15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvis du bruker salt, blir du kongen til høsten!

Overraskende nok kan selv vanlig bordsalt brukes med stor fordel i hager og stuer til forskjellige formål. Det er miljøvennlig og økonomisk.

Salt

Bruk av salt i dachas og grønnsakshager

Natriumklorid brukes vellykket

  • å bli kvitt skadedyr;
  • å mate planter og forbedre kvaliteten på frukt;
  • for å fremskynde fruktingsprosessen.

Det er viktig å huske: en overdose med bordsalt kan gjøre stor skade! Overdreven saltholdighet i jorden fører til at alle levende ting på den dør.

Bli kvitt skadedyr med bordsalt

Hvor ofte bruker vi uttrykket “hell salt på halen” i talen vår, uten å tenke på den sanne meningen med uttrykket. Oftest mener vi dens figurative betydning. Og likevel er disse ordene sanne i sin direkte betydning..

Muldvarp

Kamp mot føflekker

Pattedyr som graver bakken gjør mye skade på økonomien. Når de graver gangene og hulene, ødelegger de ikke bare landskapet. Ved sine handlinger bryter føflekker strukturen i jorda, undergraver plantens røtter. Derfor, hvis eieren av en hage eller sommerhus oppdager hauger som har vokst her og der på tomten hans, begynner han umiddelbart å iverksette tiltak i forhold til skadedyrene.

Skade fra føflekker

Siden antikken har alle visst at føflekker ikke liker bordsalt. Og andre dyr som bygger hull i bakken: spissmus, markmus, gophers, hamstere. Derfor er den beste måten å drive dem ut av nettstedet ditt ved å grave ut alle hulene til dyrene og fylle hullene med tørt salt, 100 gram i hvert hull. Du bør ikke begrave dem – dette vil gjøre det lettere for dyrene å forlate området der øynene deres ser..

Dug opp ormhull

Ikke bruk saltfyll i grønnsakshager. For dem kan overflødig salt være dødelig. Men på plener, blomsterbed og blomsterbed hjelper denne metoden godt..

Vegetabilske fluer tåler ikke bordsalt

Derfor vil den mest effektive måten å bli kvitt dem være ved hjelp av natriumklorid. I hverdagen kalles det “bordsalt”.

Frøplanter av gulrøtter

Planteplanter bør vannes 3 ganger hver 14. dag. Den første løsningen tilberedes med en hastighet på 300 gram salt per bøtte vann. Andre gang det blir mer konsentrert – natriumklorid er tatt allerede i et forhold på 450 til 10 000. Og til slutt må du oppløse 600 gram per 10 liter i vann.

Løk blir guleMidge-infisert bue.

Når det gjelder løk, vil denne vanningen bidra til å kurere dem fra guling av fjærene. Avlingen vil heller ikke råtne ved slutten av sommeren. Tross alt er årsaken til disse problemene nettopp løkmuren, som denne teknikken virker mot..

Det skal bare huskes at før prosedyren, så vel som umiddelbart etter det, er sengene godt sølt med rent vann. Og du må også unngå å få løsningen på stilkene og bladene på løkene. Men sprøyting av gulrottoppene vil redde det fra invasjonen av snegler..

Forresten, før du planter, kan løk dynkes i en halv dag i en bøtte med vann, der 200 gram bordsalt er oppløst. Dette vil øke spiringen, lindre mange sykdommer..

Friske løkFriske løk i hagen

Myrpynt i hagen – ikke bra!

Det er prisverdig å observere alle levende ting i naturen. Vi er alle vant til å tro at det er umulig å ødelegge maurtuer. Men hva om disse hardtarbeidende insektene har slått seg ned midt i et avlingsområde eller i nærheten av et rekreasjonsområde? Ikke alle er glade for å tåle et slikt nabolag.

Anthill

For ikke å drepe insekter, men bare for å tvinge dem til å flytte til et annet sted, kan du drys bordsalt på maurtue. Vi vil unngå døden til innbyggerne i maurbyen på denne måten, men de kommer garantert ikke til å like det.

Plantefôring med bordsalt

Før du starter denne prosedyren, bør du forstå at natriumklorid er en indirekte gjødsel.

En løsning av bordsalt kan bare forbedre oppløsningen av næringsstoffer i jorda, som deretter absorberes av planter i et større volum. Denne fremgangsmåten er spesielt effektiv på dårlige sandjord..

Salt som gir frukttrær og bær

På 1800 -tallet brukte medlemmer av Berlin Horticultural Society en overraskende enkel, veldig effektiv metode for å dyrke land nær planter. Den ble brukt til å øke fruktingen av trær og forbedre smaken av bær og frukt..

Frukttrær

Gartnere drysset ganske enkelt salt på trestammens sirkler. Resultatet var utmerket! Etter råd fra eksperter er det best å utføre prosedyren tidlig på våren, når det fortsatt er snø under trærne, men du kan gjøre dette på slutten av høsten..

Eplehøst

Anvendelsen av denne metoden ble beskrevet i “Landbruksavisen” tilbake i 1884. Til i dag bruker mange gartnere det vellykket..

“Salt” en seng med rotavlinger – få en god høst!

Bete

Gartnere, som allerede har benyttet seg av dette rådet, hevder at rødbeter, som før saltvann ikke produserte søte frukter i det hele tatt, overrasket eieren med sukkerinnholdet og den røde fargen. Løsningen for prosedyren tilberedes med en hastighet på 35-50 gram per bøtte vann.

Reddik i hagen

Vanning har en god effekt på gulrøtter og reddiker. Bare for reddiker må du lage en løsning med lavere konsentrasjon. En spiseskje salt er nok per bøtte.

Og det er også viktig å huske: vanning av grønnsaker med en løsning av natriumklorid bør ikke være ved roten, men i sporene som ligger 10 cm fra plantene.

Lagring av tomatavlingen med salt

Sen rødme på tomater

Hvis det plutselig vises tegn på sen rødme på tomater, kan du selvfølgelig ty til behandling av busker, bruke kjemikalier. Men det er et enklere og billigere alternativ..

Sprøyting av tomater

Sprøyting av plantene med en 1:10 løsning av natriumklorid i vann vil føre til at tomatene kaster alle bladene. Etter det vil alle plantens krefter bli kastet inn i modningen av fruktene. Filmen som dannes på tomater som følge av sprøyting, vil stoppe sykdomsutviklingen ytterligere.

Du bør følge denne regelen: hvis saltvanningsmetoden i ett år ble brukt i hagen, er det på høsten nødvendig å legge til en økt mengde organisk materiale i jorden.

Video om hvordan du kan bekjempe sen rødme med folkemedisiner

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign