15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sørg for å plante et sunt bær i landet – solbær

Sunberry - solbær Innfødte i landlige områder i generasjonen av 40-50-årene vil sikkert huske bestemorens “hyllebær” paier. De spiste det svarte nattskjæret, til tross for at det var ferskt, selv om det ikke kunne skryte av smaken. Men den vokste av seg selv og krever verken omsorg eller plass på stedet.

Bæret er lite, men fordelene er store

Solbærhøst I dag var legene enige om at dette ikke-beskrivende og ikke så smakfulle bæret er ganske nyttig. Og søsteren hennes-oppdrettet for et århundre siden av Luther Burbank fra storfruktet amerikansk nattskjerm og vår lille, men høytytende og kuldebestandige-er fullstendig anerkjent som en medisinsk plante:

 1. Sunberry – som denne kultiverte hybrid kalles – brukes til å behandle ondt i halsen. Bærjuice fortynnes 1 del til 3 deler vann og gurgler.
 2. Saften av bladene hjelper med forkjølelse, livmorblødning. Og det har også hypnotiske egenskaper..
 3. Friske bær forbedrer fordøyelsen, selv om de svekkes litt, fjerner de vellykket parasitter fra kroppen.
 4. For helbredelse av purulente sår og sår knuses bæret og blandes med yoghurt 50:50.
 5. Også folkemedisin anbefaler bruk av svarte nattskjermbær for gikt, åreknuter, hemorroider, revmatisme, psoriasis, for å lindre hodepine.
 6. Noen hevder at solbærfrukten har antihypertensive egenskaper. Men dette faktum bekreftes ikke av medisin..
 7. Men bærene er en del av stoffet kalt “Bilberry Forte”, som med hell brukes i medisin for å forbedre synet og i kampen mot glaukom..
 8. Det velkjente stoffet “LIV-52”, som inneholder bær, hjelper mot leversykdommer.
 9. Leger sier at selen som finnes i solbærfrukt bremser aldringsprosessen, forbedrer hukommelse, koordinering av bevegelser, helbreder nevroser og brukes som et profylaktisk middel mot kreft..
 10. Anthocyaniner i svarte bær i nattskygge forbedrer blodsammensetningen.
 11. Sunberry pektiner bidrar til eliminering av giftstoffer og giftstoffer fra kroppen.

Kort sagt, denne planten er bare en gave fra de som ønsker å opprettholde helsen og forbli ung lenger.!Sunberry bush når en og en halv meter i høyden

Generell beskrivelse av kulturen

Sunberry er en årlig plante. Men den vokser mer enn en meter i høyden. Og frukten er i stand til å produsere fra 10 til 20 kg per busk! De sorte bærene på hybriden er store, på størrelse med et kirsebær.

Sunberry bærer frukt hele sommeren

Planten blomstrer gjennom sommeren, fra juni til selve frosten. Derfor kan du plukke bær nesten daglig. Blomster samlet i bunter, som ligner poteter, ser veldig vakre ut, ved siden av grønne og allerede svarte bær..

Blomstrende solbær

Vakre solbærblomster

Som voksen tolererer Sunberry lett tørke, varme og frost. Neste år er det fullt mulig å få mange skudd på det gamle stedet som har kommet frem fra selvsåningen. Det er nok for gartneren å bare velge de sterkeste og høyeste spirene og fjerne overflødig.

Voksende solbær

Frøene til denne planten ligner veldig på tomatfrø. De er små nok.

Sunberry frø

Frøbehandling før planting

Ulempen med Sunberry er slik at frø klekkes med store vanskeligheter. Derfor må de først oppbevares i en varm oppløsning av kaliumpermanganat i 20 minutter. Deretter må du forsiktig med et blad gjøre et snitt på stedet der en spirer vanligvis vises i et frø.

Solbærfrø må kuttes

Noen gartnere foreslår en annen måte. De anbefaler ikke å kutte skallet av frøet, men bare å lage hakk på skallet med en nål. Og så blir frøene lagt i en krukke med grov vasket og kalsinert elvesand. De skal fylle beholderen halvveis. Ved kraftig risting av glasset brytes integriteten til frøskallene, og kjernene forblir intakte..

Dette bør gjøres veldig forsiktig for ikke å skade kjernen inne i frøet.!

Det opererte frøet legges på en fuktig klut, dekket med folie eller glass og plasseres på et varmt sted for å klekkes. Denne prosessen kan bli litt forsinket når du sammenligner Sunberry med tomater og paprika..

Solbærfrø for spiring

Solbærfrø plantes i slutten av februar slik at planten rekker å gi en god høst..

Voksende frøplanter

Såing av solbærbærfrø

Sunberry skiller seg lite i landbruksteknologi fra tomater og paprika. Du kan til og med plante dem i samme eske med dem. Nøytral jord er nødvendig for å skaffe frøplanter. Derfor trenger du ikke å legge torv til jorden..

Sunberry frøplanter

Utvidet leire helles i bunnen av esken for å sikre drenering. På toppen av det helles et lag jord – 10 centimeter. Et klekket frø legges i det til en dybde på en halv centimeter. Jorda er fuktet og dekket med glass eller polyetylen.

Voksende solbærbærplanter

Minidrivhuset må ventileres regelmessig slik at bakken ikke mugner. Frøplanter vil dukke opp om tre måneder. Etter at plantene har kastet ut det tredje sanne bladet, dykkes de og plasseres på et godt opplyst, varmt sted..

Sunberry frøplanteplukk

Frøplanter blir ikke vannet veldig ofte, men det er også umulig å la jorden bli “stein”.

Sunberry frøplanter trenger sollys

Uteplantering og solbærbærpleie

Sunberry landinger utføres med paprika

Sunberry er plantet med tomater og paprika. Bare avstanden mellom buskene bør være minst 70 centimeter, da de vokser veldig.

Sunberry vil dekorere enhver hage

I løpet av sommeren er det nok å mate Sunberry med mullein et par ganger og vann på en dag eller to – og snart vil gartneren bli belønnet for sin innsats!

Blanke oppskrifter

En haug med solbærbær

Friske solbærfrukter er ikke veldig velsmakende, men de er rett og slett fantastiske i form av syltetøy. Og vinen fra den viser seg deilig.

Sunberry grener

Det er viktig å huske at for å bevare de fordelaktige egenskapene til den svarte nattskjermfrukten, bør den ikke kokes i mer enn 5 minutter! Og for å forbedre smaken må du putte sitron i syltetøyet.

Matlaging nattskjerm “rosiner”

Svarte nattskjermbær

Bærene dyppes i kokende sukkersirup i 2 minutter. Deretter blir de tatt ut med en hullsleiv og festet på. Du kan legge disse “rosinene” i paier, dekorere dem med kaker og bakverk, is og legge til frokostblandinger (ikke meieri).

Healing Sunberry Jam Oppskrift

300 g sukker helles på 1 kg bær, settes i brann og kokes. Sitron, hakket eller malt i en kjøttkvern, tilsettes også der. Syltetøyet kokes i 5 minutter og helles i glass. Oppbevares i kjøleskapet, da det vil gjære ved normal romtemperatur.

Solbærsyltetøy med sitron

Healing Sunberry Jam

Spis 5 ss daglig, med te eller smør på en bolle.

Solbær i en gryte

Video om Sunberry på sommerhuset deres

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate