15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

DIY juleleker: originale ideer for barn og voksne

DIY jule leker Før nyttår kommer en morsom tid da alle, i påvente av feiringen, prøver å dekorere hjemmet sitt. Det er ikke vanskelig å lage julepynt med egne hender, og med dem blir ferien hjemmekoselig koselig. Denne artikkelen inneholder alle de mest interessante ideene for kreativitet. Du vil lære å lage originale filtleker, forskjellige typer snøfnugg, lære om nye ideer for å dekorere baller. Du vil også lære hvordan du gir et nytt liv til utbrente lyspærer og papphåndklehylser..juletrepynt

Julekuler dekorert med knapper

kuler med knapper og paljetterEn polystyrenkule med flerfargede knapper er en flott dekor for et juletre. Slik dekorasjon er lett å lage, og resultatet vil glede både deg og barna dine. Det er to alternativer for å lage en ball: For det første limes knappene, i det andre tilfellet festes de på ballen med pinner.

Materialer som trengs for arbeid:

 • en ball laget av polystyren eller polystyren;
 • smalt satengbånd;
 • pinner med fargede spisser;
 • lim for plast;
 • flate knapper med hull;
 • valgfritt – skinnende paljetter.

En juleball med pins er et utrygt alternativ hvis det er barn i huset som av nysgjerrighet vil demontere et vakkert leketøy. Denne dekorasjonen passer for barn 6-7 år og eldre. De vil gjerne delta i etableringen av ballen..

Lim først et bånd på overflaten av ballen, som vil fungere som en løkke. Og så, i tilfeldig rekkefølge, fest knapper til ballen ved hjelp av pinner. Du kan bruke en eller flere pins med farget hode for en knapp, avhengig av antall hull på knappen. Jo mer skinnende pinner, jo vakrere blir den ferdige ballen. Bruk knapper i forskjellige farger og størrelser, og stikk pinner i det ledige rommet mellom dem..

Paljetter festet over knappene vil gjøre juletrekulen enda lysere og mer original. Du kan også feste små knapper på de store ved å kombinere forskjellige farger..

lys dekorasjon på juletreetEn ball med knapper limt på toppen er et trygt alternativ. Det kan opprettes med barn, det viktigste er å velge et giftfritt lim for dette. For å lage et monokromatisk juletreet leketøy, er det bedre å male ballen i fargen på knappene. Fest båndet i samme farge, eller gjør det kontrasterende slik at det skiller seg vakkert ut mot leketøyets bakgrunn og fungerer som en ekstra dekorasjon. Det er mange fargevalg, for eksempel er det populære designet en kombinasjon av rødt og grønt, hvitt og blått..

DIY juleleker: en krans av knapper

DIY juleleker: en krans av knapperDen enkleste julepynten kan lages av vanlige knapper. En juletrekrans laget av sytilbehør ser veldig interessant ut. Dette er et flott alternativ til kjøpte kinesiske glitterballongkranser..

For arbeid trenger du materialer:

 • håndnål;
 • sterk sytråd;
 • satengbånd;
 • fargede flate knapper i forskjellige størrelser.

Du kan lage denne sildebensdekorasjonen med barna dine. Det viktigste er at de er 6 år, i denne alderen vet barna allerede hvordan de skal håndtere nåler. For at knappen skal forbli på kransen på et bestemt sted, må den fikses. Bare før nålen og tråden gjennom hullene et par ganger. Denne kransen kan være av hvilken som helst lengde. I enden syr du løkker ca 14 cm lange fra satengbånd. Dette er nødvendig for at kransen skal kunne festes på juletreet grener..

Japanske blomster kusudama – papirdekorasjoner

Japanske blomster kusudama - papirdekorasjonerDet gamle japanske håndverket for å lage papirblomster er et veldig populært håndverk. I denne mesterklassen lærer du hvordan du lager et juletreet leketøy med egne hender – en vakker kusudama blomst. Det vil bli en uavhengig dekorasjon for nyttårstreet. Og hvis du lager flere farger i forskjellige farger og limer dem sammen, får du en original ball. Det gjenstår bare å feste et satengbånd eller snor til det for å henge på en grangren.

For å lage en kusudama -blomst, trenger du materialer:

 • farget papir eller magasinsider;
 • Dobbeltsidig tape;
 • limpinne.

Fordelen med denne juletredekorasjonen er at den kan lages av gamle og uønskede blader og deretter dekoreres med gnister. Du trenger ikke gå til butikken og bruke penger på håndverk. Bare ta et hvilket som helst blad, ta sidene ut av det og begynn å lage.

Hovedtrekk ved kusudama -blomsten er at den er laget av et firkantet ark, og størrelsen kan være hvilken som helst.

Hvis du skal lage et juletreet leketøy med egne hender i form av en ball, bør størrelsene på emnene være de samme for alle farger. Ta et ark med en firkant på 14 cm. Brett arket diagonalt, som på bildet. Andre trinn – brett høyre og venstre hjørne mot toppen, så får du en rombe.første og andre trinn

Det tredje trinnet i arbeidet er å brette de tidligere brettede halvdelene av arket i to. Se på bildet for å få jobben gjort akkurat som vist her.3 og 4 trinn

I det fjerde trinnet retter du den høyre folden av papiret..

5 og 6 trinnKoble nå den venstre foldelinjen på papiret (se på bildet) med den ytterste høyre linjen. Det vil si at du skyver halvdelene av trekanten fra hverandre og bretter den innover. Gjenta denne handlingen på venstre side.

Trinn 7Bøy de resulterende foldene av hjørnene ned, som på bildet.

Trinn 8Bøy kantene på blomstematerialet i to. Når du justerer sidene på trekanter og utjevner de ytre brettene, må du ikke berøre de indre foldene. Steder angitt på bildet med piler, smør med lim og lim blomstematerialet.arbeidsstykket er klart

Lag fem av disse emnene, og koble dem deretter sammen med dobbeltsidig tape eller PVA-lim. Ved å kombinere blomster i forskjellige nyanser får du unik julepynt.gjør-det-selv lyse julepynt laget av papir

DIY -filt juleleker

DIY -filt julelekerKoreansk filt er godt egnet til å sy leker på juletreet. Det er det mest holdbare materialet, det strekker seg ikke eller ruller, beholder formen og det vakre utseendet. Hvis det er barn i huset, er myke juletre leker det beste alternativet..

Så, hvilke materialer er nødvendig for arbeid:

 • små biter av farget filt;
 • saks og en nål, akryltråd;
 • holofiber for fylling;
 • bånd for å lage øyelenger;
 • dekorasjoner: paljetter, snøfnugg, perler.

mønster for mønsterFor å komme i gang, ta en mal og forstør den til ønsket størrelse. Hvis huset ditt har plast- eller metallkaker, kan du enkelt kutte ut forskjellige former med deres hjelp. Fest mønsteret til en filt og skjær ut to identiske stykker. Ved hjelp av akryltråder, kobler du de to delene med en knapphullssøm..

La et lite hull være der du kan fylle leken med holofiber, og sy den deretter opp. Fest en smal satengbåndsløyfe på toppen. Dekorer leken med broderi, snøfnugg, perler, filtblader, perler og paljetter.

Originale pastasnøflak

pasta snøfnuggHorn og andre produkter av krøllete mel er ikke bare mat, men også ypperlige håndverksmaterialer. Hva mestere ikke lager av enkel pasta, fantasien deres kan bare misunnes. Den enkleste dekorasjonen for et juletre er en krans. Den er laget av pasta trukket på en snor eller sterk tråd og malt i forskjellige farger. De lager også vakre snøfnugg av melprodukter..

Det er veldig praktisk å bruke pasta i form av en sekskant som elementer for et juletreet leketøy. Bildet til høyre viser et slikt snøfnugg. Denne formen gjør det lettere for nybegynnere å lage originale snøfnugg..

For arbeid trenger du:

 • krøllete produkter;
 • pasta og horn;
 • PVA lim, pensel og maling;
 • bånd eller ledning.

Så kom i gang: ta ett element og legg det på et stykke papir. Fest 6 elementer rundt det med lim, og deretter 6. Mer. Fest deretter 6 lang pasta, og til dem – skall og andre sekskanter, som på bildet. Resultatet er et vakkert og symmetrisk snøfnugg. Mal den ferdige leken hvit eller en hvilken som helst nyanse du liker. Lim et bånd eller en snor på den ene siden.

Glamorøs ball med paljetter

ball med paljetterBlanke paljettsmykker er tilbake på toppen av sin popularitet. Designere bruker dem til å lage luksuriøse kjoler, dekorere motetilbehør med dem. Det er en god idé – å dekorere juleballen med flerfargede paljetter. Som med knapper, her kan du lage ved hjelp av to metoder – pin skinnende elementer på en ball eller lim dem. Resultatet er utrolig flotte dekorasjoner til nyttårstreet..

For arbeid trenger du materialer:

 • kuler av forskjellige størrelser laget av polystyren eller polystyren;
 • pins eller lim som “Moment”;
 • plastfeste for øyelenger og bånd;
 • flerfargede eller vanlige paljetter.

Runde paljetter er et flott materiale for å lage en fiskeskalaoverflate. Og så er det glitrende snøfnuggelementer som kan festes på toppen av andre paljetter..

Det er veldig praktisk å jobbe med hex -paljetter. De, som en honningkake, fester seg til hverandre uten hull. Det er et møysommelig arbeid, men resultatet er verdt innsatsen. Lag flere baller: vanlige, med et mønster i form av en mosaikk eller striper. En interessant idé er en tofarget ball, når toppen er en og bunnen er en annen nyanse. I midten kan du fikse et bånd med påskriften “Godt nytt år!” eller med snøfnugg. På toppen av ballen limer du fast sløyfen, bind en sløyfe med satengbånd.

Snømann laget av tråder – video

DIY juleleker laget av saltdeig

DIY juleleker laget av saltdeigÅ lage nyttårsleker av saltdeig er en slags kreativitet som ikke begrenser fantasien din på noen måte. Denne spennende aktiviteten vil appellere til både barn og voksne. Enkle DIY juletreetre kan lages direkte fra det som er på kjøkkenet – dette er mel, salt og vann. Og for å male produktet ditt trenger du akrylmaling eller en permanent markør. En annen interessant idé er å dekke den ferdige leken på toppen med vakre mønstre kuttet av papirservietter. Begynn generelt å lage nå.

For å forberede deigen trenger du:

 • hvetemel – 2 kopper;
 • fint salt Ekstra – 1 glass;
 • 250 g kaldt vann.

Bland mel og salt i en bolle, tilsett deretter vann gradvis og elt deigen. Bruk informasjonskapsler til å lage leker. Både voksne og barn er involvert i prosessen. En mor eller storesøster elter deigen, og barna klipper ut figurer av den også: kaniner, bjørner, pepperkakemenn, stjerner, blomster. På toppen av leken, lag et hull med en trepinne, et bånd eller en snor vil bli gjenget her. For å stivne deigfigurene, la dem tørke i 24 timer eller stek dem i ovnen i 10 minutter. Etter tørking må du male leken fra deigen med akrylmaling.

Noen ganger foreslås det å male med akvareller eller gouache, men disse alternativene vil være kortvarige, fordi disse malingene er vannløselige og derfor redde for fuktighet.

Saltdeig leker kan belegges med fargeløs lakk, men denne prosedyren bør bare utføres av voksne..

Den opprinnelige ideen er en enkel figur med et utskjæring i midten, gjennom hvilket et farget bånd er strukket, som leken henges på juletreet. For å gjøre dette trenger du et sett med former i forskjellige størrelser. Et slikt leketøy trenger ikke å males, de ser flotte ut på et juletre i vintage-stil. Flerfargede deigfigurer dekorert med frokostblandinger ser vakre ut: bokhvete, hirse, ris. Du kan også male dem på toppen, eller enda bedre, la dem være som de er og dekorere med et farget bånd..

Originale juletreetre med egne hender fra lyspærer

leker fra lyspærerHvis du ikke kaster ut de utbrente lyspærene, men samler dem, kan du ved nyttår samle materiale for å lage vakre juletreeteker. For dette er vanlige glødelamper egnet – med en rund pære. Og fra moderne energibesparende pærer med en avlang base, fås spesielt interessante leker..

Hva du trenger for å jobbe:

 • en lyspære med en glasspære;
 • ledning eller bånd;
 • akrylmaling og skinnende glitter;
 • for hendene på en snømann – kvister;
 • glitterlim;
 • garn til et skjerf og en lue (eller rester av strikkevarer).

Prosessen med å lage slike leker som på bildet er veldig enkel:

 1. Først må du male pæren til lyspæren med hvit akrylmaling..
 2. Snømannøyne og andre elementer kan lages av knapper, malt med maling eller spesielle tusjpenner.
 3. Hender kan også trekkes, eller ekte kvister kan limes..
 4. La lyspærens base stå umalt, og fest et skjerf laget av en strikket klaff til snømannens hals.
 5. En annen interessant versjon av snømannen – et ekte strikket sett flanter på hodet og nakken: en rød hette og et skjerf med frynser. Det er ikke vanskelig å strikke slikt tilbehør på strikkepinner eller hekle.

Et annet alternativ for å lage juletrepynt med egne hender fra lyspærer er å dekke med glitter. Resultatet er smykker som ikke er forskjellige fra butikkleker. Ta en lyspære og smør overflaten på pæren med lim, og rull den deretter i skinnende glitter. Sokkelen kan stå som den er eller males over. Fest et bånd til basen og lag en løkke av det for å henge leken på juletreet.

Vakre figurer laget av farget såpe

smykker laget av farget såpeEn av de mest populære håndverkstypene er produksjon av designer såpe. De som gjør dette på et profesjonelt grunnlag og de som hjemmesåpe bare er en hobby for, har et stort utvalg av spesialtilbehør for såpelagring. Men det er ikke nødvendig å kjøpe dem for å lage et originalt juletreetøy. Ta vanlig hvit babysåpe; det er ønskelig at den ikke inneholder smakstilsetninger. For å lage figurene trenger du igjen kakeskærer eller bakervarer i silikon..

Lekeprosessen:

 1. Tilsett matfargestoffer for å lage fargede såper.
 2. For å forberede basen, ta babysåpe, riv den på et grovt rivjern og legg det i et vannbad. Sørg for at det ikke dannes luftbobler under oppløsningen.
 3. Såpen trenger bare å oppløses, men ikke kokes..
 4. Hell deretter massen i former, sett blonden i form av en løkke på den ene siden, og la den stå til den stivner..

Ved å bruke en gjennomsiktig såpebase vil du utvide kreativiteten. Du kan lage et juletreetøy med fyllstoff – legg en skive sitron eller kaffebønner inni. Disse lekene er en flott nyttårsgave til venner. Noen få dråper aromatiske oljer er også tilsatt denne såpen..

Kreative furukegle lekerideer

furukegler dekorasjonerNyttårsdag kan en vanlig furuskone bli til et kunstverk hvis du viser fantasien. En av de enkleste ideene er å dekorere denne gave fra naturen med mikro pom-poms. Flerfargede pom-poms skaper en festlig stemning, og det er ikke vanskelig å lage et så lyst og originalt tilbehør.

Dine kreative muligheter er ubegrensede. Knopper kan spraymales i en rekke farger, inkludert sølv og gull. Det er en god idé å dekorere kantene på hver skala med glitter. For å gjøre dette, smør du bare bumpen med lim, og dryss den med flerfargede gnister på toppen. Lim et lite stykke snor i en løkke på toppen av det. I tillegg vil forskjellige dekorasjoner se vakre ut på toppen av kjeglen, for eksempel blomster fra smale satengbånd..

Nydelig snøfnugg i papp

snøfnugg laget av pappDu trenger ikke å kjøpe dyre håndarbeidsmaterialer for å lage en original sildbeindekorasjon. Det er ruller med toalettpapir eller tørkepapir i ethvert hjem. Og av papphylsene som er inne i hver rull, er det enkelt å lage et vakkert snøfnugg til juletreet.

I tillegg til papphylser trenger du materialer og verktøy:

 • akrylmaling eller maling i en sprayboks;
 • limpistol eller PVA og en børste;
 • blyant og linjal;
 • glitter og perler;
 • tau eller satengbånd for øyet.

For barns kreativitet brukes bare PVA -lim. Varmt lim kan brenne hendene, så bare voksne bruker limpistolen.

Det enkleste snøfnugget i papphylse er laget av seks elementer:

 1. Klem først rullen ved å trykke den lett mot bordflaten..
 2. Bruk deretter en linjal og blyant til å markere. Hvert stykke skal være 1 cm bredt.
 3. Skjær pappa langs linjene og begynn å lime delene.
 4. Når limet er tørt, må du male snøfnugg eller dekorere det med skinnende glitter på toppen.
 5. Lim perler på toppen og bind en løkke.

Myke filt snøfnugg

følte snøfnuggDIY -leker for nyttår er enkle å lage av filt. Snøfnuggene som vises på bildet ser veldig elegante ut..

Ta materialer og verktøy for arbeid:

 • kunstig filt;
 • akryltråder for broderi;
 • perler og perler;
 • limpistol, nål, saks.

Nedenfor er et diagram for å kutte ut detaljene til et snøfnugg. Det enkleste elementet er et kronblad, det samme gjorde snøfnugget på bildet til venstre.. snøfnugg kronblad mønsterDen høyre snøfnugg ser original ut, kantene på kronbladene er kuttet i form av små trekanter. For å lage et juletreet leketøy, kutt 6 kronblad av hvit eller flerfarget filt. Legg til krøllete kanter på den ene siden av hvert stykke, hvis ønskelig..

Svært delikate snøfnugg oppnås hvis du tar et dobbeltsidig fiberduk og limer et tynt Barbie-stoff (polyester) på det. Et slikt juletreetøy holder formen perfekt..

Å lage et slikt leketøy er ikke vanskelig. Broder først vakre mønstre på hver detalj, som på bildet, eller kom med dine egne motiver, dekorer med perler. Brett deretter de indre kantene på hvert kronblad og fest med lim, lim deretter alle kronbladene sammen. Lim en skinnende dekorasjon i midten eller sy på en vakker knapp.

Video mesterklasser om hvordan du lager juletrepynt med egne hender

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China