15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende frukttrær på espalier

tapet på veggen i huset Mange gartnere står overfor problemet med mangel på ledig plass på nettstedet. For eksempel vil du virkelig ha ditt eget pære- eller epletre, og det er bare nok plass til 2 drivhus og flere senger. En utmerket løsning i en slik situasjon ville være å dyrke et frukttre på en espalier festet til en støtte. Denne metoden ble først brukt av belgierne og franskmennene..

Hvordan vokse et tre på en espalier

frukttre på en espalier Når du vokser trær ved hjelp av espaliermetoden, er de plassert på en støtte i samme plan. De viktigste fordelene med denne metoden:

  • maksimal mengde lys;
  • redusert risiko for sykdom på grunn av god luftsirkulasjon;
  • mer effektiv vanning sammenlignet med et vanlig frukttre;
  • god produktivitet;
  • egnet for alle typer trær og busker.

frøplanteformasjonPrøv å velge små trær som vokser sakte og ikke går for høyt. Sørg for å sjekke med selgeren hva slags rotstamme som ble brukt hvis du kjøper en frøplante i en barnehage. Transplantasjonen fungerer som en regulator for veksten av rotsystemet, og bidrar også til å øke avlingens volum. Understammen kan også begrense høyden på selve treet. La oss for eksempel ta to epletrær av samme sort. Den ene vil nå 9 meter i høyden, og veksten til den andre vil stoppe på 2 meter. Dette er innflytelsen fra grunnstammen.

For oppdyrking av espalier, bruk rotstokkplanter som vil begrense treveksten til dverg- eller halvdvergstadiet. Det formede treet bør ikke overstige 3,5 meter i høyden.

Forming av kronen

forme treet over veggen

Horisontal kardong

horisontal kardongDenne metoden brukes ofte til pærer, plommer og epletrær. Bagasjerommet skal være en. Det vil tjene som en slags spalte. De to hovedgrenene er spredt fra hverandre og knyttet til hekken parallelt med bakken. Sideskuddene bør vokse opp til en halv meter i lengde og deretter trimmes. Du kan velge skråningen og gi den ønskede formen til objekter eller former. Forresten, hvis det er flere stammer, så kalles dette en “dobbelkordon”.

Fan

vifte kronePlantens stamme er forkortet til en halv meter, og sidegrenene rettes horisontalt og diagonalt med stråler. Ytterligere skudd dannes på dem. Dette er en allsidig metode som kan brukes på alle treslag..en rekke vifteformede trær

Trellis og palmette

dannelse av espalierGrenene på treet divergerer parallelt med bakken i mange nivåer, avstanden mellom dem bør være omtrent 30 cm. Palmetta er forskjellig ved at grenene divergerer oppover i en vinkel på 45º.håndflate

Installasjon og landing

For plasseringen av det fremtidige gjerdet, velg steder godt opplyst av solen. Grunnlaget for strukturen vil være søyler som trelister eller wire er festet til. Selve stammen er festet til søylen. Fest grenene i ønsket posisjon og fest på hopperne.

vakker forming langs veggenKravene til planting av frøplanter, gropdybde, jordsammensetning og vanningsplan er de samme som for konvensjonelle trær. Plantinger kan plantes nær hverandre, avhengig av grunnrammen.

Ordne treslag for best kryssbestøvning.

En interessant effekt oppnås ved å installere en espalier med en solid vegg, som dvergtrær plantes med et så intervall at de vokste grenene berører og danner en enkelt grønn hekk. Det ser veldig vakkert ut, og fruktene som vokser på det gir en slik bygning enda mer sjarm..epletrær på et espalier

Mangfoldet av former og vinkler som rammegrenene vil gå i er begrenset av fantasien din.espalier på sommerhuset deres

Beskjæring

forskjellige former for espalierBeskjæring av frukttrær er den viktigste delen av hele prosessen. Det er nødvendig å opprettholde formen på kronen, forhindre sykdom og forhindre overdreven vekst av skudd. Unge trær bør beskjæres en gang i året tidlig på våren. Unntakene er kirsebær og plommer, som beskjæres best sent på våren – forsommeren..

Når fruktingen begynner, begynner du å beskjære sommeren. Det er nødvendig for at treet ikke skal kaste bort ressurser på aktivt voksende blader, men gir dem helt for produksjon av frukt. Prøv å kutte skuddene så kort som mulig, og fjern syke og tørkede grener helt.espalierhage etter vårbeskjæring

I tillegg til å beskjære grenene, bør du også tynne ut frukten. Ja, dette vil noe redusere utbyttet ved produksjonen, men det vil bidra til å forbedre smaken av de gjenværende fruktene..pærer på en espalierepletreet bærer frukt på espalieret

Trellis -metoden for å dyrke frukttrær er enkel å implementere, sparer plass og forvandler hagen uten anerkjennelse. Plasser espalier på veggen i den gamle låven og plant kirsebærene. En skjemmende struktur vil bli til en vakker gjenstand. epletre på garasjemurenDet samme kan gjøres med veggen i et hus eller garasje, eller du kan lage en liten labyrint av grønne vegger i gården, som blomster vil vokse om våren, og barna kan leke der fra morgen til kveld..

Plante epletrær under espalier – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign