navnet, når det gjelder modning, tilhører sorten de sene. Men når det gjelder inntreden i frukting, vil pæren glede seg over tidlig modenhet. Den første høsten kan fås på 2 år.

Høstegenskaper: modning, lagring og smak

frukt av hviterussisk pæreUtbyttet av sorten er høyt – fra et voksen tre kan du samle fra 70 til 120 kg pærer. Frukt er middels stor, ca 100-120 g hver, rund og litt flat. På høststadiet er pærene grønne med en rosa rødme, saftig, søt, men fast. Under lagring modnes massen, blir søtere, mykere, smøraktig. Og den tette, grove huden blir først malt gul, deretter nesten helt dekket med en rød rødme. Så lagring forbedrer bare smaken og utseendet på frukten, men du må ha dem på et kjølig sted. Der kan de ligge til mai.

Maksimal utbytte kan bare oppnås ved å plante pollinerende varianter i nabolaget. Den hviterussiske pæren har delvis selvfruktbarhet.

Fordeler og ulemper med den hviterussiske pæren

Hviterussisk pære sen beskrivelse fordeler og ulemperBlant fordelene med den hviterussiske sorten er det verdt å markere:

  • høy frost og vinterhardhet (selv minus 30 ° C er ikke forferdelig for ham);
  • god tørkebestandighet;
  • stabilt utbytte;
  • god smak;
  • tidlig modenhet og kompakt størrelse på treet;
  • lang holdbarhet;
  • transportabilitet.

Ulempene inkluderer behovet for ytterligere pollinering. Og fra anmeldelser fra gartnere som var i stand til å få en rik høst, er det kjent at jo mer eggstokk et tre gir, jo mindre modnes fruktene. Andre påpeker at i løpet av en regnfull sommer blir pæren ofte påvirket av skorpe. Sorten er ikke immun mot bakterielle forbrenninger. Men alle disse ulempene kan korrigeres ved rettidig forebyggende behandling av planten og riktig omsorg for den. Tross alt er søte pærer, som kan ligge i pantryet i nesten seks måneder, verdt innsatsen..

Videogjennomgang av sen hviterussisk pære

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor