15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjennomgang av elektriske motorsager: designfunksjoner, fordeler, valgkriterier, pålitelighetsvurdering

elektrisk motorsag Multifunksjonalitet, praktisk, komfort i drift – takket være disse egenskapene har den elektriske motorsagen blitt populær blant befolkningen. Verktøyet er etterspurt, både i industriell skala og i mange private gårder (i sommerhytter, hagetomter og så videre). Som et alternativ til motorsag med lav effekt, er verktøyet designet for å kutte alle treslag. Elektriske motorsager blir vellykket brukt på byggeplasser, for eksempel for produksjon av takramme, i private husholdninger – høsting av ved, kutting av trær med en stammediameter på ikke mer enn 40 cm, vårbeskjæring av grener, og så videre. Vi vil finne ut hvordan du velger riktig verktøy, vurderer enheten til et elektrisk apparat, presenterer en vurdering av pålitelige enheter og klargjør også andre relaterte problemer.

En av hovedfordelene med motorsagen er fraværet av eksosgasser under drift. Denne funksjonen tillater bruk av elektroverktøyet i lukkede rom uten å skade brukerens helse..

Elektrisk motorsag

elektrisk sag Parma Enheten til enhver elektrisk motorsag er som følger:

 • elektrisk motor;
 • avtagbart dekk;
 • kjede med drivhjul;
 • kjedestrammingssystem;
 • direkte kjøring hvis motoren til enheten er plassert på tvers, eller en konisk girkasse når motoren er installert i lengderetningen;
 • smøresystem;
 • bremsesystem (sikkerhetsskjerm, termisk relé);
 • håndtak, strømledning.

Konklusjonene fra eksperter og forbrukeranmeldelser indikerer veltalende at motorsager med tverrgående motor er å foretrekke. Et slikt elektroverktøy er mer behagelig å bruke og mindre slitsomt for brukeren under arbeid..

Hvordan velge riktig elektrisk motorsag?

elektrisk sag på jobbSom en del av svaret på spørsmålet om hvordan du velger en elektrisk motorsag, bør det bemerkes at før du kjøper et elektroverktøy, er det nødvendig å forstå forholdene som det skal brukes under. Kostnaden for verktøyet varierer fra 2 til 25 tusen rubler. Å kjøpe en enhet fra en ukjent produsent fra dine hender er naturligvis å skaffe, i bokstavelig forstand, et elektrisk engangsapparat. Det er også upassende å kaste ut en stor sum på et profesjonelt instrument, hvis potensial åpenbart aldri er etterspurt. Lang levetid og maksimal indikator for kontinuerlig drift er kjennetegnene ved profesjonelle og husholdningsapparater.

Motorkraften til lette elektriske sager for en sommerbolig med en indikator på 1800 – 2000 W er det beste alternativet. En lavere verdi bidrar til tap av omdreininger under lasting og oppvarming av verktøyet under langvarig bruk. Høyere motoreffekt – Tunge profesjonelle modeller.

motorsag med en effekt på 1800 WSå når du velger et elektroverktøy, må du ta hensyn til følgende detaljer:

 1. Det er å foretrekke at motoren er plassert i lengderetningen – den lar deg bruke verktøyet i forskjellige plan.
 2. Motorkraften må samsvare med driftsforholdene, men ha en margin. Dette er nødvendig for at verktøyet skal tåle svingninger i strømnettet uten konsekvenser..
 3. Modeller med myk start a priori har en lengre levetid, ettersom de beskytter enheten ved maksimale strømverdier i det øyeblikket verktøyet slås på.
 4. Tilstedeværelsen av et startblokkeringssystem vil utelukke utilsiktet innkobling av verktøyet.
 5. Et termisk relé i enheten vil beskytte verktøyet mot overoppheting, siden det vil kutte strømforsyningen til motoren i tide.
 6. Tilstedeværelsen av en kjedebrems vil bidra til å unngå den ubehagelige effekten som kalles “tilbakeslag”, som oppstår på grunn av motstanden til materialet med arbeidsdelen av verktøyet..
 7. Et kjedestrammingssystem er nødvendig – en stor mutter som fikserer dekket. Ved å løsne mutteren kan du flytte stangen ved å stramme kjedet.
 8. Tilstedeværelsen av et automatisk smøresystem er også ønskelig. Pumpen, som er slått på sammen med verktøymotoren, fordeler olje jevnt over hele skjæreflaten.

Oljeforbruket for den elektriske sagkjeden er 1 liter i løpet av en time med intensiv bruk. Derfor er det nødvendig å hele tiden overvåke oljenivået i verktøyet for å utelukke sammenbrudd eller rask slitasje på enheten..

Motorsagens pålitelighetsvurdering

Makita elektrisk sagDet første stedet i påliteligheten til elektriske motorsager som brukes i private husholdninger, er med rette tatt av modellen Makita UC4020A. Med en vekt på 4,4 kg er motoreffekten 1800 W. 40 cm stanglengde og 3/8 tommers kjedehøyde sikrer høy ytelse. Kjedet strammes uten bruk av ekstra verktøy. Det gummierte grepet er behagelig å gripe. Verktøyet er perfekt ikke bare for personlige behov med intensiv bruk, men også for industriell bruk. Ulempen er høyt oljeforbruk..

Hovedårsaken til brudd på verktøyet er overbelastning av maskinen. For ikke å bruke penger på reservedeler til den elektriske motorsagen, for å utføre reparasjoner, bør du overvåke skarpheten på tennene til arbeidsdelen av verktøyet. Det er mangelen på skarphet i sagen som oftest fører til en overbelastning av enheten..

modell Echo CS-600-15Andreplassen med et nesten ideelt forhold mellom vekt og effekt på 3,4 kg / 1500 W er tatt av Echo CS-600-15. Den 30 cm lange kjedestangen gjør at du kan bruke den elektriske motorsagen når du skal ta vare på hager og små lunder, fiske og jakte (den kompakte modellen kan lett passe i bagasjerommet på en bil), på campingturer og så videre. I tillegg ble det brukt innovative teknologier når du opprettet dette verktøyet:

 • smidd veivaksel;
 • justerbar metalloljepumpe;
 • kondensator tenningssystem;
 • jevn start.

Den eneste ulempen er at den ikke anbefales for bruk om vinteren..

elektrisk sag Bosch AKE 30 STredjeplassen i vurderingen av pålitelige elektroverktøy er opptatt av modellen av det velkjente merket Bosch AKE 30 S. Med en masse på 3,9 kg er motoreffekten 1800 W. Et relativt lite 30 cm kjedekk for en slik enhet gjør enheten manøvrerbar, slik at du kan utvide kraftverktøyets egenskaper betydelig. Takket være SDS-systemet strammes den forkromede sagkjedet uten bruk av ekstra verktøy.

kraftsag Energomash PC-99160Den innenlandske modellen ENERGOMASH PC-99160 fullfører vurderingen av pålitelighet av elektroverktøy. Budsjettmodellen har en vekt på 2,9 kg og en elektrisk motoreffekt på 1600 W. Kjedestrengen er 3/8 ”. Verktøyet er utstyrt med en kjedebrems og et automatisk smøresystem. Fordelene inkluderer små dimensjoner, minimalt oljeforbruk, brukervennlighet og vedlikehold. Ulemper er den raske strekkingen av kjeden og posisjonen til mutteren som er upraktisk for operatøren, som er ansvarlig for å stramme arbeidsbladet til elektroverktøyet.

Velge en elektrisk motorsag – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org