15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer egenskapene til dyrking og verdien av melkesopp

tibetansk melkesopp I 6 tusen år har menneskeheten ikke sluttet å bekjempe forskjellige sykdommer. På jakt etter en løsning på problemet oppdaget folk et unikt stoff for å styrke kroppen – en melkesopp. Det er mange versjoner av opprinnelsen, men ingen av dem er dokumentert. Oftest er soppen assosiert med tibetanske munker. Ifølge en legende gjærte de melk i små jordkanner. Les også en interessant artikkel: om fordelene med kombucha!

fermenterte melkeprodukter fra melkesopp Det ble en gang lagt merke til at melk blir sur på forskjellige måter og har en uvanlig smak og tekstur. Etter å ha tatt det som mat, ble munkene friskere, noe som indikerte drikkens helbredende egenskaper. Og over tid dukket det opp hvite klynger av et uvanlig stoff. Slik dukket den tibetanske melkesoppen opp. I dag – dette produktet er mye brukt for å tilberede en mirakuløs drink. Den brukes til å gjære ku, geit, sau og til og med hestemelk. Resultatet er en medisinsk drink som har en gunstig effekt på menneskekroppen..

I 1867 dukket en artikkel om kefir oppnådd ved hjelp av en melkesopp og dens effekt på menneskekroppen for første gang i russiske aviser. Og på begynnelsen av 1900 -tallet begynte mange å bruke det mye for behandling av mage -tarmkanalen..

Biologiske egenskaper ved den “magiske” drikken

melkesopp og melkMange blir overrasket når de finner ut at en melkesopp faktisk ikke er en sopp. Snøhvite elastiske glomeruli dannes som et resultat av den harmoniske sameksistensen av levende bakterier og gjærforbindelser. I utseende ligner de blomkålknopper eller kokt ris. Fargen er oftest hvit, noen ganger litt gulaktig.

Så snart bakterier kommer inn i det melkeaktige miljøet, skjer en biologisk reproduksjonsprosess. Ballene svulmer, øker i størrelse, deler seg og melken blir til fantastisk kefir. Takket være kjemiske reaksjoner oppnås en drink, som inkluderer følgende virkestoffer og mikroorganismer:

 • melkesyrebakterier;
 • gjær sopp;
 • polysakkarider;
 • enzymer;
 • fettsyre;
 • proteiner av lett fordøyelig karakter;
 • alkohol.

deilig kefir basert på melkesoppKefir hentet på grunnlag av melkesopp er rik på en rekke nyttige elementer for voksne og barn:

 • tiamin – (vitamin B1);
 • riboflavin (B2);
 • pyridoksin (B6);
 • kobalamin (B12);
 • kalsiferol (D);
 • retinol (A);
 • niacin (PP);
 • folsyre.

Den snøhvite blandingen inneholder kalsium, jod, jern og sink – viktige elementer for menneskeliv.

De helbredende egenskapene til en unik potion

gunstig effekt på kroppenNår en person står overfor mildt ubehag, tar han ofte ikke hensyn til det. Men når det oppstår alvorlige problemer, prøver han å finne en klok utvei. Melkesoppens unike egenskaper har en gunstig effekt på kroppens generelle tilstand.

Hvis du spiser slik kefir regelmessig, vil du kunne løse en rekke alvorlige helseproblemer:

 1. Tarmfunksjonen stimuleres. En drink med et sett med levende bakterier og gjærforbindelser gjenoppretter den naturlige mikrofloraen i fordøyelsessystemet. Som et resultat er metabolismen normalisert, kroppen blir renset og fettforbrent..stimulerer magen
 2. Eksperter mener at grunnlaget for immunsystemet er i tarmen. Derfor, med regelmessig rensing, stiger nivået av kroppens forsvar. En melke drink oppnådd ved å dyrke en tibetansk sopp kan sies å være våren for vår helse..
 3. Ved kroniske sykdommer i fordøyelsessystemet (mage, lever og bukspyttkjertel) fremmer soppen rask utskillelse av galle. Takket være dette absorberes maten bedre av kroppen..for kroniske sykdommer i mage -tarmkanalen
 4. Drikken har en spesiell effekt på blodårene. Melkesopp ingredienser renser sirkulasjonssystemet, noe som resulterer i normalt blodtrykk. I tillegg er hodepine mindre vanlig, og risikoen for åreforkalkning reduseres..gunstig effekt på blodårene

De aktive komponentene i produktet brukes til å forhindre ulike plager. Spesielt oppmerksom er følgende:

 • nyrekolikk;
 • stomatitt i munnen;
 • overflødig blodsukker;
 • revmatisme;
 • bronkitt av varierende alvorlighetsgrad;
 • osteokondrose;
 • trost av kjønnsorganene;
 • svulster av annen art (godartet og ondartet).

Til tross for de positive egenskapene til melkesoppdrikken, er det begrensninger for noen mennesker. Det er kontraindisert å ta kefir for de som er allergiske mot meieriprodukter..

meieriallergiSelvfølgelig kan det ikke sies at den tibetanske soppen er et middel mot alle sykdommer. Men mye kan oppnås gjennom felles innsats. Riktig ernæring, fysisk aktivitet, positive følelser, en balansert holdning til arbeid og kjærlighet til mennesker vil bidra til å opprettholde din dyrebare helse..

Regler for dyrking av uvurderlig frukt

voksende melkesoppIfølge noen mennesker kom melkesoppen fra kunstig dyrking. Tross alt finnes det ikke i noen naturlige vannmasser. Derfor regnes produktet som en uvanlig og mystisk organisme, som inneholder en enorm mengde nyttige elementer. Biologer klassifiserer det som en zoogley -gruppe, siden et produkt ikke betraktes som en plante eller et dyr entydig.

tibetansk kefir soppSom du vet, består den tibetanske soppen av et stort antall mikroorganismer som lever av melk. For at de skal kunne sameksistere vellykket som helhet, er det viktig å opprettholde sitt optimale habitat. Ethvert brudd fører til at det dyrebare produktet dør. Derfor er mange interessert i spørsmålet om hvordan man dyrker en melkesopp fra bunnen av for å lage en helbredende drink på egen hånd..

helbredende drinkNoen kan argumentere: dette er umulig uten kildematerialet, som selges på apotek. Det er lettere å kjøpe et ferdig produkt og dyrke det selv hjemme. Stort sett er dette tilfellet. Tross alt er en melkesopp en kombinasjon av to helt forskjellige elementer, hvorav det ene er alge.

Hovedformålet med å skaffe en levende surdeig er imidlertid en helbredende drink for å fremme helse..

For dyrking av den tibetanske soppen brukes bare melk av høy kvalitet, helst av naturlig opprinnelse.

melkesopp av god kvalitetDet vil ikke være vanskelig å dyrke en unik sopp hjemme hvis du klarer å skaffe deg et lite stykke levende materiale. Det selges ofte på apotek eller spesialiserte nettbutikker. Noen velvillige mennesker deler det villig ut til vennene sine. Det gjenstår bare å fortelle andre om ønsket om å dyrke en melkesopp hjemme..

Det er ganske enkelt å tilberede en helbredende kefir basert på en levende surdeigskultur. For å gjøre dette, utfør følgende operasjoner:

 1. Ha 1 ss tibetansk sopp i et rent fat.legg tibetansk sopp i en krukke
 2. Hell den med et glass kald melk.hell melk og dekk glasset med gasbind
 3. Dekk beholderen med gasbind.
 4. Plasser på et mørkt sted, vekk fra direkte sollys.oppbevar på et mørkt sted
 5. Etter 24 timer siles den resulterende væsken gjennom osteklut eller sil.

Kefir er klar og kan spises.vi drikker medisinsk kefir

Du kan bruke forskjellige mengder væske til å tilberede en drink. Soppen vil ikke lide av dette. Hvis det ikke er nok melk, blir kefiren tykk og litt sur, men ganske raskt. Når det brukes en stor mengde væske, kommer drikken ut med en svak surhet og flytende konsistens. Men gjæringstiden økes til 30 timer.

For å finne den riktige produktvarianten, anbefales det å prøve å tilberede den med forskjellige mengder væske. Reguler samtidig gjæringstiden. Jo lenger soppen er i melk, desto surere blir drikken..

Stell og bruk alternativer

konsumere kefir i små mengderFor at surdeigen skal vokse vellykket hjemme, og drikken er gunstig, er det tilrådelig å vite hvordan man skal ta vare på og bruke melkesoppen. Det er flere grunnleggende regler for dyrking og omsorg for en avling:

 • dekk oppvasken bare med gasbind eller spesialpapir for ikke å blokkere tilgangen til luft;dekk bare med gasbind
 • bruk en glass- eller keramikkbeholder;
 • ikke bruk en sil med et metallnett;bruk en plastfilter
 • fyll kulturen med kald væske;
 • fettinnholdet i melk bør ikke overstige 2%;
 • kokt fyll er ikke egnet;
 • gjære bare ved romtemperatur.

sil den ferdige drikkenEtter filtrering av den ferdige drikken må den levende kulturen vaskes grundig. skyll melkesoppenDet er bedre å gjøre dette under rennende vann ved romtemperatur. Varme eller for kalde omgivelser kan skade bakterier og gjær.

Hvis soppen endrer farge (mørkner), blir dekket med ubehagelig slim, eller det dannes hulrom inne i den, er den død. Bli kvitt ham umiddelbart!

I noen tilfeller er det ikke farlig å se tegn på slim. Det er nok å skylle soppen forsiktig, tørke den og fylle den med melk igjen. Hvis kefir kommer ut med en ubehagelig lukt, bør den helles.

en sunn drink for hele familienSiden den tibetanske soppen er en levende organisme, gjentas prosedyren regelmessig fordi den må spise godt. Ved langt fravær kan det fylles med melk med fortynnet vann i like store mengder. Sett startkulturen på et kjølig sted. Det beste lagringsalternativet er den nedre hyllen i kjøleskapet.

Ofte kommer det et øyeblikk når dyrking av en avling blir umulig på grunn av forskjellige omstendigheter. Det beste som kan gjøres er å gi noen en levende “bukett” og forlenge eksistensen. Noen fans av den tibetanske soppen fyller den med renset vann og sender den til kjøleskapet. Der fortsetter han å bo i 2 eller 3 måneder til. Det viktigste er ikke å av og til glemme å bytte vann.

en lykkelig familieDen utbredte bruken av drikken viser at den virkelig gagner kroppen. Før du begynner å drikke helbredende kefir, er det tilrådelig å forstå de grunnleggende reglene for å ta det:

 1. Det er nok for en voksen å drikke 250 milliliter per dag. Ta en drink en time før sengetid på tom mage.
 2. Minste velværekurs bør vare minst 20 dager. Etter det blir det tatt en pause (10 dager). Hvis du vil, kan du gjenta det igjen..
 3. Eksperter anbefaler å ta drikken som er oppnådd ved å dyrke melkesopp i ett år med korte pauser.
 4. I løpet av å ta kefir er det forbudt å bruke alkohol eller tinkturer på alkohol.

De første ukene etter å ha tatt en helbredende drikk, skjer det merkbare endringer i kroppen. Fordøyelsesprosessen er forbedret, noe som fører til dannelse av mye gass og hyppig avføring. Derfor er det bedre å ikke drikke en livgivende drink før jobb. Som et resultat blir tarmene renset, og magenes arbeid normaliseres. I tillegg øker immuniteten, hjertet styrkes og livet blir morsommere..

vi drikker kefir om kveldenDet er ønskelig å begynne å ta kefir i små doser – ikke mer enn 100 ml. Du kan drikke om morgenen på tom mage og om kvelden før sengetid. Når kroppen tilpasser seg, bør det etablerte maksimale daglige volumet ikke overskrides – opptil 600 ml. Hvis du er allergisk mot stoffet, må du slutte å ta det umiddelbart.

Melkesopp demper effekten av noen medisiner. Dette gjelder spesielt for pasienter som er avhengige av den daglige dosen insulin..

Kefir, hentet ved hjelp av levende surdeig, er egnet for baking av hjemmelagde kaker, pepperkaker, paier og pizza. Salater krydres med drikken og marinader for kjøttprodukter tilberedes, noe som gir dem en spesiell smak. Legemidlet brukes også til kosmetiske formål, som grunnlag for fremstilling av masker for hår og ansikt.medisinsk drikkemaske

Oppsummert kan du se at det er ganske enkelt å dyrke en melkesopp på egen hånd. Det viktigste er å følge de generelle reglene fastsatt av spesialister. Daglig pleie, som inkluderer å mate livekulturen med melk og regelmessig vask under rennende vann, bidrar til en vellykket vekst av soppen. Ikke glem lufttilgang og optimal romtemperatur. Ved lengre fravær, overfør den tibetanske soppen til venner eller gode bekjente. Belønningen for arbeidet vil være god helse og et liv fylt med mening.

Hvordan ta vare på melkesopp – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea