15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Råd om valg og bruk av maisolje, med tanke på dets gunstige egenskaper og kontraindikasjoner

maisolje Maisolje, hvis gunstige egenskaper og kontraindikasjoner er godt studert, har blitt brukt i matlaging og tradisjonell medisin i over 100 år. Som de fleste andre vegetabilske oljer har den et høyt røykpunkt (ca. 160 °), noe som begrunner bruken til steking. Nylig begynte naturlige oljer fra maiskjerner å selges selv på apotek. Men fremdeles har vanlige husmødre mange spørsmål om hvorvidt det er fordeler og skader fra maisolje, hvordan man tar forskjellige typer av dette produktet..

Sammensetning og typer maisolje

typer maisolje De tre forbindelsene som finnes i en hvilken som helst vegetabilsk olje er enumettede, flerumettede og mettede fettsyrer. Avhengig av oljetype endres bare prosentandelen syrer, noe som igjen påvirker kaloriinnholdet og egenskapene til produktet. Maisolje, som har 900 kalorier, inneholder 28% enumettet fett, 55% flerumettet fett og 17% mettet fett..

Hvis du studerer utvalget av maisoljer som tilbys, kan betingede undertyper skilles:

  1. Raffinert deodorisert og ikke-luktfri.

  1. Uraffinert (første spinn).

Raffinert med bokstaven D brukes til tilberedning av diett og barnemat, og med bokstaven P brukes merking for tilberedning av mat i industriell skala.

For daglig matlaging er raffinert deodorisert maisolje egnet. Og for produksjon av hjemmekosmetikk og bruk for gjenoppretting er det nødvendig å kjøpe uraffinert olje fra den første ekstraksjonen. Sørg også for å være oppmerksom på at flasken er merket “ikke-GMO”.

Forskjell mellom de to hovedtypene olje

Når du studerer de gunstige egenskapene og kontraindikasjonene til maisolje, må du huske at nesten alle folkeoppskrifter er basert på et uraffinert produkt. Ut fra dette bestemmer husmødrene “for ikke å spare penger” og bruker ganske dyr uraffinert olje til steking. Dette er sterkt motløs. Faktum er at ved oppvarming begynner råolje å frigjøre farlige kreftfremkallende stoffer. Men den raffinerte oljen merket “D” er fullstendig rengjort for unødvendige urenheter og er klar for aggressive termiske effekter..

bruk av maisoljeVi kan si at fordelene og skadene ved uraffinert maisolje er helt avhengig av hvordan den brukes. Hvis du ikke eksperimenterer og ikke prøver å ta produktet i store mengder, kan du merke positive endringer i helse og utseende innen en måned..

Vi må ikke glemme kontraindikasjoner i form av individuell toleranse og mulige allergiske reaksjoner..

Fordeler med kaldpresset maisolje?

maisolje for helseDet aromatiske produktet forbedrer ikke bare smaken av mat, men bidrar også til å fremme helse. Den store mengden omega-6 fettsyrer i sammensetningen er ansvarlig for å styrke immunsystemet og forberede kroppen til å bekjempe sesongmessige virus. En spiseskje olje om dagen vil lindre forstoppelse, forbedre funksjonen i mage -tarmkanalen. Et slikt naturlig middel er vist for de som lider av trykkfall..

Når det gjelder offisiell forskning, har forskere vist at kaldpresset maisolje kan brukes til å øke “gode” kolesterolnivåer. Og fytosterolene i oljen (campesterol, beta-sitosterol og stigmasterol) er ansvarlige for å senke dårlig kolesterol. Vi må ikke glemme at slike positive effekter bare er iboende i den første pressoljen..

Å spise store mengder spiselig olje kan ha en negativ effekt på det kardiovaskulære systemet..

Bruken av uraffinert maisolje i hjemmekosmetologi

maisolje i kosmetologiPå grunn av tilstedeværelsen av linolsyre i sammensetningen, er maisolje utmerket for hudpleie. Gni inn en fet suspensjon aktiverer den intracellulære regenereringsmekanismen, noe som fører til fornyelse av det øvre laget av huden. Kosmetologer anbefaler også å bruke olje for å fjerne sminke fra huden, fordi den ikke blokkerer porene. Som et resultat av så enkel pleie blir huden glatt og myk. De som bruker et slikt middel fortløpende, merker seg at huden begynner å “gløde” fra innsiden.

Det anbefales å bruke maisolje for pleie av hodebunn, hår og øyenbryn.

Gni varm (ikke varm!) Olje inn i røttene vil bidra til å styrke håret og gjenopprette dets naturlige glans. For å spare tid på å lage flerkomponent-hjemmemasker, kan du legge noen dråper til en hvilken som helst kommersiell balsam designet for tørt hår..maisolje for hår

Noen profesjonelle kosmetiske merker (for eksempel israelske Christina) tilbyr å kjøpe ferdige kosmetikk, hvor hovedingrediensen er spesielt tilberedt maisolje..

Hvor du, i tillegg til matlaging, kan bruke raffinert maisolje?

De fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene til det uraffinerte produktet fører til den feilaktige ideen at raffinert olje bare kan brukes til matlaging. Faktisk fordeler den raffinerte oljen fra et så levende anlegg mennesker i industriell skala..

Olje brukes:

  • i såpeproduksjon (inkludert for tilberedning av hjemmekosmetikk som krever varmebehandling);
  • som hovedkomponent i ulike insektmidler;
  • for produksjon av medisiner for hjertesykdom (inkludert det velkjente nitroglyserinet);
  • som grunnlag for biodrivstoff som ikke forårsaker miljøskade;
  • for å beskytte noen metaller mot korrosjon.

Når du tar hensyn til alle de ovennevnte faktaene, kan du få en ganske klar ide om fordeler og ulemper med maisolje. Bare bruk av riktig type produkt i rimelige mengder kan gi konkrete helsemessige fordeler. Hvis daglig bruk av olje ikke provoserte utseendet til individuelle bivirkninger, kan du prøve å forlate andre (billigere og mer vanlige) typer vegetabilsk fett..

Maisolje video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea