15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Overrask alle rundt – plant kiwi hjemme!

Pærer, epler, plommer, bringebær er veldig gode. Men du kan dyrke noe eksotisk! La ikke i det åpne feltet, men på balkongen eller i vinterhagen. Ja, selv i en gryte på vinduskarmen er appelsiner eller mandariner, ananas eller kiwi så flotte.!

Kiwi

Kiwi er et krypende vintre. Hun kan traske langs balkongen, rundt spesielle stativer. Dette er både vakkert og praktisk – det er fullt mulig å nyte fruktene av en plante som er dyrket hjemme og behandle gjester.

Hvor får man kiwi frø?

Du kan finne kiwifrø i nettbutikker, og samle det selv fra kjøpt frukt. Dette gjøres ganske enkelt:

Kiwi frø

  1. Den modne frukten deles i to. Du kan ta både shaggy kiwi og glatt hud.
  2. Omtrent 20 biter av små frø er tatt fra midten.
  3. Etter å ha brettet frøene i osteklut, bundet det i en pose, skyll under rennende vann. Denne prosedyren må gjentas flere ganger slik at det ikke er masse igjen på plantematerialet. Ellers vil frøene råtne i jorda..
  4. Det vaskede frømaterialet får tørke i flere timer. Du kan spre den på en ren avis og la den ligge på et tørt, vindstille sted (ikke i nærheten av et åpent vindu, ikke i frisk luft, ikke i kjøleskapet).

Kiwi frø

Så frøene til en eksotisk plante er klare, som senere kan overraske venner, bekjente og naboer.

Men hvorfor er det anbefalt å ta 20 frø og ikke to eller tre? Fordi denne kulturen er dioecious.

Det er hunn- og hannkiwi -planter. Dette betyr at for å kunne motta frukt senere, må du ha både dem og andre tilgjengelig. Det er mulig å avgjøre om denne planten er mann eller kvinne først etter at den blomstrer. Derfor bør du plante flere spirer, slik at du senere ikke lider av mangel på dem..

Spirende kiwifrø

Denne prosessen vil ta en hel uke. Gitt det faktum at kiwi vokser i naturen i et område hvor sommeren er lang og varm, bør du begynne å gjøre eksperimentet tidlig på våren, i midten av mars..

En bomullspute fuktes med varmt vann og legges i en tallerken. Frø legges ut på overflaten. Det skal ikke være vann i fatet.

Frø for spiring

Tallerkenen med frø legges i en plastpose og bindes. Det viser seg et drivhus i miniatyr. Utsett strukturen for solen.

Spiringsprosessen for kiwifrø

Om natten tas tallerkenen ut av posen, og om morgenen fuktes bomullsputen igjen med varmt vann og frømaterialet gjemmes under en film.

Spirede kiwifrø

Etter utseendet av hvite spirer, planter de.

Jordforberedelse, planting av frø

Jordens sammensetning for kiwi er enkel: humus, sand, torv og torv blandes i like store mengder og plasseres i potter. Du kan bruke ferdige jordblandinger til vegetabilske avlinger ved å tilsette sand til dem. Det er også godt å legge utvidet leire, fin grus i potter på bunnen.

Kiwi spirerKiwi skyter

Det anbefales ikke å bruke konstruksjonssand – det komprimerer jorden, noe som gjør den uegnet for plantevekst.

Et frø spres på den forberedte jorda. Ovenfra er det dekket med et tynt lag tørr jord. Vann jorden veldig forsiktig med en sprøyte, for ikke å vaske av det øverste jordlaget fra frøene. Denne prosedyren utføres daglig..

Det er viktig å sørge for at jorden ikke tørker ut! For kiwi er fuktighet neppe den viktigste faktoren som gjør at den kan vokse og bære frukt..

Kuppler over potter laget av kuttede plastflasker vil bidra til å beskytte jorden mot uttørking..

Kiwi i det åpne feltet

Kiwi dyrkes om sommeren og utendørs. Men med begynnelsen av kaldt vær trenger planten varme og ekstra belysning. Derfor, i høst-vinterperioden, er det organisert vegger, et tak rundt plantingen, varmeenheter og lysrør er installert i “vinterhagen”.

Viktige krav for god voksende kiwi

Konsekvent daglig vanning av plantene med sprinkler er avgjørende for denne avlingen. Etter å ha bestemt deg for hvor mange klikk på sprøytepistolen som gir jevn jordfuktighet, bør du hele tiden følge denne figuren..

Kiwi spire

Plantegryter bør plasseres i den sørlige delen av huset, ettersom de trenger mye lys. Det anbefales å bruke lysrør, siden kiwi er en kultur med lange dagslys. Tilleggsbelysning må påføres horisontalt, ikke ovenfra.

Kiwi frøplanter

En gang i året er det nødvendig å mate vinranken med vermikompost eller kompost. Næringsstoffblandingen skal påføres i skyttergravene som dannes rundt spiren. Under vanning vil næringsstoffene som kiwien krever for vekst og frukting strømme til plantens røtter..

Kiwi i gryterPotet måte å dyrke kiwi på.

En gang i uken om sommeren blir kulturen matet med et kompleks av mineralgjødsel.

Kiwi på balkongenKiwi – liana, veving langs balkongen.

Toppen av vintreet klemmes periodisk, og stimulerer dermed veksten av laterale prosesser.

Kiwi frukt sett

For at blomstene skal danne en frukt, trenger de pollinering. Innendørs er det ingen insekter som gjør denne jobben. Derfor må eieren av vinterhagen ta seg av dette selv..

Kiwi blomstrer

Vi dyrker kiwi hjemme. Video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign