15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klassifisering og utvalgskriterier for hundemat

næringsrik hundemat Kjæledyr, uansett rase, trenger full, sunn og velsmakende mat. I dag er det dusinvis av merker av hundemat å velge mellom. Ferdige blandinger forenkler livet til hundeoppdrettere og varierer i pris, næringsverdi, et sett med komponenter og nytteverdi..

Før de dukket opp besto kostholdet til kjæledyr av kjøttprodukter, frokostblandinger, grønnsaker, og hver eier bestemte seg for hvordan og hva de skulle mate sin avdeling. Ikke bare tok “hundelagingen” mye tid og rettene varte ikke lenge. Med et naturlig kosthold er det ekstremt vanskelig å beregne kaloriinnholdet i maten og næringsverdien..

Dagens hundeoppdrettere har til rådighet:

 • tørrfôr til hunder med forskjellig smak og sammensetning;
 • hermetikk, som kan forlate et fullt kosthold eller tjene som et tillegg til tørrblandinger eller naturlig mat “av bordet”;
 • tørre og våte godbiter for å oppmuntre kjæledyret ditt;
 • vitamin- og mikroelementtilskudd som bidrar til å kompensere for mangel på næringsstoffer i naturlig ernæring.

hundens ernæringsbehov Et riktig sammensatt kosthold er nøkkelen til et langt liv, energi og helse. Ferdigmat til en hund tar hensyn til dyrets behov, dets fysiologi, alder og raseegenskaper.

Hvis maten er valgt riktig og bare spiser den, mottar kjæledyret ikke bare nok energi, men også viktige vitaminer, makro- og mikroelementer, bioaktive stoffer som er ansvarlige for immunforsvaret, vekst og utvikling av hunden.

Klassifisering av tørrfôr til hunde

tørr hundematValget av tørrfôr til kjæledyr er stort i dag. Ferdige rasjoner inneholder proteiner, fett, karbohydrater, designet for å tilfredsstille sult. De beste hundematene dekker ikke bare ernæringsbehov, de:

 • fylle opp kroppens behov for vitaminer, aminosyrer, mineralsalter;
 • styrke immunitet og helse;
 • støtte fordøyelsesprosesser;
 • ta vare på tilstanden til hår og tenner.

For hundeeiere tilbyr tørrfôrprodusenter en rekke spiseklare dietter designet for dyr i forskjellige aldre, vekt, størrelse, livsstil og helsemessige forhold. En oppmerksom hundeoppdretter, som tar hensyn til sammensetningen og kjenner behovene til kjæledyret sitt, vil sikkert finne den mest delikate, sunne og trygge maten.

hvordan å mate din elskede hundNår det gjelder pris og sammensetning, er tørr hundemat delt inn i flere klasser:

 • det rimeligste økonomiske fôret;
 • førsteklasses mat;
 • tørre blandinger av super-premium klasse;
 • ikke-frokostblandinger eller helhetlige fôrvarer;
 • veterinær eller medisinsk hundemat som er inkludert i dietten for visse helseproblemer.

I hver kategori er maten delt inn i de som er beregnet på voksne dyr og valper, for store og små raser. Disse feedene skiller seg fra hverandre i sammensetning, form og størrelse på kroketter..

Hvilken mat å mate hunden slik at kjæledyret alltid er munter, munter, opplever ikke helseproblemer?

Tørrfôr for hunder av økonomiklasse

økonomiklasse hundefôrDet rimeligste tørrfôret finnes i nesten alle butikker. På emballasjen til slike blandinger lover produsentene alltid at kjæledyret vil like smaken av mat, aromaen og energien til en servering kroket er nok til å holde dyret aktivt hele dagen..

Hvis du ser nøye på sammensetningen av slik hundemat, viser det seg at kroketter inneholder kjøtt- og benmel, animalsk fett, soya og frokostblandinger, cellulose, aromatiske og smakstilsetningsstoffer, fargestoffer og konserveringsmidler..

Selv om økonomisk hundemat er de første stedene i rangeringene og er utrolig populært på grunn av billigheten, er det lite sannsynlig at det vil være nyttig for et kjæledyr. De har ingen vitaminer.

Økonomimat tiltrekker seg dyr, men ikke på grunn av fordelene og ekte smaken, men på grunn av overflod av syntetiske smaker. Minersammensetningen av slike blandinger er dårlig, og næringsverdien er lav..

Hunder på et sparsomt kosthold må spise mye for å holde dem våken. Kjæledyr lider ofte av spiseforstyrrelser og allergier. Valper henger etter sine jevnaldrende som spiser førsteklasses og naturlig hundemat. Ved å velge økonomiske formuleringer risikerer oppdretteren helsen og levetiden til kjæledyret sitt..

Hundens kropp slites raskt ut, mangel på vitaminer, aminosyrer og mineraler fører til redusert immunitet. Et gap i det blir årsaken til utviklingen av kroniske sykdommer..

Premium tørr hundemat

tørrmatpremieAlle matkroketter er veldig like hverandre, men sammensetningen kan være veldig forskjellig. Hva er det beste hundefôret? Den som har den mest balanserte, nyttige sammensetningen forårsaker ikke fordøyelsesproblemer, allergier eller andre problemer hos kjæledyret, og samtidig liker kjæledyret det. Premium -blandinger er rikere og sunnere i sammensetning enn økonomisk fôr.

Den bruker slakteavfall, billig hvit fisk og mekanisk utbenet fjærfe som kjøttkomponenter. Sammensetningen inneholder flere animalske proteiner; for å forbedre fordøyelsen er grønnsaker, nyttige vegetabilske oljer og individuelle vitaminer inkludert i fôret. Kroketter er imidlertid basert på frokostblandinger som mais, hvete, havre eller ris..

mat til valperFor å få dyret til å føle seg bra, være sunn og kraftig, er kostholdet supplert med vitaminer, bioaktive stoffer som forbedrer fordøyelsen og omsorg for pelsen.

Hvis kjæledyret ditt er utsatt for matallergi, er det bedre å velge et allergivenlig hundemat med lavt innhold av kornavlinger, kalkun eller and, hvis kjøtt sjelden forårsaker uønskede reaksjoner..

Super premium hundefôr

beste dyrefôrMatvarer med den mest naturlige og nyttige sammensetningen kombineres til en super premium -klasse. Oppskriften tar hensyn til alle dyrets behov, slik at maten etterlater et fullt kosthold og ikke krever inkludering av tilsetningsstoffer og viktige vitaminer i menyen..

Det er et par dusin merker i vurderingen av super premium hundefôr, og denne listen utvides stadig. Du kan skille virkelig sunn og kvalitetsmat ved å være oppmerksom på sammensetningen, som inkluderer:

 • kjøttkomponenter som biff, lam, kylling, kalkun, and;
 • en liten mengde frokostblandinger som brukes som kilde til protein og fiber;
 • grønnsaker og frukt;
 • vegetabilske oljer;
 • ekstrakter av nyttige planter;
 • mineralkomponenter;
 • probiotika for å stimulere fordøyelsen;
 • vitaminkompleks.

Krokets sammensetning, energi og næringsverdi varierer avhengig av hvem den er beregnet på. I tillegg til diett med lite korn, er det helt kornfrie eller helhetlige matvarer..

Hvilken hundemat er bedre: valg av nyanser

velge dyrefôrI dag kan eieren velge en diett, med fokus på rasen, størrelse, alder, helse og til og med arten av kjæledyret sitt..

Små hunder er mer sannsynlige enn store raser for å være spennende, nervøse og også lide av tannproblemer og alle slags skader. For å holde dyret sunt og bare lykkelig for eieren, tilbyr mange produsenter spesialisert mat for hunder av små raser. Kroketter av slike dietter er små og tilpasset kjeveapparatet og fordøyelsen av smådyr..

For store hunderaser bør maten ikke være for høy i kalorier, spesielt når du holder dyr i en byleilighet. Overdreven kalori fører til fedme, og for små kroketter forårsaker tannsteindannelse, tannkjøttsykdom og til og med tanntap. Hundefôr til store hunder skiller seg ikke bare ut for sin kroketstørrelse, men også for sammensetningen. Proteininnholdet økes her, og fettinnholdet reduseres. I tillegg inneholder blandingen komponenter som beskytter hjertet og muskel- og skjelettsystemet til hunden.

Valper som vokser raskt og bruker mye energi på lek trenger et næringsrikt, vitaminrikt kosthold. Spesialfôr for denne kategorien er oftest laget på grunnlag av kyllingkjøtt, beriket med kalsium som er nyttig for bein og komponenter som stimulerer fordøyelsen. Lignende sammensetning for fôr beregnet på gravide og diegivende tisper.

mat til steriliserte hunderDyr som lever som kjæledyr blir sterilisert. Denne prosedyren påvirker ikke bare hundens reproduktive funksjoner, men også andre fysiologiske egenskaper. Mat til steriliserte hunder er kalorifattig for å forhindre at dyret går opp i vekt. I tillegg inneholder dietten stoffer som støtter fordøyelsen og helsen til urinorganene..

Det er bra når hunden er frisk, men et sykt dyr trenger spesiell omsorg. En del av det er et riktig formulert kosthold med tørt eller vått medisinsk hundemat. Veterinærlinjene for slike fôrvarer er svært omfattende og inkluderer produkter for forebygging og behandling av en rekke sykdommer, inkludert:

 • dysfunksjon i leveren og bukspyttkjertelen;
 • patologi i nyrene og blæren;
 • hjertesykdommer;
 • problemer med muskel -skjelettsystemet;
 • diabetes.

medisinsk hundematDet moderne utvalget av hundemat er utrolig stort. Hvilken mat skal jeg velge? Det avhenger av tilgjengelige midler, og av helsestatus, rase og alder på kjæledyret. Når du kjøper en fôrpakke, husk at mat i økonomiklasse ikke er det beste valget. De vil ikke være til nytte for dyret, og noen ganger kan de skade dets helse..

Premium hundemat, runder og super premium -blandinger er dyrere, men mange ganger mer nyttige. Det er et stort utvalg av dem, og prisene er ikke alltid uoverkommelig høye. Med fokus på de fysiologiske behovene til et kjæledyr, kan du alltid velge mat som vil sikre dets utmerkede velvære og et langt, lykkelig liv..

Hvordan velge hundemat – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo