15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Helsemessige fordeler med fantastiske melonfrø

Melonfrø har medisinske egenskaper Søt, aromatisk melon er en favorittdelikatesse for mange. Denne melonkulturen, som i antikken ikke ble kalt noe annet som “paradisfrukt”, modnes i andre halvdel av august. Ved å kutte den saftige frukten, renser vi først kjernen fra frøene. I mellomtiden er melonfrøene, fordelene og skadene som er tilstrekkelig undersøkt, av betydelig medisinsk verdi, og det er helt riktig å ikke sende dem til avfall, men å samle og lagre dem forsiktig..

Næringsverdi av melonfrø

Melonfrø har mye polysakkarid For å finne ut om melonfrø er berettiget for medisinske formål, er det verdt å fordype seg litt i sammensetningen. Som de fleste frø, er energibalansen i melonfrøet forskjøvet til fett (77%), mens karbohydrater og proteiner er nesten like delt i dem – henholdsvis 14,6 og 13%..

Frøene arver vitaminsammensetningen fra selve melonen, bare den presenteres i mindre mengder. Det domineres av de såkalte nevrovitaminer som er nødvendige for at menneskelig nervesystem skal fungere – B6, B9 og PP, samt kraftige antioksidanter C og A.

Men anerkjennelsen av melonfrø i folkemedisinen har hovedsakelig sikret det høye mineralinnholdet. Avhengig av sorten inneholder 100 g av produktet i gjennomsnitt:

 • kalium – 96 mg;
 • natrium – 26 mg;
 • magnesium – 10 mg;
 • kalsium – 8 mg;
 • jern – 1 mg;
 • kobber – 0,24 mg;
 • sink – 0,1 mg.

En verdifull komponent i melonfrø er pektin, et polysakkarid som er uunnværlig i moderne økologi. Pektin er i stand til å danne bindinger med tungmetaller, radionuklider og plantevernmidler, og fjerne dem fra kroppen. Det omslutter og utviser også molekyler av “dårlig” kolesterol, synderen for diabetes, hypertensjon og åreforkalkning..

Basert på sammensetningen som melonfrø inneholder, er deres fordelaktige egenskaper hovedsakelig rettet mot å rense kroppen, styrke immuniteten og ta vare på nervesystemet, og dette er bare toppen av isfjellet..

Det er ett svar på syv problemer: de fordelaktige egenskapene til melonfrø

Avkok av melonfrøHovedfortjenesten til melonfrø er at de gjør en utmerket jobb med å rense leveren og bukspyttkjertelen, men dette er ikke grensen for deres evner. Det er minst 7 grunner til ikke å sende korn til søppelbøtta, men for å gi dem en æresplass i ditt grønne førstehjelpsutstyr..

 1. Melonfrø hjelper til med å senke blodsukkeret og eliminerer kolesterol med lav tetthet, noe som gjør dem til en uunnværlig venn av diabetikere.
 2. Stoffer fra sammensetningen er i stand til å løsne ventilene i galleblæren, noe som bidrar til utstrømningen av brent galle med kolecystitt.
 3. På grunn av det høye sinkinnholdet er melonfrø spesielt nyttige for menn, forbedrer sædkvaliteten og gjenoppretter styrken.
 4. Sink gjør melonfrø til en ekte skjønnhetseliksir, som hjelper huden med å gjenvinne skjønnhet, neglestyrke og hårglans og prakt. I tillegg bidrar det til behandling av dermatitt og akne..
 5. Ved å fremme eliminering av urinsyre, forhindrer melonfrø dannelse av nyrestein og genitourinary system.
 6. Melonfrø inneholder folsyre, som er nødvendig under graviditet for normal utvikling av fosteret..
 7. På grunn av dets slimløsende egenskaper hjelper bruk av melonfrø til å lindre bronkitt og andre sykdommer i luftveiene..

Melonfrøbehandling er bra fordi den alltid vil være omfattende. Når du blir kvitt ett problem, kan du styrke kroppens motstand mot flere, og samtidig få et misunnelsesverdig utseende..

Melonfrø i tradisjonell medisin: påviste oppskrifter

MelonfrømelFor medisinske formål brukes tørkede melonfrø, knust til pulver, så vel som avkok og infusjoner..

Gresskarfrø, som melon tilhører, brukes ikke i spiret form, siden de under spiring ikke bare får en karakteristisk bitterhet, men også blir giftige.

Med diabetes mellitus

For å senke blodsukkernivået, blir de tørkede melonfrøene malt til pulver ved hjelp av en kaffekvern. Av disse tilberedes en infusjon i et forhold på 1 ss. l. pulver i et glass kokende vann. Legemidlet tas avkjølt til romtemperatur 3 ganger om dagen før måltider.

Med nyrestein og genitourinary system

For urolithiasis brukes et avkok av melonfrø. For å forberede det, blir 1 kg frø kokt i 5 liter vann over lav varme til volumet synker til 3 liter, deretter blir væsken avkjølt, filtrert, tappet og lagret på et kaldt sted. Ta buljongen bør varmes opp. Den anbefalte dosen er 100 ml tre ganger daglig 30 minutter før måltider..

Et annet alternativ for behandling av denne sykdommen med melonfrø er basert på tilberedning av en infusjon. Du trenger 1 kopp knust frø og 3 liter kokt varmt vann. Frøene infunderes over natten, og dagen etter tas væsken i stedet for vann uten begrensninger på tid og volum..

For styrke og for problemer med prostata

Melonfrø for menn er vanskelig å overvurdere, men du må vite hvordan du bruker dem riktig. Her vil tørt pulver være mer effektivt, som bør tas på tom mage om morgenen og før sengetid, opptil 100 g per dag. Hvis du etter å ha tatt tyngde i venstre hypokondrium, bør frøene spises med en skje honning: på denne måten vil de skade milten mindre..

Ved urinretensjon ved sykdommer i prostata, kan tilstanden lindres ved å ta avkok av en skje melonfrø i et glass melk. Før bruk må buljongen pakkes inn og insisteres i omtrent en halv time. Det er tatt tre ganger om dagen, 200 ml..

Expectorant

For hoste og sykdommer i øvre luftveier tilberedes også “melonmelk”, men på en litt annen måte. Knuste frø helles med varmt kokt vann i forholdet 1 til 8 og gni med en visp til de er melkete. Etter det må blandingen filtreres gjennom en sil og søtes. Det bør tas i et kvart glass flere ganger om dagen før måltider..

Med pankreatitt og kolecystitt

For å forbedre utstrømningen av galle- og bukspyttkjertelsekresjoner, anbefales det å spise melonfrø i sin naturlige form, tørket i frisk luft. For enkel bruk kan de males til pulver..

I kosmetikk

Melonfrøavkok er bra for hudpleieEt avkok av melonfrø er et verdifullt kroppspleieprodukt. De vasker ansiktet, skyller håret etter vask og lager også bad for hender og negler. For tilberedning 1 ss. l. frøene helles med et glass kokende vann, kokes opp igjen og kokes på svak varme i 3 minutter. Bruk buljongen avkjølt til en akseptabel temperatur og sil..

Helbred, men vet når du skal stoppe

Melonfrø bør konsumeres i begrensede mengder under graviditet.De som bestemmer seg for å bruke melonfrø til helbredelse, de gunstige egenskapene og kontraindikasjonene til dette produktet bør veies nøye og korreleres med sin egen historie..

Det bør bemerkes skaden ved overdreven forbruk av melonfrø. Ved overdosering kan alle folkemedisiner forårsake samme skade som kunstig syntetiserte legemidler. Det bør også huskes at frø inneholder mye fett..

Det er strengt forbudt å ta melonfrø for magesår og duodenalsår og andre sykdommer forbundet med overdreven sekresjon av magesaft. Har problemer med milten, er det uønsket å ta dem på tom mage. Under graviditet er frøene uvurderlige for fosterets utvikling, men det anbefales å begrense bruken til 100 g per dag for å unngå forstoppelse og tyngde i magen. Du bør også vite at frø kompliserer eliminering av aceton fra kroppen, og dette kan forverre toksisitetsforløpet.

Melonfrø er et annet eksempel på hvordan et produkt som vi pleide å tenke på som matsvinn har et utrolig potensial. Enkle oppskrifter fra melonfrø viser ikke mindre effektivitet enn dyre legemidler, og er praktisk talt fri for bivirkninger. Naturen skaper ikke noe overflødig – du trenger bare å være i stand til å rette sine gaver til beste for mennesket.

Samle melonfrø og bruk dem for helse – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea