15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Medisinske egenskaper av dill og kontraindikasjoner for bruk

Dill seng på landet Dill trenger ingen introduksjon. Den krydrede urten kom fra antikken, hyllet av Hippokrates og verdsatt i det moderne kjøkkenet til verdens folk. Planten er verdsatt for aromaen av alle deler og brukes fersk, tørket og syltet gjennom. Dens fremragende egenskaper brukes i folkemusikk og tradisjonell medisin. Som enhver medisinsk plante, sammen med medisinske egenskaper, har dill også kontraindikasjoner for bruk..

Hvorfor er dill nyttig?

Alle deler av planten er nyttige for menneskekroppen. Alle deler av dill, inkludert roten, inneholder mange næringsstoffer kroppen trenger i en fordøyelig form. Så, bladene inneholder opptil 242 mg vitamin C per 100 gram masse. I tillegg er hele gruppen av vitamin B, E, rutin og niacin til stede.

Innholdet i bladene og stilkene av sporstoffer fosfor og jern gjør dem til en eliksir for fordøyelsessystemet. Men i tillegg til eksklusive stoffer, er den grønne delen av planten rik på alle sporstoffer, biologisk aktive stoffer, flavonoider. Duften av dill kjennes på avstand, takket være eteriske oljer, som inneholder opptil 6% av vekten av den grønne massen.

Dillfrø inneholder en unik sammensetning som inneholder 14 sporstoffer og bioaktive stoffer. Dessuten er innholdet av nyttige komponenter mye høyere enn i bladene..

Dillfrø inneholder mange sporstoffer og bioaktive stofferEt slikt konsentrert innhold av elementer som er nødvendige for kroppen, brukes til medisinske formål. Videre er alle deler av anlegget på ethvert utviklingsstadium helbredende. Det er lettere å liste opp hvilke vitaminer som ikke er tilstede i dill, det er så rikt på nyttige mikrotilsetninger.

Bruk av dill i tradisjonell medisin

Dill eterisk oljeAlle deler av anlegget brukes til å lage medisiner. De fordelaktige egenskapene til dill presenteres i doseringsformer:

 • infusjoner og avkok;
 • te, lotion;
 • pulver og salver;
 • essensiell olje.

Reseptbelagte legemidler er laget ved bruk av en viss dosering av planten for behandling av ulike plager. Stengler, frø, røtter er separate forbindelser som brukes i henhold til deres egne oppskrifter. Dill dyrket uten bruk av kjemikalier i sengene har alle nødvendige kvaliteter. Det viktigste er å lære å bruke planten riktig for personlig gjenoppretting..

Dillvann til babyerNår den er tørket, mister dill noen av de gunstige egenskapene. For tilberedning av avkok og infusjoner hjemme, er det bedre å bruke frosne urter. Du kan kjøpe dillfrø, dillolje og dillvann på apoteket. I forskjellige urtepreparater er de tørkede greenene til denne planten ofte til stede som en komponent. Om nødvendig kan det tørkede bladet kjøpes fra matbutikker der det selges som krydder..

Bruk av infusjoner, avkok av dill er foreskrevet for problemer forbundet med sykdommer:

 • luftveier og forkjølelse;
 • kardiovaskulær, med høyt blodtrykk;
 • gastrointestinal, med lav surhet;
 • rensing av lever og nyrer;
 • nervesystemet.

Alle kan bruke dill som krydder til retter.Utad, i form av salver og lotioner, brukes stoffet mot hudsykdommer og skader, som øyelotion for konjunktivitt. Du må imidlertid vite at ikke alle kan bruke dill til medisinske formål. Fordelene og skadene ved dill avhenger av kroppens tilstand. Du kan ikke bruke dillmedisiner for de som lider av lavt blodtrykk, gravide på grunn av trusselen om spontanabort og de som har individuell intoleranse.

Begrensningen for opptak gjelder medisinske preparater, da krydder i rimelige mengder dill kan brukes av alle.

Bruksområder for behandling av dillfrø og stilker

Dillfrø brukes til mange sykdommerDen terapeutiske effekten av dillfrø er basert på tilstedeværelsen av essensielle oljer, fett og harpikser i den. Denne sammensetningen hjelper til med å rense og helbrede sår. Alle medisinske former er laget av frø, inkludert alkoholtinkturer. Bruk avkok av frø anbefales for steiner i galleblæren. Til samme formål brukes en sammensetning i form av et pulver..

 1. Dillfrø er effektive for å bekjempe flatulens.
 2. Bruk av varme infusjoner for blærebetennelse desinfiserer veiene og lindrer pasienten, og gir en vanndrivende effekt.
 3. Å ta avkok av frø lindrer pasientens tilstand med kramper i lemmer.
 4. Bruken av dillpulver for vekttap skyldes at det reduserer appetitten.
 5. Dillvann hjelper til med å lindre kolikk i magen hos babyer, gass passerer lettere og spasmen lindrer, men ikke lenge.

Dill stilker vil bidra til å forbedre vaskulær toneBruken av dillstengler er basert på konsentrasjonen av næringsstoffer i dem som forbedrer vaskulær tone. Derfor er de et stoff for hypertensive pasienter. Samtidig tilstede i stilkene, bidrar stoffer til å øke blodets fluiditet, og hjelper hjertet til å takle pumping.

En infusjon av dillrøtter er ikke mindre nyttig. Det har en gunstig effekt på fordøyelsen, reduserer stoffskiftet, styrker hjertet. I tillegg er det rotinfusjonen som forbedrer amming hos mødre. Det har også en gunstig effekt på hypertensive pasienter, og senker blodtrykket forsiktig..

Gamle helbredere mente at bruk av dill svekker synet. Moderne leger har gitt en forklaring på dette fenomenet. Det viser seg at når dill konsumeres, ekspanderer karene som forsyner øynene med blod, og en person begynner å se dårlig. Men etter en stund blir synet gjenopprettet, det er ingen resteffekter.

Bruk av dill til kosmetiske formål

Dill greener kan hjelpe bli kvitt akneBruk av dill for kosmetiske prosedyrer har en gunstig effekt på hudens tilstand. Akne forsvinner, porene strammes. Kosmetologer anbefaler å bruke toningmasker, massere med isbiter av dillvann eller gni med buljong. Dill salve laget av innvendig svinekjøttfett og dillfrøpulver bidrar til å kvitte seg med insekter i hodet. Et avkok av dillfrø brukes for å bli kvitt ormer hos mennesker.

Til tross for mengden nyttige egenskaper av medisinske sammensetninger fra dill, må det huskes at dette er doseringsformer. Dette betyr at medisiner bare kan brukes etter å ha konsultert en lege i fravær av kontraindikasjoner for bruk. Å spise et krydder i maten gir ikke negative konsekvenser hvis en person ikke har en allergisk reaksjon på dill.

Fordelene og skadene ved dill – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea