15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og skadene ved å spise tørket fiken

tørkede fiken Alle tørkede frukter har en behagelig søtlig smak, tilfredsstiller sulten perfekt og inneholder mange nyttige stoffer. Men i dag foreslår vi å snakke om tørkede fiken, fordelene og skadene som har vært kjent lenge. De gamle egypterne, romerne og innbyggerne i mange østlige land likte fruktene av tørkede fiken. Denne frukten er ofte nevnt i Bibelen, hvor den kalles en fiken, og mange interessante sagn og tradisjoner er knyttet til den..

Sammensetning og nyttige egenskaper til tørkede fiken

nyttige egenskaper til tørkede fiken Tørket fiken inneholder betakaroten og mange B-vitaminer. Tørket frukt er også rikt på proteiner, mineralsalter av kalium, magnesium og jern. Også i fruktene av tørkede fiken er det fiber, pektiner. Men hvorfor anbefaler leger pasientene sine å spise tørket fiken? Dette produktet har mange nyttige egenskaper. Her er bare en liten liste over sykdommer som mange elskede tørkede frukter hjelper til med å takle:

  1. Behandling av forkjølelse. Tørket frukt kokt i melk er et utmerket hostemedisin. Denne medisinen har også diaforetiske og febernedsettende egenskaper..
  2. Eliminerer fordøyelsesproblemer. Tradisjonell medisin anbefaler bruk av tørket frukt for forstoppelse og gastritt. Fiken er kjent for å hjelpe tarmfunksjonen på grunn av deres høye fiberinnhold.
  3. Tørket fiken anbefales å bli konsumert av mennesker hvis yrke er knyttet til psykisk arbeid. Det viser seg at sporelementene i tørket frukt har en positiv effekt på hjernens funksjon og bidrar til å lindre akkumulert stress..
  4. Dette sunne produktet har en gunstig effekt på leveren og nyrene. Enzymene i fiken hjelper raskt til å fjerne giftige stoffer fra kroppen. Tørkede fiken, om fordelene og farene som vi vil fortelle deg mange flere nyttige fakta om, har en rik mineralsammensetning. Takket være dette kan tørket frukt hjelpe en person til å komme seg etter forgiftning..
  5. Regelmessig forbruk av tørkede fiken har en gunstig effekt på hjertets arbeid. Denne effekten skyldes tilstedeværelsen av en stor mengde kalium i produktet. Mangelen på dette elementet kan føre til forstyrrelse av hjertemuskelen..

tørkede fiken - en ladning av livlighet og energiTørkede fiken inneholder serotonin, som ofte kalles lykkehormonet. Hvis du er i dårlig humør eller føler deg sliten, kan du spise en eller to tørkede frukter. Bare ikke glem å gå ut og gå i minst en halv time etter det. Faktum er at serotonin frigjøres i kroppen vår bare under påvirkning av sollys..

Det skal bemerkes at tørket frukt ikke er medisin. I noen tilfeller hjelper de virkelig med å håndtere plager, men de kan ikke kurere alvorlige sykdommer..

Tørket fiken og kvinners helse

tørkede fiken er avgjørende for kvinnerI mange østlige land har tørket fiken tradisjonelt blitt servert som en dessert for kvinner. Siden antikken har folk lagt merke til at de hjelper til med å lindre fysisk sykdom under menstruasjon. Også bruk av tørket frukt bidro til normalisering av mental balanse i denne perioden..

Hvilke andre fordeler er tørket fiken for kvinner? Moderne leger anbefaler å bruke den til de som planlegger å bli gravid eller venter baby. Denne anbefalingen er basert på det faktum at fikenfrukten inneholder en stor mengde folsyre. Dette stoffet bidrar til å opprettholde integriteten til morkaken og har en gunstig effekt på intrauterin utvikling av det ufødte barnet..

Moderne forskning har vist at det er gunstig for kvinner å inkludere tørkede fiken i kostholdet i løpet av andre og tredje trimester av svangerskapet. Det viste seg at sammentrekningene deres er lettere, og den totale arbeidstiden reduseres med en time. I tillegg er ereksjon raskere og enklere hos kvinner som føder for første gang..

Fiken for menn

tørkede fiken på menyen

Det er en utbredt legende at tørket fikenfrukter har en positiv effekt på styrken. Men dessverre er det ingen magiske produkter for å bli kvitt dette problemet. Tørket fiken er imidlertid like gunstig for menn som for kvinner. En stor mengde vitaminer og mineraler bidrar til å opprettholde helse for mennesker i alle aldre og kjønn.

Fiken for barn

fiken til barnBarneleger anbefaler ikke å inkludere tørket frukt på menyen til barn under ett år. Etter å ha nådd denne alderen, kan du gi en tørket frukt til barnet, men det er bedre å dele det i små porsjoner. De store mengdene raske karbohydrater som finnes i tørket frukt kan skade babyens helse. Derfor, hvis du har en slik mulighet, velg fersk moden frukt for ham..

Hvordan påvirker ellers tørket fiken helsen til babyer? Fordeler for barn kan angis med følgende punkter:

  1. Tørkede fiken kan hjelpe til med å lindre forstoppelse. Men hvis den knuste tørkede frukten ikke ga det forventede resultatet, bør du bruke medisiner.
  2. Bruk tørket frukt til desserter. Den naturlige sødmen i disse matvarene vil bidra til å eliminere sukker og godteri fra babyens meny..

Hvorfor tørket fiken er farlig

unik sammensetning av tørkede fikenFørst og fremst må det huskes at tørket frukt inneholder svært lite vann. På grunn av dette øker mengden sukker i frukt til 70%. Dette faktum opphever ikke fordelene med tørket fiken for kroppen, men det bør tas i betraktning for mennesker som lider av visse sykdommer og overvektige..

Friske mennesker bør heller ikke unne seg deilig tørket frukt for ofte. Tørket fiken, hvis kaloriinnhold ikke overstiger 50 kcal per 100 gram, absorberes perfekt av kroppen. Men det høye karbohydratinnholdet bør få deg til å lure på..

Tørkede fiken, fordelene og farene som vi har beskrevet i detalj i denne artikkelen, kan ofte sees på hyllene til russiske butikker. Dessverre når fersk frukt oss sjelden intakt og har sjelden presentasjon. Men hvis du vil fylle kostholdet til familien din med et sunt og velsmakende produkt, kan du trygt kjøpe tørket fiken..

Fordelene og skadene ved fiken ved diabetes mellitus – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea