15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor ananasjuice er bra for helsen vår

Frukt- og grønnsaksjuice er gunstig for kroppen Bruken av frukt- og grønnsaksjuice har lenge vært inkludert i ernæringspraksisen. Ferskpresset juice konsentrerer i et lite volum alle de mest nyttige tingene som produktet er rikt på. Noen ganger er væske den eneste formen for mat. I andre tilfeller er et glass juice din daglige kilde til vitaminer. Ananasjuice er nettopp et multivitaminkompleks med et spesielt stoff bromelain, som bidrar til å akselerere metabolismen i kroppen..

Velge riktig ananas

Fersk ananasjuice hjemme Bare juice laget av moden sunn frukt er nyttig. Derfor er det ikke lett å velge en moden ananas, et utenlandsk bær. Imidlertid er det tegn på at du med høy sannsynlighet kan velge et passende foster:

 • visuelt;
 • taktil;
 • av lyd;
 • som en kam;
 • ved lukt.

Når du undersøker, må du ta hensyn til fargen, den skal være gulbrun. Skorpen må være intakt, uten bulker eller skader. Du bør ikke undersøke frukten nærmere hvis det er brune flekker på den, ananas har begynt å råtne. Når du tar en ananas i hendene, må du bestemme tilstanden til skallet, det skal være mykt og fjærende ved å trykke. Hvis dette ikke skjer, er ananas ikke moden, og saften fra den vil ikke være nyttig. Den grønne frukten kan bli gul etter å ha ligget en stund. Han vil absolutt ikke bli moden.

Hvis du treffer skorpen med håndflaten, hører du en lyd. En døve snakker om modenhet, en med en stemme advarer om at det er bedre å avstå fra å kjøpe. Kammen på toppen av bæret vil si mye. I en moden ananas vrir bladet stille og kommer av. Frisk løvverk sier at frukten nylig er plukket. En tørr visnet krone med et lite antall blader er et tegn, frukten ble plukket grønn, reiste lenge over sjøen, til baser og har lenge blitt lagt ut for salg.

Når du velger en ananas, må du lukte frukten. Lukten med rådende krydrede søte toner indikerer at gjæring har begynt inne. Frukten er overmoden. Hvis kjøpet er gjort i en merkebutikk med et godt rykte, kan den høye kostnaden være forbundet med levering av varene med fly fra vekststedet. Deretter moden ananas, sikkert, det vil glede deg over smaken. Selv om prisen ikke alltid samsvarer med produktets kvalitet.

Innhold av næringsstoffer i juice

Ananas har en høy konsentrasjon av vitamin CDen tropiske fruktananas er et veldig verdifullt produkt, siden sammensetningen av stoffer som er nyttige for mennesker er enorm med et lavt kaloriinnhold. Det er nok å si at den inneholder mer vitamin C enn sitron. Kaloriinnholdet i 100 g juice er 48 kcal, men karbohydrater dominerer i energisammensetningen. Saften inneholder:

 • vann – 86%;
 • sukker – 11,5%;
 • sitronsyre – 0,4%;
 • askorbinsyre eller vitamin C – 50 mg;
 • gruppe av vitamin B, A, PP.

Vitaminer i ananas forsterkes av virkningen av organiske enzymer, hvorav noen er unike i virkningen. Sporelementer er representert med 16 navn, hvorav de viktigste for mennesker er salter av kalium, magnesium, mangan, fosfor, jern og kobber. Et slikt kompleks av nyttige komponenter i saften forsterkes av et unikt stoff bromelain og flyktige etere, som gir frukten en unik lukt..

Bromenain, som finnes i ananas, er et stoff som er i stand til å fremme mange prosesser i kroppen. Denne komponenten er ustabil, brytes ned under varmebehandling og lagring. Hermetikk og industriell juice inneholder ikke bromelain.

Bare modne ananas av høy kvalitet brukes til juice.Handlingen til bromelain er mangefasettert:

 • deltar i nedbrytning av proteiner;
 • undertrykker inflammatoriske prosesser;
 • styrker immunsystemet;
 • fremmer blodfortynning og oppløsning av avleiringer på blodkar;
 • har en gunstig effekt på fordøyelseskanalen.

Fordelene med ferskpresset juice er størst når de spises på tom mage. Da er den mest aktive effekten på alle kroppssystemer helbredende bromelain. Når du bruker juice som en dessert, fordelene med dens forbedring av virkningen av enzymer i magesaft. Fordøyelsen av tunge og fete matvarer vil bli mer vellykket etter å ha drukket ananasjuice. Det vil si at saften alltid er nyttig, men virkningen i forskjellige tilfeller er selektiv..

Hvem trenger ananasjuice

Forbruker ananasjuice forbedrer systematisk minnetNår vi kjenner til fordelene med produktet, kan vi si at saften ikke har noen kontraindikasjoner for å ta, bortsett fra noen få tilfeller på grunn av økt surhet av ananas og andre punkter:

 • intoleranse mot noen av komponentene;
 • sykdommer i mage -tarmkanalen i stadium av forverring og gastritt med høy surhet;
 • alder opptil 6 år;
 • graviditet og amming.

For de som har kommet inn i modenhetsperioden, etter 40 år, vil et glass juice to ganger i uken forlenge helsen i mange år. Dette letter ikke bare bromelain og ananas vitaminer, men et stort antall andre aktive stoffer. Så kalium er nødvendig for sirkulasjonssystemet, inkludert hjertemuskelen og hjernens aktivitet. Ved å ta juice systematisk, reduseres trykket til det normale, karene renses for kolesterol og risikoen for trombose reduseres.

Hukommelsen forbedres, ledd og muskler slutter å gjøre vondt, forkjølelse løper lettere, stressforhold lindres. I dette tilfellet bør du kjenne reglene for bruk av et legemiddel..

For de som ønsker å få et raskt resultat ved hjelp av ananasjuice, minner vi om at nyttige stoffer kan bli gift hvis de konsumeres for mye. Overdosering av vitamin C – forårsaker diaré, halsbrann, søvnløshet. En overdose bromelain vil føre til hudutslett, diaré, menstruasjonsblødning hos kvinner, opp til spontanabort. Bromelain interagerer med legemidler. For kronisk syke pasienter kreves konsultasjon med lege.

Forskjellen mellom nystekt juice og industriprodukt

Du kan bare få mest mulig ut av hjemmelaget ananasAlt som har blitt sagt om fordelene med ananasjuice gjelder for å lage det hjemme. Prefabrikkerte produkter bruker tørre ingredienser som er oppløst i vann, tilsatt smak, sukker og konserveringsmidler. For tiden blir selv sukker erstattet av andre smaksforsterkere, noe som er enda farligere for kroppen. Selv om etiketten sier 100% ananasjuice, er den rekonstituert og inneholder ikke lenger bromelain. Og selv denne sammensetningen er ikke i nektarer, det er lov å ha bare 30% juice, resten er vann.

Derfor må du lage fersk juice hjemme og lagre den i kjøleskapet i mer enn en dag. Før du forbereder produktet, må du vaske ananas og skrelle den av. Skjær den skrellede frukten i biter og før den gjennom en blender eller juicer. Det er ikke nødvendig å rense saften fra fruktkjøttet, du kan fortynne massen litt med vann eller annen naturlig juice.

Du kan bruke et slikt produkt med helsemessige fordeler, ett glass to ganger i uken. Surheten til ananas er aktiv, hyppig inkludering av juice i menyen kan forårsake gastritt. Etter å ha drukket saften, er det viktig å sette orden på munnhulen. Saften tærer på emaljen på tennene. Det er riktig for de som drikker fruktjuice gjennom et sugerør..

Matlaging av ananasjuice med en juicer – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea