15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Medisinske egenskaper ved maisstigmer og kontraindikasjoner for bruk

medisinske egenskaper ved maisstigmer Det er ikke så lenge siden at de medisinske egenskapene til mais silke for menneskers helse begynte å bli studert. Tidligere ble de ansett som avfall og ble ganske enkelt kastet i høsttiden. Nå er egenskapene til dette produktet velkjente. Stigma hjelper til med å takle mange sykdommer, redusere vekten og øke kroppens motstand mot negative miljøforhold. Det viktigste er å huske funksjonene og bruksreglene..

Hva er mais silke

Mais silke Mais silke er navnet gitt til fibrene som vikler kolben. De er glatte og har en silkeaktig tekstur. I en umoden grønnsak er fibrene lysegrønne. Etter hvert som de modnes, endres fargen til brun..

Som råvare for fremstilling av medisinske produkter brukes fibre fra mais som modner meieri. Det er i slike råvarer at den største mengden vitaminer, mikroelementer og andre stoffer som er verdifulle for mennesker akkumuleres. Stigmaet blir kuttet fra kolben med en kniv eller sigd.

høste maisstigmerTørkede fibre brukes til medisinske formål. For dette blir de kuttede stigmene plassert i spesielle tørkekamre og oppbevart ved en viss temperatur. Men du kan høste råvarer hjemme. Deretter gjøres tørking naturlig i skyggen. Denne prosessen tar fra flere dager til et par uker..

Den beste tiden å høste maisstigmas er midten av august. Hårene fjernes forsiktig fra kolben ved å rulle ut bladene. De sorte trådene kastes umiddelbart, siden de ikke er egnet for produksjon av medisiner..

Hva er inkludert i mais silke

mais silke i medisin

De medisinske egenskapene til maisstigmer skyldes deres rike kjemiske sammensetning. De inneholder:

 1. Vitamin E, K, C, B5. De hjelper til med å mobilisere kroppens forsvar. Vitamin K normaliserer blodproppprosessen, askorbinsyre – renser blodårene og er en effektiv antioksidant.
 2. Saponiner. Normaliser konsentrasjonen av kolesterol i blodet, gjenopprett balansen mellom vann og salt.
 3. Tanniner. De har antispasmodiske og antibakterielle effekter.
 4. Essensielle oljer. Har en positiv effekt på nervesystemet, øker appetitten, stimulerer fordøyelsesprosesser.
 5. Steroler. Gjenoppretter normale hormonnivåer, forbedrer kvaliteten på hår og negler.
 6. Mineraler. Selen finnes i den høyeste konsentrasjonen i mais silke. Dette stoffet nøytraliserer virkningen av toksiner, og øker derved immuniteten..
 7. Tryptofan. Fremmer god søvn.

mais silke til salgs

Mais silke er en kilde til grov fiber. De forbedrer fordøyelseskanalens funksjon, renser tarmene.

De helbredende egenskapene til mais silke for menn

medisinske egenskaper av mais silke for mennNår de fyller 50 år, møter menn ofte lidelser i genitourinærsystemet. Betennelse i prostata, smittsomme sykdommer og overbelastning i bekkenorganene fører til redusert libido og problemer med ereksjon..

Mais silke vil bidra til å gjenopprette normal funksjon av organer. De har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper. Bruken deres stopper utviklingen av smittsomme prosesser, har en smertestillende effekt.

Stigmas er også nyttige for unge gutter. De inneholder beta-sitosterol. Dette stoffet reduserer risikoen for ondartet vekst i prostata..

Tocopherol, som er en del av mais silke, har en positiv effekt på reproduksjonssystemet.

Medisinske egenskaper ved maisstigmer

for kvinner

medisinske egenskaper av mais silke for kvinnerMais silke hjelper kvinner med å opprettholde helse og skjønnhet.

Dette verdifulle produktet er i stand til:

 1. Stopp livmorblødning.
 2. Lindre kramper under menstruasjon.
 3. Forbedre egenskapene til blod, fremskynde prosessen med koagulering.
 4. Stimulere kollagenproduksjon. Takket være dette forblir huden ung og tonet i mange år..
 5. Forhindre utvikling av cystisk mastopati.
 6. Forsink utbruddet av overgangsalderen.

Mottak av midler basert på stigmas har en positiv effekt på en kvinnes reproduktive funksjon. De anbefales ofte å bli inkludert i kompleks behandling av infertilitet. Et avkok av stigmas vil være nyttig under graviditetsplanlegging og for de som ikke har noen åpenbare problemer med unnfangelse..

Takket være de antiinflammatoriske egenskapene er mais silke utmerket for behandling av en av de vanligste kvinnelige sykdommene – blærebetennelse. Du må begynne å drikke buljongen ved de første tegnene på en forverring av sykdommen.

Under graviditet

mais silke te under svangerskapetDet er lov å konsumere maissilke under graviditet. Produkter basert på dette produktet skader ikke fosteret. Tvert imot, de forhindrer utvikling av problemer. Først og fremst vil stigmatiseringene bidra til å unngå spontan blødning..

Under graviditeten har mange kvinner forverret sykdommer i galleblæren. Et avkok av stigmas vil bidra til å lindre betennelse og normalisere organets funksjon. I nærvær av slike patologier tas en slik drink inn i det daglige kostholdet..

Maisfibre lindrer puffiness. Dette oppnås gjennom en sterk vanndrivende effekt. Etter bruk av et slikt middel vil overflødig væske raskt skilles ut fra kroppen, noe som vil redusere belastningen på alle indre organer, og spesielt hjertet til den vordende moren..

Å spise stigmas kan utløse allergiske reaksjoner. Bruken av disse må avtales med den behandlende legen..

Nyttige eiendommer for barn

fordel for barnBarn møter ofte en slik patologi som urininkontinens. Et kurs med påføring av maisstigmer vil bidra til å eliminere problemet. De vil stoppe utviklingen av den smittsomme prosessen i organene i urinsystemet, lindre spasmer og øke kroppens motstand mot sykdom.

Stigmene inneholder høye doser fiber. Dette vil bidra til å etablere normal funksjon av barnets mage -tarmkanal. Men doseringen av slike produkter for babyer er halvert..

Fiberinfusjon er også indisert for babyer født med gulsott. Det vil også bidra til å forhindre ormangrep og andre parasitter..

Mais silke for lever- og nyresykdommer

medisinske egenskaper av maisstigmas for nyrene

De helbredende egenskapene til mais silke bidrar til å effektivt bekjempe leversykdommer, og spesielt hepatitt:

 1. Bruken av avkok reduserer konsentrasjonen av bilirubin betydelig, og reduserer også viskositeten til galle, noe som bidrar til dens akselererte utstrømning.
 2. Slike medisiner lindrer smertefulle opplevelser og fremskynder helbredelsesprosessen..

Et avkok av mais silke er nyttig for leveren. For fremstilling omrøres en teskje tørkede råvarer i 200 ml kokende vann. Sammensetningen kokes over svak varme i ca. 30 minutter. Den ferdige drikken filtreres. Den gjenværende væsken fortynnes med 150 ml rent vann. Det anbefales å ta medisinen 50 ml før hvert måltid..

avkokspreparatMidler basert på stigmas stopper blant annet inflammatoriske prosesser lokalisert i nyrene. De er inkludert i behandlingsprogrammet for pyelonefrit, glomerulonefrit, urolithiasis og andre patologier. Buljongen eliminerer smerte, lindrer hevelse, gjenoppretter helsen til orgelet.

Den mest effektive for nyresykdom er en blanding av stigmas og hyller..

Bland 50 gram av hver ingrediens. Hell i 500 ml kokende vann. Blandingen oppvarmes i et vannbad i 30 minutter. Drikken må bare filtreres og drikkes gjennom dagen.

Vekttap

vekttap med mais silkeMais silke er også gunstig for de som er overvektige..

Innføringen av avkok og infusjoner av dette produktet i dietten vil bidra til å løse følgende problemer:

 1. Bli kvitt overflødig væske i kroppen. Medisinen har en god vanndrivende effekt..
 2. Regulere arbeidet i nervesystemet. Kosthold og økt fysisk aktivitet fører til stress, økt nervøsitet og irritabilitet. Stigma vil bidra til å eliminere disse problemene.
 3. Rolig sult. Et glass buljong lar deg forsinke spisetiden med flere timer..
 4. Fremskynde metabolske prosesser i kroppen.

Sammen med buljongen, i kampen mot ekstra kilo, brukes også en alkoholisk infusjon av stigmas. For fremstilling legges tørre råvarer i en beholder med mørkt glass. Den skal fylle 2/3 av volumet. Hell den på toppen med vodka. Beholderen er tett lukket og plassert på et mørkt sted i 20 dager.

Infusjonen bør tas 10-15 dråper flere ganger om dagen, tidligere fortynnet i et halvt glass vann.

Søknad innen kosmetologi

bruk av mais silke i kosmetologiStigmabaserte produkter brukes ofte for å forbedre hudens tilstand. Videre må de ikke bare tas oralt, men også brukes eksternt. En stigma tonic vil hjelpe tørke fet hud, lindre betennelse og forhindre dannelse av akne.

For å tilberede en medisinsk tonic, blandes et glass stigmakraft med den samme mengden aloejuice. Tilsett 20 ml agurkjuice. Komponentene blandes. Det resulterende produktet brukes til å tørke ansiktet hver dag. Oppbevar produktet i kjøleskapet..

Mais silke vil bidra til å løse problemet med hår, forbedre kvaliteten, forhindre hårtap.

Til dette formål forbereder du en infusjon av like store mengder stigmas og brennesle. Komponentene helles med kokende vann og får stå i 3 timer. Den resulterende væsken skyller håret etter vask.

Hvilke andre problemer kan mais silke hjelpe deg med?

mais silke i pakker

Listen over nyttige egenskaper ved stigmas er enorm. Blant annet vil de hjelpe til med å takle følgende problemer:

 1. Leddsmerter. Midler basert på stigmas stopper betennelse og lindrer hevelse. Takket være dette blir pasientens tilstand bedre..
 2. Høyt blodtrykk. Flavonoider som inngår i sammensetningen forbedrer blodsirkulasjonen, renser blodårene, noe som fører til redusert trykk. Stigmene bidrar også til å redusere mengden natrium i kroppen. Dette stoffet er ofte årsaken til hypertensjon..
 3. Forkjølelse. Et avkok av stigmas vil bidra til å øke immuniteten, lindre nesestopp, hevelse i slimhinnene. Det har også en slimløsende effekt og gjør pusten lettere..tilberedning av tinktur
 4. Diabetes mellitus type 2. Hos mennesker som lider av denne patologien, etter å ha spist et avkok av stigmas, ble det observert en betydelig reduksjon i blodsukkeret..
 5. Hodepine. Oftere er det forbundet med overbelastning og spenning i nervesystemet. Buljongen fra stigmene vil raskt eliminere disse problemene..
 6. Søvnløshet. Medisinen vil berolige, lindre irritabilitet, hjelpe deg med å sovne raskere.
 7. Økt konsentrasjon av kolesterol i blodet. Dette forårsaker ofte fedme, hjertesykdom, hypertensjon og andre problemer. Et avkok av stigmas bidrar til å bringe mengden kolesterol tilbake til det normale. Det hemmer syntesen av dette stoffet, bremser prosessen med absorpsjon i blodet og akselererer utskillelsen.

Det anbefales å drikke mais silke te for både medisinske og profylaktiske formål. I mangel av alvorlige helseproblemer vil det øke immuniteten, redusere risikoen for å utvikle kroniske patologier.

Kontraindikasjoner

det er kontraindikasjoner for bruk

Som andre medisiner har infusjoner og avkok av mais silke en rekke kontraindikasjoner:

 1. Tromboflebitt, økt blodpropp.
 2. Phlebeurysm.
 3. Kroppsvekten er for lav. Å spise stigmas vil hjelpe deg å gå ned i vekt, noe som vil forverre situasjonen..
 4. Hypotensjon.
 5. Betennelse i nyrene i det akutte stadiet. Siden midlene basert på stigmas øker diurese, øker dette belastningen på nyrene og skyller næringsstoffer fra kroppen. Bruk av stigmas anbefales etter at symptomene på en akutt tilstand er fjernet for å fremskynde helbredelsesprosessen..
 6. Steiner i urinsystemet med en diameter på mer enn 10 mm. Bruk av stigmas i dette tilfellet kan provosere bevegelse av stein og blokkering av urinveiene av dem..
 7. Kritisk lave konsentrasjoner av kalium og natrium i kroppen. Stigma hjelper til med å fjerne disse stoffene fra kroppen. Dette er fulle av utseende av anfall, tegn på hjertesvikt og andre problemer..

medisinske egenskaper av maisstigmerPersoner som er utsatt for allergiske reaksjoner, bør ta urtemedisiner med forsiktighet. Bruk først buljongen, fortynnet i to med vann. Hvis negative konsekvenser ikke følger, kan du fortsette til full behandling..

Mais silke har mange fordelaktige egenskaper. Men det er strengt forbudt å bruke dem som den eneste behandlingsmetoden. De kan bare være et tillegg til hovedterapiprogrammet foreskrevet av den behandlende legen..

Hvorfor og hvordan brukes de medisinske egenskapene til maisstigmer – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea