15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sitrongress akvarium plante: egenskaper ved dyrking og omsorg

akvarium plante sitrongress På bredden av små sumpete reservoarer i Sørøst -Asia kan du finne tette kratt av en fantastisk plante. Akvarium plante sitrongress, stor indisk myr, rett nomaphila (Nomaphila stricta) – under disse navnene er ferskvannsinnbyggeren i tropene i acanthus -familien kjent.

Evnen til å utvikle seg like godt i luften og under vann, dets vakre utseende gjorde planten populær blant fans av akvarieflora.

Eksterne tegn på sitrongressakvarium

plante i akvariet Acanthus-familien inkluderer omtrent ti typer nomafiler: tannede, thailandske, langbladede og andre. Sitrongress kalles nomaphila straight for den lette sitrusduften som planten utstråler. Schisandra akvarium har en rekke karakteristiske trekk:

  1. Planten har formen av en tett busk med en høyde på 30-40 cm.
  2. Stammen er rett, kraftig, med et velutviklet rotsystem.
  3. Bladene er ovale med en kileformet bunn og en spiss ende. Overflaten er lysegrønn, baksiden er grønn-sølv. Motsatt arrangement på stammen.

Akvariumplanten sitrongress, under gunstige forhold, når ofte en høyde på 50-60 cm. Den øvre delen stiger over vannoverflaten, bladene blir grove, og mellomstore blå blomster med en lilla skygge kan vises på basen.

Et komplett bilde av utseendet er gitt av et foto av akvariumplanten sitrongress.

Funksjoner i innholdet

avlstrekkNomafila straight tilpasser seg godt nok i et kunstig skapt miljø. Med forbehold om de enkle omsorgsreglene, vil det aktivt vokse og formere seg i lang tid..

Sitrongress i et akvarium føles bedre i en gruppe. 2-3 planter plantet nær bakveggen vil skape en frodig grønn bakgrunn. Det optimale volumet til akvariet bør være minst 150 ml..

Det skal huskes at sitrongress er en innbygger i tropiske farvann. Det naturlige habitatet bestemmer normene for innholdet av sitrongress i et akvariumplante i henhold til en rekke prioriterte indikatorer:

  1. Vann med middels hardhet, med en nøytral eller svakt alkalisk pH -verdi (pH 7–8,5). En gang hver 7.-10. Dag er det nødvendig å bytte ut 30% av vannet. Den mest behagelige temperaturen er innenfor 24-28ºC;
  2. Intens belysning ved bruk av direkte sollys eller elektroluminescerende lamper. Kraften til den kunstige kilden bestemmes med en hastighet på 0,5 W per liter vann. Med tilstrekkelig lys er sitrongressstammen brun;
  3. Jord 5 til 7 cm tykk, siltet, med et rikt næringsmedium i form av fosfor, magnesium, kalsium (spesiell kompleks gjødsel kan kjøpes). Elvesand kan brukes som jord, men da bør leire legges under planten for å gi nødvendig støtte til rotsystemet.

Under gunstige forhold for å holde sitrongress i akvariet, strekker planten seg 10 cm per uke. Ofte fyller den plassen og undertrykker annen flora. Du kan unngå problemet. For å gjøre dette er sitrongress ikke plantet i bakken, men i en leirgryte..

Velg en liten beholder. Ellers vil sitrongress lede krefter til å bygge opp rotsystemet til skade for den grønne massen..

Reproduksjon og skjæring av sitrongress

reproduksjon og hårklippPlanten formeres ved stiklinger. Det apikale skuddet kuttes med ca 5 cm og plantes i klargjort jord eller en lav beholder med vann. Prosedyren lar deg utvikle seg i bredden og gi nye skudd.

Å trimme en akvariumplante sitrongress er nødvendig ikke bare for reproduksjon. En voksen nomaphila som har hevet seg over vannet kaster noen ganger alle de nedre bladene. Å fjerne tipset vil bidra til å unngå problemet..

To ganger i året forynges sitrongresset ved å fjerne gamle, svake og upresentable skudd. Hvis du ikke gjør det, vil det ikke blomstre..

Sitrongressets høye dekorative kvaliteter gjør den til en ønskelig innbygger, ikke bare i akvarier, men også i de stadig mer populære akvatiske hagene – paludariums. Planten føles flott i drivhus. Jordens sammensetning og belysningskrav er de samme som for vanninnhold. I luften produserer sitrongress raskt sterke skudd som kan forankres i akvariumjord..

Sitrongress akvarium plante: sykdommer, behandlingsmetoder

plantesykdommerEndringer i forhold og normer for å holde nomafila kan forårsake forskjellige sykdommer..

Eliminering av ugunstige faktorer vil gi sitrongresset et sunt utseende til akvariet.sykdommer og måter å eliminere dem

Utviklingen av sitrongressakvarium skjer kontinuerlig, for det er ingen høst-vinterperiode med å bremse livsprosessene. Med forbehold om de angitte parametrene for vann og lys, tilstedeværelsen av en tilstrekkelig mengde næringsrik jord, vil planten glede seg året rundt med frodig løvverk, en behagelig sitronaroma og delikate blomster..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo