15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tomatjuice, fordelene og skadene ved drikken

tomat juice All plantefôr som brukes til ernæring kan være kilder til juice. Imidlertid har hver sammensetning sine egne egenskaper, vi undersøker tomatjuice, fordelene og skadene ved drikken. For en god assimilering av produktet er det viktig at dets evner er kjent for forbrukeren, og kontraindikasjoner spares fra problemer..

Sammensetning av tomatjuice, tilberedningsbetingelser, lagring

tomatjuice gjennom en juicer Tomatjuice er laget av tomater ved hjelp av en juicer eller kjøttkvern. Skallet fjernes helt, hvis frukten helles over med kokende vann, fjernes frøene på forhånd eller etter sliping. Det er enkelt å tilberede et glass fersk velsmakende drink.

Fra vitenskapens synspunkt bør tomaten klassifiseres som et bær, slik den ble ansett som sådan frem til 1893. EU klassifiserte tomaten som en frukt i 2001. I Russland har tomater alltid vært ansett som grønnsaker.

Fordelene og skadene ved tomatjuice skyldes sammensetningen:

 • et glass juice inneholder samme mengde betakaroten (provitamin A) som 100 g gulrøtter;
 • kalsiferol eller vitamin D – 5 ug (400-800 IE);
 • tokoferol eller vitamin E – 0,4 mg;
 • cyanogen kobalamin eller B12 – 2,6 mcg;
 • pyridoksin eller B6 – 0,12 mg.

Minersammensetningen av tomater er representert av et sett lett fordøyelige salter:

 • kalsium – 10 mg;
 • kobber – 0,1 mg;
 • fosfor – 24 mg;
 • sink – 0,2 mg;
 • magnesium – 11 mg;
 • kalium – 237 mg;
 • natrium – 5 mg;
 • jern – 0,3 mg.

kalori tomatDet rikeste settet med salter og mineraler samles i en solrik grønnsak. Organiske syrer absorberes godt, jod, selen og fluor er tilstede i drikken. Hva er tomatjuice bra for? En kalorifattig drink, med konstant bruk, metter kroppen med vitalitet. Lykopen i mengden 10 mg, som er tilstede i konsentratet, er den sterkeste antioksidanten, og det produserte serotoninet øker den emosjonelle bakgrunnen.

En tomatmaske i ansiktet hjelper til med å bli kvitt akne, stram porene. Du kan bruke tomatjuice til å gi næring til håret ditt, og bruke det som balsam etter vask.

Det er ingenting i ferskpresset tomatjuice uten konserveringsmidler som kan skade en sunn kropp. Men siden det aktiverer biokjemiske prosesser:

 • ved forgiftning vil absorpsjonen av skadelige stoffer akselerere;
 • ved akutte inflammatoriske prosesser vil det stimulere dem, spasmer og kolikk vil begynne;
 • steiner kan bevege seg til utgangen, noe som truer med et angrep.

For personer med gastritt, magesår og leverproblemer vil det å drikke ufortynnet tomatjuice skade i stedet for fordel. Når du starter et vanlig inntak av et helbredende produkt, må du nøye lytte til kroppens signaler.

Tomatjuice skal drikkes uten salt. Hvis drikken virker tør, kan du tilsette en skje olivenolje til den for bedre absorpsjon av B -vitaminer, eller litt hvitløk eller løk for smak. Fabrikkprodusert hermetisk juice inneholder få nyttige stoffer, og bidrar til og med til dannelse av nyrestein. Hjemme er produktet klargjort for lagring med varmebehandling, men uten kjemiske tilsetningsstoffer..

Tomatjuice er uforenlig med protein og stivelse. Derfor bør det drikkes en halv time før måltider. Liten fordel i tomatsaft i fryseren.

Helsedrikk

helsedrikkDet er allerede bevist og bekreftet av vitenskapelige studier – regelmessig inntak av en drink av kreftpasienter reduserer cellevekst, det har vært tilfeller der en ondartet formasjon degenererte til en godartet. Effekten av tomatjuice i flere retninger er bevist ved kliniske studier:

 • gjæringsprosesser i tarmen elimineres;
 • forhindrer saltavsetning ved å normalisere balansen;
 • utfører en vanndrivende og koleretisk effekt;
 • styrker blodårene, er et profylaktisk middel for åreforkalkning;
 • har en uttalt antimikrobiell effekt.

Det lave kaloriinnholdet i tomatsaft og høy metning med nyttige komponenter har blitt vedtatt av ernæringseksperter. Inkluder produktet når du utvikler en meny for diabetikere, hypertensive pasienter, med svekket hukommelse.

Hvordan er tomatjuice bra for kvinner? En kvinne streber etter å være vakker og ønskelig, og tyr til de mest utrolige dietter. Tomatjuice kan gjøre mye. Regelmessig inntak av et glass juice om morgenen en halv time før måltider vil bidra til å unngå helseproblemer i mange år. En frisk kvinne er alltid vakker.

Resultatet av virkningen av tomatjuice vil være i ansiktet – den foryngende effekten av melatonin. Vitaminer i gruppe B gir hud og hår helse. Serotonin vil hjelpe deg med å føle deg tonet uten humørsvingninger og hjelpe deg med å takle stressende situasjoner.gå ned i vekt med tomatjuice

For kvinner med arbeid på kontorer er stagnasjon av blod i lemmer, ledsaget av en stillesittende livsstil, ubehagelige sko og sykdom, forferdelig. Tomatjuice for vekttap er kjernen i mange dietter. Legene advarer imidlertid om at effekten vil bli bedre hvis produktet har vært en favorittmat før. Du bør ikke overmanne deg selv, men før du starter må du konsultere lege. Et sunt kosthold vil bestå av lav-kalori tilberedt mat.

Før hvert måltid i en halv time, bør du drikke 100 gram av drikken, ikke mer enn 500 milliliter per dag. Dette er tomatjuice dietten.

Hardheten kan beregnes for forskjellige kalorier, men effekten er alltid der. Men vekten kan raskt komme tilbake hvis du spiser salt, stekt mat og mye karbohydrater igjen. Ideell hvis et glass deilig drink blir en konstant følgesvenn.

tomatjuice under graviditetTomatjuice under graviditet er i stand til å kompensere for mangelen på elementer som allerede forbrukes av to organismer. Hvis vitaminmangel oppstår i den første graviditetsperioden, fører det til en abnormitet i utviklingen av embryoet. I midten av terminen vil mangelen på de nødvendige elementene bli tatt fra moren, fosteret vil bremse utviklingen, og den vordende moren vil være sliten. Mangel på tilstrekkelig støtte på slutten av svangerskapet kan føre til for tidlig fødsel..

Tomatjuice bringer næringsstoffer til kroppen uten unødvendige kalorier og reduserer oppblåsthet. Produktet har en styrkende effekt på veggene i blodårene, forhindrer blokkeringer, gir et godt humør til den vordende moren.

Når du mater en baby, må du behandle drikken med forsiktighet. Med all sin nytte kan det forårsake en allergisk reaksjon hos babyen. Barn kan få tomater fra de er 3 år.

Hannkroppen er mye mer sårbar enn hunnen. B -vitaminer styrker nervesystemet, bidrar til å ta den riktige avgjørelsen i en stressende situasjon. Det er tomater som vil redusere risikoen for slag eller hjerteinfarkt – ledsagere for å ta ansvarlige beslutninger..

tomatjuice er helse for røykereSelv røykere vil støtte helsen sin ved å spise tomatjuice regelmessig. I farlig produksjon settes et glass melk, men hvis du legger et glass juice til det, øker effekten av å fjerne skadelige stoffer.

Reproduksjonssystemet påvirkes av tilstedeværelsen av vitamin A, E i drikken, som påvirker mengden testosteron. Alle andre elementer i juicen, på en eller annen måte, arbeider for å bevare menns helse..

Etter å ha avsluttet studien, bør det bemerkes at alt er bra med måte..

Ett glass juice om dagen er en forebyggende dose, en halv liter er allerede en behandling.

Det er uakseptabelt å forsømme advarselen fra spesialister og ta tomatjuice, til tross for sykdom. Saften vil være nyttig når den er full av glede. Hvis du ikke liker tomater, er tomatjuice dietten kontraindisert..

Video om fordelene med tomatjuice

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea