15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bestemme valg av mat til akvarium og tjernfisk?

fôring av damfisk Riktig mat for fisken er grunnlaget for deres helse. I hyllene til dyrebutikker er det et stort utvalg av fôrvarer som varierer i utseende, sammensetning og pris. Du kan til og med velge et spesielt diett for visse typer akvarium eller damfisk. På et tidlig stadium i utviklingen av akvaristikken måtte eierne tilberede mat på egen hånd – fisken ble matet kokte egg, kjøttbiff, insekter og ormer. Nå er det nok å kontakte en konsulent i butikken, og han vil gi råd til mat til fisk, som vil være passende når det gjelder kvalitet og pris..

Hvordan mate akvariefisk?

Fisken i akvariet beveger seg ikke mye, og dette må tas i betraktning når du lager en diett. All mat må doseres slik at fisken spiser den fullstendig i løpet av 1-2 minutter. For noen arter er det nyttig å regelmessig ordne fastedager..

Tørrmat

tørr mat til forskjellige typer fisk Tørrfiskmat er den mest praktiske å bruke. Det kan lagres lenge (opptil 3 måneder) ved romtemperatur og ikke forringes. Fisken spiser den helt, og den forblir ikke råtten i vannet..

Produsenter kan pakke tørrblanding i forskjellige former:

 • granulat;
 • piller;
 • flak.

Alle typer tørrfôr til akvariefisk inneholder en liten prosentandel fuktighet (opptil 4%), som gjør at den kan lagres i lang tid og ikke blir grobunn for sopp eller bakterier.

Store tabletter eller granulater er mer praktiske å gi til stor fisk, og flak er egnet for alle typer.

Når du velger en bestemt mat, er det bare verdt å vurdere preferansene til innbyggerne i akvariet. Således er Tetra fiskemat et bredt spekter av granulater, tabletter og flak for yngel og voksne i forskjellige størrelser. Før du kjøper, bør du gjøre deg kjent med sammensetningen – det skal være et produkt av høy kvalitet med et høyt innhold av proteiner og vitaminer, og ikke en surrogat.

pelleterte matvarer til akvariefiskDet er også nødvendig å ta hensyn til fôringskarakteristikkene til bestemte arter. Noen fisk spiser på overflaten av vannet, og mat bør velges for dem som ikke vil synke. Steinbit og loach arter fôrer i bunnen, og det er både kjøttetende og planteetende blant dem. Det er også mat til fargerik fisk. De inneholder naturlige pigmenter (karotenoider) som gjør fargen lysere.

Tørre pellets er tryggere for helsen til fisk – egg av ormer, virus, sopp eller protozoer kan ikke fanges i den, som i levende mat.

Frosset fôr

frosne fiskebriketterI butikker kan du finne frossen mat, som består av levende organismer. I fremstillingsprosessen kan gammastråler brukes, som ødelegger patogene mikroorganismer. I tillegg er det praktisk å oppbevare det i fryseren og ikke være redd for at det vil forverres..

Det er uønsket å mate dem med frossen mat til fisk uten tilberedning. Partikler av is kan skade de indre organene til små individer. Briketter må tilberedes for bruk:

 • ta tabletten ut av pakken og legg den under rennende kaldt vann;
 • fjern overflødig væske som dannes under avriming (fisk vil ikke kunne spise den, og den vil forurense vannet i akvariet);
 • gi fisken en pille og sørg for at de håndterer den helt.

Frossen mat kan mates som et supplement til hoveddietten. I tillegg er det verdt å kjøpe vitamintilskudd – de styrker ikke bare fisken, men bidrar også til veksten av akvariumalger.

Det er spesielle automatmatere som avgir en liten mengde fôr etter en viss tid. Denne enheten er praktisk, ikke bare for hjemmebruk (for eksempel på ferie), men også for kontorakvarier.

Levende og fersk mat

levende fiskematLevende mat til fisk er den mest naturlige maten. I naturen kan mange rovfisk fange larver og krepsdyr i bunnen av reservoaret, og på overflaten av vannet kan de samle insekter som har falt ned i det. Du kan kjøpe flere typer levende mat i butikken:

 1. Blodorm absorberes godt av de fleste fiskearter. Det kan kalles en universell mat for kjøttetere..
 2. Coretra er egnet for de varianter som ikke henter mat fra bunnen, men ser etter det på overflaten.
 3. Cyclops inneholder en stor mengde vitaminer. Den inneholder spesielt mye vitamin A, som gir fargerike individer en lys farge..
 4. Tubifex er den mest næringsrike levende maten for akvariefisk og kan forårsake fedme. Det bør ikke brukes som grunnlag for dietten..
 5. Dafnia er gunstig for normal fordøyelse. Det er lite protein i det, så det er bedre å gi det sammen med en tubifex eller blodorm.

Det farligste som kan være i levende mat er helminthegg, virus, sopp og bakterier. For å desinfisere mat kan den oppbevares i fryseren i flere dager. Dette vil gjøre det mulig å bli kvitt årsaksmidlene til noen smittsomme sykdommer som helt kan ødelegge fisken i akvariet..

Ikke gi fiskekjøtt fra pattedyr eller fjærfe. Disse matvarene inneholder tungt fett som akkumuleres i leveren og forårsaker farlige sykdommer..

Å mate damfisk

fôring av fisk i en dam i hjemmetI prydammer kan mattilførselen til fisk ikke dannes naturlig. Konklusjon – damfisk må mates regelmessig. I noen tilfeller kan mygglarver og andre godbiter vises i kunstige reservoarer, men dette er ikke nok til å mate fisken.

Spesialmat til tjernfisk selges i dyrebutikker. Disse typene er større, så tørre granulater inneholder mer protein og næringsstoffer. Det vil være nyttig for oppdrettere å kjøpe fôrvarianter for forskjellige alderskategorier, så vel som de som forbedrer produktiviteten..

Å mate akvarium og tjernfisk er en utfordrende oppgave for en nybegynner. Det er viktig å bestemme seg for et egnet selskap, sammensetning og form for fôrutsetting, ellers vil fisken være sløv og lite levedyktig. I tillegg må du sjekke kvaliteten og ferskheten på maten, for å utelukke muligheten for forurensning av innbyggerne i akvariet med mat. For råd, bør du kontakte en konsulent i en dyrebutikk, og du kan bare sjekke om den valgte maten er egnet av erfaring..

Et stort utvalg av mat for akvariefisk – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo