15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Måter å lage og konsumere ingefærte

Ingefær for å lage te kan kjøpes i butikken eller på markedet Forgrenet som hornede røtter av ingefær er rik på vitaminer, essensielle oljer og andre stoffer som har en positiv effekt på kroppen. Et avkok fra røttene til en plante eller ingefærte har en velfortjent anerkjennelse over hele verden..

Fersk ingefær er lett å finne på butikkhyllene i grønnsakserier. Hvis ikke lenge siden utseendet forårsaket forvirring blant både kulinariske kjennere og plantevoksende entusiaster, har den tropiske kulturen i dag slått rot på kjøkkenet til russerne, i potter på vinduskarmer og til og med på personlige tomter..

Se også artikkelen: Fordeler med ingefær!

Fordelene og skadene ved ingefærte

Å drikke for mye ingefærte anbefales ikke Den skarpe, brennende smaken av roten passer godt til kjøtt-, grønnsaks- og fiskeretter, varme supper og søte bakverk. Men berømmelsen om fordelene med den saftige roten har spredd seg takket være te med ingefær. Med bare en slurk kan du sette pris på den uvanlige, krydret brennende smaken av drikken, som i varmen raskt kan forfriske og slukke tørsten din, og i kaldt vær vil det være det beste middelet mot frysninger og forkjølelse..

Populariteten til ingefærte skyldes tradisjonell medisin fra folkene i øst, hvor planten kan finnes i naturen, og dens gunstige egenskaper har vært kjent i mer enn tusen år..

Offisiell medisin anerkjenner også retten til å bli kalt et medisinsk råstoff for den “hornede” roten. Men samtidig minner legene utrettelig om at fordelene med te med ingefær og drikkens skade er nære naboer. Man må bare la seg rive med en bioaktiv drink eller glemme de eksisterende kontraindikasjonene, og det er en risiko for å bli godt kjent med bivirkningene av å ta et folkemiddel.

Overdreven forbruk av ingefærte truer med anfall av oppkast, feber og blodtrykk, fordøyelsesbesvær og allergiske reaksjoner på plantens aktive komponenter. De mest alvorlige konsekvensene av deres hensynsløshet kan merkes av mennesker som lider:

  • kroniske sykdommer i galleblæren;
  • magesår eller gastritt i det akutte stadiet;
  • arytmi;
  • hypertensjon;
  • sukkersyke.

Uten legens tillatelse bør vordende mødre og kvinner som ammer ikke la seg rive med te med ingefær..

Under graviditet gir ingefærte reelle fordeler, styrker immunsystemet, bekjemper forstoppelse og omsorg, fjerner giftstoffer fra kroppen og hjelper til med å takle toksikose. Men i de senere stadiene blir det noen ganger en trussel mot helsen til mor og barn, noe som forårsaker en økning i livmorens tone, provoserer en økning i kroppstemperatur og øker risikoen for blødning.

Moderat inntak av ingefærte vil bidra til å løse mange problemer.Og likevel er fordelene med en ingefærdrink betydelig større enn den potensielle skaden. Når det gjelder styrken av effekten på kroppen, kan ingefærrot bare sammenlignes med medisinske planter som hvitløk eller ginseng. Det er sant at med ingefærbuljong er omfanget av problemer dekket mye større..

Ingefærte har en utmerket antikald effekt. Den kjemper mot skadelig mikroflora, desinfiserer slimhinner, gjør pusten lettere og øker svette, tvinger giftstoffer til å forlate kroppen.

Hot er en utmerket profylakse mot luftveis- og virussykdommer, infeksjoner i munnhulen, luftveier og nasopharynx.

Ingefærte med sitron og honning vil øke stoffskiftetIngefærte tilberedt i henhold til noen av de mange oppskriftene forhindrer utvikling av åreknuter, forhindrer blodpropper, stimulerer fordøyelsen og fremskynder stoffskiftet. Som hvitløk, kan denne drikken også brukes til antiparasittiske formål..

Hvordan lage ingefærte?

I dag er det mange interessante oppskrifter på ingefærte til disposisjon for mennesker som ønsker å forbedre helsen og elskere av lyse eksotiske retter. Den oppkvikkende krydrede smaken av ingefær passer godt til svart og grønn te, sitron og andre sitrusfrukter, krydder og honning, med urter og bær.

Men før du lager ingefærte, vaskes saftige, elastiske rhizomer grundig og rengjøres for lys hud, hakket med en kniv eller et grovt rivjern.

For at den mest komplette buketten med næringsstoffer skal gå over i en ingefærdrink, bør du velge unge glatte jordstengler med en overflate gjennomboret av negler og et lite antall herdede områder. Hvis den kjøpte ingefæren har visnet litt under lagring, vil en natt tilbrakt i varmt vann bidra til å gjenopprette saftigheten..

Hvordan lage ingefærte? Infusjonen kan inneholde en rekke ingredienser. Valget av dem avhenger av hvilket resultat en person ønsker å oppnå, så vel som hans smakpreferanser. Men bunnen av te er knust fersk ingefær..

Du trenger fersk ingefærrot for å lage te.I det enkleste tilfellet tas en teskje brennende masse i et glass kokende vann. Drikken infunderes i 5 til 10 minutter, og drikkes deretter kald eller varm. For å undertrykke appetitten og øke fordøyelsen, drikkes ingefærte best mellom måltidene. Før du legger deg, er det bedre å avstå fra en slik drink. En oppkvikkende infusjon kan gi en gourmet en søvnløs natt eller utsette en natts søvn i flere timer.

Oppskriften på ingefærte med sitron og honning er en av de mest populære og berømte. I tillegg til den knuste ingefærroten, får smaken av drikken en skje biehonning og en sitronskive. Før den sendes til infusjonen, må sitronen vaskes under rennende varmt vann..

Noen ganger, ved å prøve å få mest mulig utbytte av drikken, legger tilhengere av en sunn livsstil ikke et tynt stykke sitron i te, men presser saften ut av nesten hele frukten. Dette er ikke verdt å gjøre. Altfor sur ingefærte er ikke like velsmakende, og økt surhet kan være skadelig og forårsake et angrep av halsbrann..

Sitron og honning tilsettes en allerede tilberedt infusjon, like før bruk. Den høye temperaturen på kokende vann ødelegger vitaminer og endrer egenskapene til honning, noe som er helt uønsket når det gjelder en drink for helseforbedring..

Iste med ingefær, fersk mynte og en klype muskatnøtt er velsmakende og sunt. En slik drink vil slukke tørsten din perfekt, men i tillegg vil det hjelpe å roe ned, gi styrke og bidra til eliminering av giftstoffer..

I dette tilfellet er knust ingefær infisert med mynte og knust muskatnøtt tatt på spissen av en kniv. Etter en halv time filtreres og avkjøles væsken. Når den serveres, tilsettes frisk grapefrukt, appelsin eller sitronsaft til te etter smak.

Ingefærte kan inntas både varmt og kaldtHvis du har hoste, kan du bruke oppskriften på ingefærte, ifølge hvilken anisfrø, sammen med den knuste roten, tilføres kokende vann. Tørket frukt, for å øke ekstraksjonen, males før det legges i kokende vann. Et glass vann krever en teskje frø og en tredjedel av en skje ingefærmasse. Etter 10 minutters infusjon filtreres drikken og drikkes varm flere ganger om dagen..

Om vinteren vil ingefærte med kanel og nellik varme degUnder graviditet hjelper ingefærte med å lindre morgenkvalme, hevelse og treg fordøyelse. En drink basert på et søtt avkok av ingefær og mineralvann uten gass vil bidra til å lindre ubehag. Et glass vann vil kreve en tredjedel av et glass ingefærrøtter skåret i biter og en spiseskje sukker. Ingrediensene varmes opp og får koke i minst 5 minutter. For å gjøre drikken gjennomsiktig, er det nyttig å fjerne skummet som dannes under oppvarming. Deretter fjernes ingefærsirupen fra varmen og avkjøles. Før bruk tilsettes sitronsaft og mineralvann til sirupen etter smak.

Krydret brennende te med kanel og nellik vil raskt varme deg opp og forhindre at du blir syk på den kaldeste dagen. Hvordan lage krydret ingefærte? I et glass kokende vann, ta en teskje revet ingefærrot, flere nellik, en kanelstang og skallet av en sitron eller appelsin. Hell krydder og ingefærbiter med vann, kok opp blandingen og la stå på svak varme i ikke mer enn 5 minutter. Deretter filtreres væsken, helles i sirkler og drikkes varm.

Video om fordelene med ingefærte

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea