15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Helsemessige fordeler og skader ved å spise aubergine

Aubergine kan tilberedes på forskjellige måter. Aubergine er en av de mest elskede grønnsaksavlingene i verden. Den spesielle interessen for grønnsaker stammer fra allsidigheten til auberginer, som kan stekes, stekes, bakes og serveres kokt. På samme tid viser retter med dem alltid å være velsmakende, næringsrike og sunne..

Hva er de fordelaktige egenskapene til auberginer, og hva i deres sammensetning er verdt den største oppmerksomheten til mennesker som ser på helsen deres?

Hvorfor aubergine er nyttig: funksjoner i sammensetningen av grønnsaker

Aubergineretter inneholder mye kalium Fast, dekket med lilla, spraglete eller hvite skinn, auberginefrukter er en velkommen gjest på ethvert kjøkken.

Etter kulinarisk bearbeiding absorberer denne verdifulle grønnsaken ikke bare aromaene til produktene den tilberedes med, men overfører også smaken og de nyttige stoffene som er en del av eggplanter til rettene..

Den største fordelen med fersk frukt er overflod av fiber, pektin og makro- og mikroelementer som er avgjørende for menneskeliv. Disse stoffene bestemmer hovedsakelig egenskapene til auberginer. Til tross for at grønnsakens grønne masse er rik på kalium, jern og fosfor, kalsium og magnesium, er det også vitaminer i den. Disse er askorbinsyre, vitamin PP eller niacin, samt en rekke B -vitaminer: B1, B2 og B5.

Denne sammensetningen av grønnsaken bestemmer helsemessige fordeler av aubergine, inkludert evnen til å hemme absorpsjonen av dårlig kolesterol og redusere de allerede eksisterende nivåene av dette stoffet i blodet. Kalium i aubergineretter påvirker aktivt hjertet og blodsammensetningen, fiber bidrar til å rense kroppen og støtte fordøyelsesprosesser.

Næringsverdien til en porsjon aubergine på 100 gram består av:

 • 5,5 gram karbohydrater;
 • 0,9 gram protein;
 • 1,3 gram kostfiber;
 • 0,2 gram organiske syrer;
 • 0,1 fett.

Hvis vi legger til at 100 gram aubergine, avhengig av sorten, bare inneholder 24-28 kcal, så kan vi snakke om verdien av denne kulturen som et etterspurt diettprodukt med overvekt og fedme.

Helsemessige fordeler med aubergine

Original forrettBetydningen av de fordelaktige egenskapene til aubergine for kroppen og behovet for å inkludere denne grønnsaken i kostholdet til et bredt spekter av mennesker bestemmes nettopp av den biokjemiske sammensetningen av frukten..

Siden antallet mennesker med hjerte- og karsykdommer vokser jevnt og trutt rundt om i verden, kan en rekke aubergineretter være til stor hjelp for å forhindre disse alvorlige plagene. Grønnsaker med mye fiber, kalium og andre stoffer bidrar til:

 • fjerning av overflødig væske fra kroppen;
 • ikke la kolesterolet absorberes, noe som til slutt blokkerer vaskulær seng og forstyrrer blodtilførselen til organer og vev;
 • aktivt fjerne giftstoffer fra tarmen;
 • normalisere fordøyelsen og metabolske prosesser i kroppen.

Alle disse egenskapene til aubergine er nyttige for mennesker i moden og eldre alder som har risiko for hjertesykdom, blodårer, og også oftere enn andre som lider av treg fordøyelse, ødem og høyt blodtrykk..

Med riktig kulinarisk bearbeiding reduseres ikke verdien av aubergine, som en diett, sunn grønnsak..

Aubergine inneholder mye askorbinsyreUnntaket er steking av frukt, der fruktkjøttet bokstavelig talt dynkes i olje, og i stedet for fordel er skade fra aubergine ganske enkelt uunngåelig, spesielt hvis en person har problemer med fordøyelsen og bukspyttkjertelen.

Takket være askorbinsyre og andre vitaminer, anbefales aubergine som et profylaktisk middel:

 • i perioden med sesongens forkjølelse;
 • under utmattende fysisk anstrengelse og aktivt mentalt arbeid.

Pektinene i grønnsaker bidrar til listen over fordelaktige egenskaper ved aubergine, som også stimulerer fordøyelsen av mat og forbedrer stoffskiftet..

Bakte eggplanter er både velsmakende og sunneDisse verdifulle grønnsakene er helt ufarlige for diabetes. I tillegg til den terapeutiske og profylaktiske effekten for åreforkalkning og hjerteproblemer, er aubergine nyttig for å oppdage tegn på osteoporose og osteokondrose:

 • Vitamin C tar seg av tilstanden til immunitet og påfyll av energireserver.
 • B -vitaminer er ansvarlige for arbeidsevnen, nervesystemets arbeid og en persons balanse..
 • Sink og mangan i frisk fruktmasse hjelper rehabilitering og motvirker farlige forhold som slag.
 • Kalium og jern forbedrer aktivt blodsammensetningen, som er vist for anemi og redusert tone og trykk.

For å fullt ut oppleve fordelene med aubergine og redusere skadene ved bruk til et minimum, er det bedre å spise disse grønnsakene kokte, stuede eller bakte..

Hvordan er aubergine nyttig for å gå ned i vekt?

På grunn av det lave kaloriinnholdet i aubergine og den høye konsentrasjonen av kostfiber og sporstoffer i grønnsaker, er retter med lilla frukt ønskelig i en diett for vekttap.

Aubergine er bra for å gå ned i vekt kvinnerHva er helsemessige fordeler med auberginer, i en tid da kroppen lider av daglig mangel på grunn av “mangel” på dietten?

For det første, ved hjelp av auberginer og andre grønnsaker, kan menyen for å miste vekt diversifiseres og mettes med deilige og sunne retter så mye som mulig. I tillegg er aubergine nyttig for nærvær av jern og kobber, magnesium og kalium, vitaminer og organiske syrer. Med en slik diett vil kroppen ikke bli oppbrukt, men vil bruke det akkumulerte fettet til fordel for helsen..

Den beste måten å lage aubergine på er å koke den, forsiktig steke og bake den uten å bruke olje. I dette tilfellet vil retten beholde et lavt kaloriinnhold, beholde smaken i grønnsaker og de fordelaktige egenskapene til aubergine..

Du bør ikke gi opp bruk av aubergine for mennesker som lider av kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen og magen i remisjon. En lett irriterende effekt av frukten på slimhinnen aktiverer bare fordøyelsesprosessene uten å forårsake skade.

Aubergine er også ekstremt nyttig for gikt. Disse grønnsakene er i stand til å forhindre akkumulering og avsetning av urinsyresalter, som påvirker leddene negativt, samt forstyrrer funksjonen av galleblæren og nyrene..

Hvis det ikke er noen individuell intoleranse, kan eggplanter spises mens du ammerUnder graviditet og amming kan kvinnen selv bestemme fordelene og skadene ved aubergine ved tilstedeværelse eller fravær av tegn på en allergisk reaksjon.

Det viktigste er at fersk ung frukt som ikke inneholder nitrater og andre giftige stoffer brukes til mat..

Er det mulig skade fra friske eggplanter?

Begrensning av forbruket av aubergine er nødvendig for sykdommer i mage -tarmkanalenDe mest alvorlige feilene du gjør når du spiser aubergine er:

 • bruk av gamle frukter som har mistet sin elastisitet til mat, akkumulert corned beef når de vokser;
 • steke frukten, hvor skivene absorberer oljen, noe som ikke er skadelig for mennesker med fordøyelsesproblemer.

Hvis det er umulig å nekte deilige retter med stekte skiver, anbefales det å suge eggplanter fra 10 minutter til en halv time i kaldt saltet vann før varmebehandling..

I løpet av denne tiden vil ikke bare risikoen for fettabsorbering redusere, men også konsentrasjonen av corned beef, som er helsefarlig, vil minke, og de gunstige egenskapene til auberginer vil forbli uendret..

Du bør ikke la deg rive med grønnsaksgryter og andre retter med aubergine for personer som lider av en forverring av magesår eller gastritt, så vel som i den akutte fasen av urin og kolelithiasis.

Video om den fordelaktige egenskapen til aubergine

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea