15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japanske populære Azuki -bønner

Adzuki bønner fra Japan Sammen med det amerikanske kontinentet har den asiatiske regionen blitt det største senteret for distribusjon av alle typer belgfrukter. Azuki -bønner er populære i Japan og har også blitt oppdaget og dyrket i Sørøst -Eurasia..

I dag er det vanskelig å si hvor akkurat folk først smakte den søtlige smaken av små rødbrune frø av denne arten, det er bare klart at dette skjedde flere tusen år før den nye æra. Japan og Nepal kjemper for retten til å bli kalt hjemstedet Azuki, selv om det for øyeblikket ikke er påvist villrelaterte underarter i disse landene, men også i Korea, sørøst i Kina og Taiwan..

Antikken og spredningen av kulturen bevises også av det faktum at arten, i tillegg til det japanske navnet på bønner som er utbredt over hele verden i Kina, Korea, Vietnam og til og med i visse delstater i India, har sitt eget historiske navn.

Adzuki -bønner dyrkes hovedsakelig i den asiatiske regionen Med utviklingen av forholdet mellom land ble folk mer og mer interessert i andre folks livsstil, inkludert deres kulinariske preferanser..

I dag dyrkes adzukibønner aktivt ikke bare i den asiatiske regionen, men også i en rekke afrikanske land, i Madagaskar og Seychellene, der klimaet gjør at denne nyttige termofile arten kan modnes fullt ut..

Beskrivelse av de biologiske egenskapene til Azuki -bønner

Adzukibønner i blomstAdzukibønnen tilhører belgfrukterfamilien og er i samsvar med den aksepterte klassifiseringen en representant for vigna -slekten. Azuki eller Vigna angular er en urteaktig ettårig plante, i kultur ser det ut som tette busker, opptil 90 cm høye. Ville varianter er oftere krøllete former som, når de kommer i kontakt med bakken, lett kan festes ved hjelp av røtter dannet ved nodene..

Den viktigste taprooten når en lengde på 50 cm. På stilkene er tette treflikede blader med spisse ender plassert vekselvis. Racemoseblomstringene til adzukibønnen, som kombinerer fra 2 til 20 blomster, dannes på stenglene som utvikler seg i akslene. Blomstene er mellomstore, bifile, lyse gule i fargen, de kan selvbestøve, men noen ganger deltar insekter også i dannelsen av eggstokken. Masseblomstring varer opptil 40 dager, og under gunstige forhold kan planter slippe blomsterstengler på nytt opptil tre ganger og bringe ytterligere høst.

Etter pollinering dannes en sylindrisk pod smalere til spissen, 5 til 13 cm lang. Poden er bare 5–6 mm tykk. Hvis de unge eggstokkene til adzukibønnen senkes tett, er de modne belgene, som inneholder 5–14 frø hver, nesten glatte. Sylindriske, avrundede bønnefrø, som kulturen dyrkes for, må ikke overstige 5-8 mm i lengde, nå 5,5 mm i diameter.

Adzuki bønnefeltFargen som ga bønnene et av navnene er oftest egentlig rød, vinfarget, men det er spraglede, brune og kremfrø. De beholder spiringskapasiteten i minst fem år, og begynner å spire ved temperaturer som ikke er 6–10 ° С..

For en vellykket vekst, blomstring og frukting av adzukibønner kreves en temperatur på 25–34 ° C. Vekstsesongens varighet er 60-190 dager, avhengig av variasjon og klimatiske forhold for dyrking.

Sammensetning av Azuki -bønner

Adzukibønner har en søt smak og nøtteaktig smakDenne typen bønner er elsket av mange asiater på grunn av den delikate nøtteaktige aromaen av frøene og deres søte smak. Hva er sammensetningen av adzukibønner, og hva kan du forvente av rettene som er tilberedt med dem? Det viser seg at den eksotiske typen belgfrukter er ganske interessant, ikke bare fra et botanisk, men også fra et kostholdssynspunkt. For 100 gram modne adzukifrø er det:

 • 13,4 gram fuktighet;
 • 19,9 gram protein;
 • 62,9 gram karbohydrater;
 • 12,7 gram fiber;
 • 0,5 gram fett.

Det er rimelig å merke seg at en mat som er så rik på karbohydrater, bør ha en høy energiværdi. Kaloriinnholdet i røde adzukibønner er faktisk 329 kcal..

Men i tillegg til dette er kalsium og jern, fosfor og magnesium, sink, kalium og andre sporstoffer tilstede i ovale røde frø. Adzuki inneholder mye vitamin A og tiamin, riboflavin og niacin, vitamin B6 og folat. Aminosyresammensetningen til et verdifullt matprodukt er også interessant. Konsentrasjonen av fettsyrer i 100 gram frø er 113 mg linolsyre 50 mg og oljesyre.

Adzuki bønnedessertDyrking av adzukibønner bidrar til berikelse av jorda med nitrogen, denne avlingen er anerkjent som et utmerket fôrplante. Men hvordan er denne typen bønner nyttig for en person??

Fordeler med Azuki Beans?

Bønne rullerDet rike mikroelementet, aminosyren og vitaminsammensetningen til adzukibønnene kunne ikke overses av leger og alle som prøver å følge reglene for et sunt kosthold. På grunn av overflod av aktive stoffer i frøene, bidrar retter laget av dem til:

 • forbedre arbeidet i hjertet og blodårene;
 • en endring til det bedre i blodsammensetning;
 • stimulering av syntesen av erytrocytter;
 • beskyttelse av kroppen mot miljøpåvirkning og utvikling av tumorprosesser;
 • fjerne overflødig væske fra kroppen, som et resultat, lindre hevelse og redusere belastningen på en rekke indre organer;
 • effektiv rensing av kroppen fra giftstoffer og overflødig kolesterol;
 • forbedre motiliteten i mage -tarmkanalen;
 • rask metning av kroppen med de mest tilgjengelige og essensielle stoffene for livet.

I dag blir antitumor og hepatoprotektive effekt av røde bønnekstrakter aktivt undersøkt..

Kvinner i asiatiske land, der de er godt klar over fordelene med bønner, bruker adzuki for å forbedre amming, og frømel brukes i en rekke tradisjonelle kosmetikk, så vel som i preparater for å forbedre hud og hår. Azuki er et verdifullt matprodukt, som bekreftes av både kaloriinnholdet i røde bønner og sammensetningen. Men når du spiser karbohydraterrike retter fra denne typen belgfrukter, er det ekstremt viktig å vite når du skal stoppe og ta hensyn til mulige kontraindikasjoner..

Azuki – et verktøy for mote og sjokkerende

Leken adzuki bønneskeggI tillegg til nærings- og medisinsk verdi, har adzukibønner vist seg å være i stand til å inspirere til opprettelsen av en unik subkultur. I 2007 lanserte den japanske kunstneren Takao Sakai et eksentrisk prosjekt som ble verdenskjent over tid. Takaos fotografier av mennesker med skjegg fra Japans tradisjonelle adzukibønne fremkalte smil og spørsmål fra millioner av seere..

I dag har det lekne prosjektet til japanerne gått utover rammen som er tildelt ham, og i Landet for den stigende solen er det mer enn en og en halv million mennesker som minst en gang prøvde seg på et skjegg laget av karamelliserte røde bønnefrø..

Ekstravagant adzuki skjeggmoteSom Sakai selv innrømmet, trodde han ikke at ideen hans ville bli en motetrend. Men mediene rundt om i verden som hentet nyhetene spredte raskt uvanlige bilder og sannsynligvis bidro til fødselen av ekstravagant mote..

Azukibønner i matlaging

Adzuki -frø brukes til å tilberede forskjellige retterNår det gjelder direkte bruk av bønner, er adzukibønner en tradisjonell del av mange retter i japansk, kinesisk og vietnamesisk mat. Frøene brukes aktivt i Korea, Malaysia og nå i en rekke afrikanske land..

Samtidig brukes frøene både i moden og grønn form. Spirede kornretter er populære i det vestlige og koreanske kjøkkenet..

Det er mange måter å tilberede røde bønner på, og i likhet med mungbønner trenger ikke denne typen cowpea å stekes på forhånd, og frøene kan bringes til beredskap etter 40 minutters tilberedning.

Den søte spesifikke smaken av kokte frø bestemte hovedformålet med røde bønner, som brukes aktivt i konfekt..

Adzuki -fyll for pannekaker og paierEn masse revet kokte frø er et utmerket fyll for klassiske paier, pannekaker og risballer som er så elsket i øst. Selv iskrem er laget på grunnlag av sunne røde bønner, knuste bønner erstattes av kakao og kaffe, noe som gir en deilig og veldig næringsrik drink..

Adzuki bønnekremAdzuki -bønner er en stolthet blant produktene som brukes i rituell mat som serveres på store arrangementer og høytider. Et eksempel på dette er Sakura mochi -patty, som består av et skall av risdeig og et rødlig bønnefyll. Denne delikatessen dukker tradisjonelt opp på det japanske bordet om våren, når jenteferien feires..

Sakura mochi paierI Kina kan du smake søt bønnesuppe, som i tillegg til adzuki krever vann, litt vanilje og brunt sukker. Dekorer retten med lotus eller sesamfrø, samt kandiserte korn av de rødeste bønnene.

Video om Azuki -bønner

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea