15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fôrtyper for katter, råd om valg av mat

velge mat til katter Å velge god kattemat er ingen enkel oppgave. Til tross for at dyrebutikker tilbyr et stort utvalg av mat for enhver smak og budsjett, kan dyrets preferanser avvike fra råd fra veterinærer. I tillegg kjeder noen katter seg med mat over tid, og det må endres for mat fra et annet selskap. Nylagde eiere må umiddelbart ta et valg om de skal lage naturlig mat til katten eller mate den med ferdigmat..

Valget av det mest passende fôret bør diskuteres med veterinæren din.

Hvordan velge type mat og hva de er?

kvalitetsmat til katter Sammensetningen av mat til katter må inneholde proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og fettsyrer i riktig mengde. Det er veldig vanskelig å opprettholde disse proporsjonene i naturlig mat, selv om noen eiere insisterer på skadeligheten av tørr mat og fordelene med hjemmelaget mat. Faktisk må valget av mat til katter tilnærmes individuelt..

Naturlig mat må sammenlignes med førsteklasses eller super-premium spiseklar mat. Produksjonsteknologi for mat av høy kvalitet vil ikke tillate at det blir for billig, så prispolitikken i denne saken er også viktig. Det er flere aspekter ved fordelene med ferdige produkter:

 • bekvemmelighet i dosering (på pakken finner du den daglige dosen per kilo vekt, samt mengden vann som er nødvendig for å fordøye fôret);
 • pakken inneholder allerede alle nødvendige næringsstoffer og vitaminer i riktig andel;
 • om sommeren vil ikke ferdige produkter forverres i varmen;
 • det er mulig å kjøpe en av de medisinske matene til katter (for sykdommer i mage -tarmkanalen, lever, nyrer, spesiell mat med passende sammensetning anbefales).

Kvalitetsfôr kan ikke være billig, og heller ikke et riktig valgt naturlig kosthold. Hvis vi analyserer kostnaden for emballasje for ferdige produkter og like mye kjøtt, slakteavfall, supper, grønnsaker, meieriprodukter og sure melkeprodukter, vil disse to kategoriene være omtrent i samme prisklasse..

Det eneste som kan skilles fra fordelene med naturlig ernæring er at eieren vet nøyaktig hva som går i bollen for katten hans. Du bør ikke mate dyr som spiser naturlig, tørr mat og hermetikk – dette kan påvirke helsen negativt og forårsake problemer med fordøyelseskanalen. Faktum er at kattens kropp tilpasser seg fôringstypen, og nøyaktig den nødvendige mengden magesaft skilles ut i magen. For å fordøye tørr mat trenger du mer av det. Skarpe hopp i nivået av saltsyre i magen skader veggene og forårsaker gastritt.

Naturlig mat

naturlig mat til katterDen gjennomsnittlige katten er i stand til å assimilere en mengde mat som tilsvarer 5% av sin egen vekt per dag. Dette er et gjennomsnittstall, siden alle produktene har et annet volum med samme vekt. Eiere som foretrekker å tilberede naturlig kattemat, bør lese et lite tips:

 1. Grunnlaget for dietten for katter er kjøtt. I naturen kan de bare få rått, magert kjøtt i små mengder. Magert fjærfe er ideelt for dem..
 2. Det er kontrovers om varmebehandling av kjøttprodukter. På den ene siden mister kokt kjøtt noen av sine gunstige egenskaper og er et unaturlig produkt for katter. På den annen side kan rå kjøttprodukter inneholde helminth egg. Utvei – frys og tine kjøttet før servering.
 3. Det vil være mest praktisk for katten å spise kjøtt eller slakteavfall hele. Fordøyelsesprosessen er organisert på en slik måte at de river av kjøttstykker og sender dem til magen..
 4. Urensede mager er en kilde til karbohydrater for katter.
 5. Flere ganger i uken kan du erstatte kjøttinntaket med hel kyllinghals. Ikke bare er det bra for helsen til tennene, men de er også hovedkilden til kalsium. Det er uønsket å gi mer enn to nakker om gangen.
 6. Kyllinghjerter inneholder aminosyren taurin. Det er viktig for katter å få det fra mat, da de ikke kan syntetisere det på egen hånd. Med mangel på taurin er det en risiko for å utvikle patologi i netthinnen og hjertemuskelen.
 7. Katter elsker meieriprodukter og fermenterte melkeprodukter. Etter hovedmåltidet kan du gi dem usøtet yoghurt eller kefir. Et par ganger i uken kan kjøtt erstattes med cottage cheese..

Hold kattemat enkelt. Fett kjøtt, buljonger, melbaserte frokostblandinger er unaturlige produkter. For å fordøye dem og assimilere nyttige stoffer fra dem, må kattens kropp gjenoppbygges.

Til tross for at katter elsker elvefisk, er det bedre å erstatte den med kjøtt. Den inneholder en stor mengde fosfor, som provoserer avsetning av salter og steiner i blæren og urinveiene. Dette gjelder spesielt i forhold til katter..

Tørrmat

Lune katter trenger spesiell matTørr kattemat er en flott løsning for de eierne som ikke har tid til å lage mat separat for et annet familiemedlem. Den kommer i granulater i forskjellige former og størrelser, som har en behagelig lukt for katter. Ulike selskaper tilbyr forskjellige linjer som er designet for katter i forskjellige aldre og raser, så vel som for dyr med spesielle behov (med matallergi, en rekke sykdommer).

Tørrfôr kan stå på hvilken som helst temperatur på ubestemt tid. Dermed kan du utvikle en vane hos katten at maten hele tiden er i bollen, og han vil begynne å spise med appetitt, men uten grådighet. Denne funksjonen vil ikke bare forenkle fôringsprosessen i den varme sesongen, men også forhindre problemer med overspising, fedme og sykdommer i mage -tarmkanalen..

Det er spesialmat for myke katter. De løser opp pelsen i magen og forhindrer steiner..

Tørre granulater absorberer store mengder vann. Pakken angir hvor mye væske katten må drikke for å fordøye maten fullstendig. Selvfølgelig kan denne prosessen ikke kontrolleres, men dyret må ha vann til enhver tid..

Tørrfôr til katter er en mulighet ikke bare til å mate dem, men også for å gi en terapeutisk effekt for en rekke patologier:

 1. Noen fôrvarer fremmer fjerning av sand og stein ved urolithiasis. Slike dyr må ha konstant tilgang til væske..
 2. For sykdommer i fordøyelseskanalen og leveren er det en spesiell fôrlinje som ikke irriterer slimhinnene og normaliserer nivået av magesaft.
 3. Det er to typer allergivennlige kattemat. Den første typen inneholder bare én type animalsk protein (lam, kalkun, laks eller andre). Den andre typen inneholder soya eller hydrolysert animalsk protein.

Mat for kastrerte katter vil bidra til å unngå problemer med vektøkning etter operasjonen. Det reduserer appetitten litt, og dyret føler seg ikke sulten lenge før neste fôring..

naturlig kjøtt til en kattI henhold til prispolitikken er tørrmat delt inn i økonomi, premium og superpremie. Produkter i den første kategorien anbefales kategorisk ikke å velges for det daglige kostholdet – de inneholder et minimum av næringsstoffer og maksimalt fargestoffer og smaker.

Flytende fôr og hermetikk

flytende mat til kattungerTørrfôr er det mest praktiske alternativet for daglig bruk. Det anbefales å bytte til våtfôr hvis dyret bruker lite væske og i enkelte tilfeller.

 1. Hermetikk er en masse som ligner en pate. De kan kjøpes i porsjoner eller i bokser..
 2. Flytende kattemat er en tydelig variant som er en krysning mellom tørrfôr og hermetikk. De enkelte granulatene er i sausen.

Våtfôr er ikke like lett å bruke som tørrfôr. Som med naturlig mat kan de ikke lagres lenge ved romtemperatur. I butikker selges de uten kjøleskap, fordi spesialemballasje ikke lar dem forverres. Når de er forseglet, kan de holdes varme hjemme..

Når maten er i bollen, reagerer den kjemisk med miljøet og kan bli dårlig. En pose er til ett måltid. Hvis dyret ikke har spist hele porsjonen, må restene dekkes til og avkjøles. Den samme maten kan tilbys katten ved neste fôring..

Ulempen med våtfôr er at den ikke kan stå utendørs hele dagen..

Hovedforskjellen mellom våt og tørr mat er prosentandelen væske. Flytende mat har et fuktighetsinnhold på omtrent 35%, hermetikk – omtrent 70%. Hvis slik mat blir utsatt for luft i lang tid, begynner den å tørke ut og miste sine ernæringsegenskaper. Dette er grunnen til at den selges i porsjoner eller poser i porsjoner i stedet for i store pakker..

Ellers er våtmat ikke annerledes enn tørr mat. På samme måte kan du finne hermetikk for steriliserte katter, for forskjellige raser og aldre. Det er også spesielle linjer for dyr med sykdommer i fordøyelseskanalen og nyrene, samt allergikere. Dietten for myke katter inneholder spesielle stoffer som oppløser ull i magen og forhindrer at den samler seg i store, tette steiner..

Det er ikke noe klart svar på hva slags mat som er bedre å mate katten. Tørre pellets er de mest praktiske; de ​​passer for både friske katter og dyr med spesielle behov. Naturlig mat er ikke billigere og tidkrevende. Flytende pates og hermetikk er egnet for daglig fôring, men selges i engangs porsjoner og er derfor dyrere. Hver eiers oppgave er å rådføre seg med en veterinær, gjennomføre en rutinemessig undersøkelse av katten og få anbefalinger om hvilken mat som er best for katter. Videre avhenger valget av dyrets individuelle smakpreferanser..

Hvordan velge mat til en katt – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org