15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av ingefær og kontraindikasjoner for bruk

Ingefærrot De gamle indianerne gjorde først oppmerksom på den helbredende effekten av ingefærroten, og fortalte om planten i avhandlinger om helbredelse. Selv om mer enn tre årtusener har gått, er ingefær, de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene til hornhornene fortsatt verdsatt av tradisjonelle healere, leger og vanlige mennesker..

Det var fra nord på den indiske halvøy med vandrende kjøpmenn at den mirakuløse roten først kom til Midtøsten, til Persia, Egypt og deretter til statene ved bredden av Middelhavet. For fønikerne var ingefær så verdifull at de brukte røtter til å betale for varer, som en analog av mynter..

Ingefærrot konsumeres fersk, tørket og syltet I dag kan friske og tørkede ingefærrøtter enkelt kjøpes i butikken eller på markedet. Og noen entusiaster dyrker denne avlingen på vinduskarmen hjemme. Ingefær har blitt mer tilgjengelig, men har ikke sluttet å være et ekte lager av nyttige eiendommer..

Hva er ingefær nyttig for, og hvilke stoffer i sammensetningen bestemmer dets helbredende effekt?

Ingefærrotsammensetning

Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til ingefærrot bestemmes av tilstedeværelsen av visse biologisk aktive stoffer og deres konsentrasjon.

Te med ingefær, sitron og honningFor 100 gram avskallet fersk rotmasse er det omtrent 70 mg karbohydrater, 6 mg fiber, litt mindre enn 10 mg protein og halvparten av fettet. Ingefær inneholder også mange vitaminer. Disse er askorbinsyre, B1, B2, B3, A. Blant makro- og mikroelementene – magnesium og fosfor, natrium og kalsium, kalium, sink og jern. Rik på saftig tett masse og essensielle aminosyrer.

Duften av fersk ingefær skyldes den høye konsentrasjonen av essensielle oljer, og den brennende, skarpe smaken skyldes gingerol, som har funnet anvendelse i kampen mot fedme og behandling av sykdommer forbundet med metabolske forstyrrelser.

Ingefærens helbredende effekt på menneskekroppen

Det anbefales å konsumere ingefær ved lidelser i fordøyelsessystemetDen tilsynelatende beskjedne lys beige fortykkede roten har et fantastisk sett med kvaliteter som er anerkjent av folkelig og offisiell medisin. De fordelaktige egenskapene til ingefær for kvinner og menn i forskjellige aldre er etterspurt for ulike lidelser i fordøyelsessystemet..

Drikkevarer, kulinariske retter og urtepreparater bidrar til:

 • spytt;
 • øke produksjonen av amylase som er nødvendig for å opprettholde fordøyelsen;
 • undertrykkelse av patogen mikroflora;
 • ødeleggelse og eliminering av tarmparasitter fra kroppen;
 • svekkelse og reduksjon av gassdannelse;
 • tidlig helbredelse av sår og erosjoner på slimhinner i fordøyelseskanalen og magen;
 • lindring av kramper og smertelindring;
 • eliminering av mat toksiner.

Ingefærrot stimulerer hjertet og sirkulasjonssystemetIkke mindre bred og effektiv effekt av roten på sirkulasjonssystemet og hjertet. Med et lite antall kontraindikasjoner er de gunstige egenskapene til ingefær svært verdifulle:

 • å stimulere blodsirkulasjonen, inkludert cerebral;
 • å fjerne overflødig kolesterol fra kroppen og rense veggene i blodårene fra allerede dannede aterosklerotiske plakk;
 • med høyt blodtrykk og tegn på hypertensjon;
 • i forebygging og behandling av trombose og åreknuter.

Ingefærte anbefales i løpet av sesongen med virussykdommer.Ingefærrot kan forsiktig, men effektivt regulere tilstanden til hjertemuskelen, opprettholde kroppens generelle tone og også regulere blodsukkeret. Når det gjelder variasjon og effektivitet av effekten, kan ingefær bare sammenlignes med ginseng eller hvitløk. Men samtidig er rekkevidden av sykdommer, som denne planten kan lindre, mange ganger bredere..

Det har lenge vært kjent at ingefær er nyttig for forkjølelse og sesongmessige virussykdommer. Og her er det viktig å merke seg at planten bidrar til å takle flere ubehagelige symptomer samtidig..

Roten har evnen til å:

 • intensivere svette;
 • har antiinflammatorisk antimikrobiell eller bakteriedrepende virkning;
 • desinfisere og oppdatere munnhulen;
 • å tone opp og opprettholde en styrke, selv med alvorlig stress for kroppen, som kan betraktes som influensa og forkjølelse;
 • forsiktig lindre hodepine og leddsmerter;
 • stimulere utslipp og kondensering av slim.

Infusjon av ingefær behandler nesestopp, bihulebetennelse og andre luftveissykdommerInfusjon av ingefær er et av de populære folkemedisinene for bihulebetennelse, lunger eller kortpustethet for luftveisplager. Basert på studien av de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjonene til ingefær, konkluderte leger med at planten er lovende i behandlingen av komplekse sykdommer som hepatitt, bronkial astma, dysbiose, diabetes mellitus og til og med kreft..

Ingefærte og medisiner laget av roten til denne planten har uttalt vanndrivende egenskaper. I kombinasjon med evnen til å aktivere fordøyelsen og metabolske prosesser, viser dette seg å være ekstremt viktig hvis ingefær brukes til vekttap..

Ingefær brukes i systemet for rensing og foryngelse av kroppenMed antioksidantegenskaper er ingefær inkludert i rensingen og foryngelsen av kroppen. Dette er et utmerket verktøy for å opprettholde ungdom, styrke immunitet og bli kvitt giftstoffer som er akkumulert i fordøyelseskanalen..

Ved hjelp av den vanndrivende virkningen av ingefær kan du glemme ødem i lang tid, og de antiinflammatoriske egenskapene til roten er etterspurt hvis en person lider av leddproblemer.

Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner av ingefær for menn og kvinner

Foryngende, toning og andre fordelaktige egenskaper hos ingefær for kvinner over 45 år og menn over 50 er nødvendige for å opprettholde god helse, høy ytelse og aktivitet. Urtproduktet stimulerer hjernesirkulasjonen, reduserer risikoen for åreforkalkning og er, hvis det brukes riktig, en utmerket forebygging av hjerneslag og hjerteinfarkt..

Frisk ingefærrot kan hjelpe en mann til å glemme seksuelle dysfunksjonerMen det er ikke alle helsemessige fordeler for menn og kvinner. Frisk ingefærrot har etablert seg som en hurtigvirkende behandling for genitourinære og seksuelle lidelser. Disse egenskapene til ingefær er spesielt gunstige for menn som lider av erektil dysfunksjon, samt inflammatoriske problemer og prostatitt..

Ingefær er svært effektivt for å forhindre angrep av kvalme, oppkast og ubehag ved reisesyke.

Denne egenskapen til ingefær, nyttig for en kvinnes kropp, brukes av vordende mødre som lider av toksikose i første halvdel av svangerskapet. I tillegg hjelper planten bedre fordøyelse av mat, lindrer hevelse som er hyppig hos gravide, og opprettholder generell tone. Kvinner i fertil alder som opplever krampaktig smerte under menstruasjonen kan også bruke ingefær for å lindre tilstanden og samtidig forhindre betennelsessykdommer i genitourinærsystemet..

Menstruasjonssmerter hos kvinner er svakere med ingefærDu kan bruke ingefærrot ikke bare som ingrediens for tilberedning av mat og drikke. Roten er effektiv for å løse eksterne problemer, for eksempel inflammatoriske prosesser på huden, cellulitter, seboré i hodebunnen.

Hvis det ikke er noen kontraindikasjoner, kan de gunstige egenskapene til ingefær for en mann bringe en løsning på problemet med skallethet. Den lokale irriterende effekten av fruktkjøttet av den friske roten stimulerer blodsirkulasjonen og aktiverer de “sovende” hårsekkene.

Ved å bruke ingefærens medisinske egenskaper, må du huske at denne planten er i stand til å forbedre effekten av andre urter og frukt som konsumeres sammen med den..

Kontraindikasjoner for bruk av ingefærrot

Ingefærrot er et ekte lager av bioaktive forbindelser. Dette forhåndsbestemmer et stort antall nyttige egenskaper, men ingefær har også kontraindikasjoner. Videre forklares de med tilstedeværelsen av de samme aktive stoffene. Hvorfor fordelene og skadene ved ingefær går hånd i hånd?

Du kan ikke bruke ingefær med en forverring av en kronisk sykdomPoenget er i den høye konsentrasjonen av essensielle oljer, syrer, bitterhet og andre aktive forbindelser. Du må nekte ingefær hvis du har:

 • enhver forverring av en kronisk sykdom i fordøyelsessystemet;
 • allergiske reaksjoner på planter og urter;
 • inflammatoriske prosesser på huden;
 • varme;
 • indre og eksterne blødninger.

Ikke la deg rive med ingefær i andre halvdel av svangerskapet. Siden plantematerialer øker livmorens tone, er det verdt å gi opp ingefærte, syltet rot eller preparater som inneholder ingefær. Hakket rot kan legges til kulinariske retter og bakevarer.

Risikofaktorer ved inntak av store mengder ingefær er:

 • kroniske sykdommer i mage -tarmkanalen;
 • kolelithiasis;
 • forverring av hudsykdommer av annen art;
 • tar visse medisiner, hvis virkning intensiveres i kombinasjon med ingefær.

Derfor, når du bestemmer deg for å oppleve de fantastiske effektene av ingefærrot, er det nyttig å først kontakte profesjonelle. Legen vil evaluere alle de positive og mulige negative aspektene ved å ta ingefær og gi anbefalinger om dosering og varighet av kurset..

Video om de fordelaktige egenskapene til ingefær

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea