15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge en vakker bod for en sommerhytte

lite skur for inventar Låven kan utføre helt forskjellige funksjoner. Hvis huset ennå ikke er bygget, vil låven bli en pålitelig beskyttelse mot regn og sol, og vil også la deg komfortabelt bruke tid på å tenke på prosjektet til det fremtidige hjemmet. Når huset er bygget, vil låven bli til et lager for verktøy, et verksted, et pantry eller en volier for husdyr. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du lager en bygning med egne hender og gir eksempler på interessante ideer for å oppnå maksimal funksjonalitet og skjønnhet..

Hvor du kan finne låven

plasseringen av låven på stedet I utgangspunktet må du lage en nøyaktig plan for plasseringen av alle fremtidige bygninger på stedet. Det er nødvendig å tydelig forstå hvor det vil være et badehus, et boligbygg, et rekreasjonsområde, et lysthus og en lekeplass. Deretter kan du organisk passe bygningen inn i områdets generelle landskap. Noen liker å sette skuret i dypet slik at det ikke er synlig. Noen ganger er det installert i nærheten av huset som en forlengelse. Det kan være mange alternativer, og de avhenger direkte av hovedfunksjonen til denne strukturen..

låve i nærheten av husetDu kan lage en bygning med egne hender fra et flerfarget tre, dekorere den med blomster og originale tegninger. Da er det ikke synd å vise det offentlig, selv om unødvendige ting eller ved er lagret inne..

Design eksempler

blomsterbed i nærheten av låvenEtter å ha bestemt deg for stedet, kan du begynne å velge et design. Fra de enkleste og mest budsjettmessige alternativene til kostbare og vågale – her kan du gi fantasien din frie tøyler.

Skive

platefjøsDen enkleste og rimeligste låven finnes i nesten hver sommerhytte. Dette er en vanlig platekonstruksjon med skråtak dekket med takpapp. Det er verken vakkert eller romslig, men det er billig, og hver amatør er i stand til å gjøre det bokstavelig talt på en dag. Dekorerer du den med planter og tegninger, får du en helt grei design..

Skur drivhus

låve drivhusEt interessant alternativ er et drivhusbod. Den har et gaveltak, som er glassert på den ene siden. Du kan plante lyse blomster eller grønnsaker der, og dermed gi bygningen originalitet. Et slikt skur kan være laget av skumblokker, tømmer eller murstein. Av åpenbare grunner vil kostnaden være høyere enn den analoge av platene, men den eksterne attraktiviteten og påliteligheten vil mer enn betale ut kostnadene..

Låven laget av stein

låve laget av steinEn murstein eller steinbod er et flott alternativ i årene som kommer. Den er ideell for avl av fjærfe og ethvert annet behov. Husk at en slik bygning trenger et godt grunnlag, noe som gir utgifter til ekstra kostnader. De viktigste fordelene med designet er holdbarhet, brannsikkerhet, samt evnen til å lage en bygning av enhver form og størrelse. Praktisk å kombinere en låve med dusj, lysthus eller garasje.

Ved å kombinere uthus kan du spare plass betydelig ved å lage en enkelt struktur som utfører funksjonen til et lager, dusjrom eller toalett.

Ferdige bruksblokker

klar bruksblokkDette vanlige alternativet er veldig billig og enkelt. Det er et ferdig skiftehus som raskt kan monteres og demonteres. Hozblock har en stiv metallramme, belagt med metallplater og ligner sterkt på en beholder. Etter at arbeidet er fullført, kan det enkelt selges eller om ønskelig fjernes fra stedet..

Skur i luftbetong

skumblokkskurSkumblokker er rimelige, mens de har god slitestyrke. I tillegg er de sterkt isolerte og kan enkelt dekoreres med sidespor eller dekorativt gips..

Skur av plast og metall

lite plastbodPlastversjonen er enkel å montere og demontere. Den veier litt, og til og med et barn vil forstå designet. Bygningen krever ikke spesielt vedlikehold, den ruster ikke eller forfaller og utfører funksjonene på riktig måte. De største ulempene med plast er skjørhet ved lave temperaturer og dårlig slagfasthet.

metallfjøs i landetMetall behandlet med korrosjonsbeskyttende forbindelser kan vare mye lenger enn plast. Samtidig er den også bare satt sammen på bare noen få timer..

Vi lager et skur av brett med egne hender

gjør det selv treskurByggearbeid foregår i flere faser:

  1. Først og fremst utjevner vi stedet og dekker det med grus..
  2. Vi graver i 4 støtter, 3 m høye til en dybde på omtrent en halv meter. Vi anbefaler å pakke dem inn i tjærepapir for å bremse forfallet av treet. Vi gjør de bakre stolpene 20 cm lavere i høyden enn de fremre – på denne måten gir vi en skråning for taket.
  3. Vi legger den nedre selen i henhold til nivået (horisontale stenger er spikret i en høyde på 10 cm).
  4. Gjenta det samme ovenfra..
  5. I samme avstand fra de øvre og nedre stengene spiker vi ytterligere 4.
  6. Vi bygger vegger ved å spikre vertikale brett rundt omkretsen.
  7. For å lage et tak legger vi 3 tverrbjelker som brettene er spikret på, og takmaterialet spres. Ikke glem å installere regnavløp.
  8. Legge gulvet og lage hyller inni.
  9. Vi pynter bygningen med blomster og klatreplanter.

utendørs låve dekorasjonEn låve er en uerstattelig struktur i ethvert landsted. Vurder budsjettet for bygging av bygningen og velg det beste alternativet basert på formålet med bygningen og de klimatiske forholdene i ditt område.

Bygging av en låve på en sommerhytte – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign