15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Løvetann tinktur oppskrift og regler for bruk

frodige blomstrende løvetann Løvetann har lenge vært brukt i folkemedisinen som en effektiv medisin. Løvetann tinktur lindrer betennelse, fremmer hudregenerering og styrker muskelvev. Ved hjelp av denne helbredelsesdrikken kan du ikke bare bli kvitt leddsmerter, men også forbedre det generelle velværet..

Løvetann tinktur med vodka

løvetann blomster for å lage tinktur Denne tinkturen brukes effektivt til:

 • leddsykdommer;
 • sår hals;
 • kronisk gastritt;
 • nyresvikt;
 • immunsykdommer.

Oppskriften på løvetann tinktur med vodka er enkel. For å forberede den trenger du 60-70 g tørkede planterøtter og 0,6 liter vodka. Hakk røttene, tilsett vodka og legg på et kjølig, mørkt sted i 2 uker. Det anbefales å riste beholderen grundig med tinkturen hver tredje dag. Etter 14 dager, sil infusjonen og avkjøl..

Du kan lagre medisinen i ikke mer enn en måned. Ellers kan det ha en skadelig effekt på fordøyelsesorganene og hjertet..

forberedelse av løvetann tinkturDandelion Vodka Tincture for Joints kan lages av planteblomster. For å gjøre dette, saml de nylig blomstrende blomsterstandene, vask dem grundig i rennende vann og tørk dem. Tamp løvetannblomstene i en glassburk slik at de opptar omtrent 2/3 av kapasiteten. Fyll deretter glasset til randen med vodka og lukk med et tett lokk. Blandingen skal infunderes i 28-30 dager på et mørkt, kaldt sted. Etter påkjenning er løvetann -tinkturen klar til bruk..

løvetann tinktur på vodkaLøvetann tinktur på vodka bør brukes 2 ganger om dagen rett før måltider. Løs opp 35 dråper tinktur i et glass kaldt vann og drikk i en slurk. Ved behandling av ledd må 5-7 dråper tinktur påføres det ømme stedet, masseres forsiktig og dekkes til med et varmt skjerf eller lommetørkle. Prosedyren varer 10-15 minutter, hvoretter huden må skylles med varmt vann.

Løvetann tinktur med alkohol

Løvetannledd tinktur med alkohol er veldig effektiv. Det normaliserer produksjonen av bruskvev, forbedrer leddmobilitet og muskelelastisitet. For å tilberede blandingen trenger du:

 • løvetannblad – 200 g;
 • løvetann røtter – 15 g;
 • løvetann blomster – 3 kopper;
 • 0,7 l alkohol.

tilberedning av løvetann tinktur med vodkaOppskrift på løvetann tinktur:

 1. Løvetannbladene må legges i bløt i kaldt vann i 7-14 minutter, deretter finhakkes og kvernes det slik at melkesaft kommer ut.
 2. Plantens røtter må kuttes i terninger.
 3. Vask løvetann blomster grundig, tørk og fjern greener, etterlater bare gule kronblad.
 4. Bland alt grundig, ha i en glassbeholder og hell alkohol. Lukk beholderen med et tett lokk og legg den på et kjølig, mørkt sted i 3 uker.
 5. Sil den ferdige tinkturen grundig, oppbevar i kjøleskapet i mer enn 3 uker.

Løvetann tinktur med alkohol bør brukes 3 ganger om dagen rett før måltider. Løs opp 20-25 dråper tinktur i et glass varmt vann og drikk innen 6-12 minutter.

Det anbefales ikke å bruke tinkturen umiddelbart etter et måltid, da inulinet i den kan provosere urolig mage og tarm.

For behandling av ledd- og muskelsmerter er det nødvendig å påføre kompresser med tinktur. Bomull er impregnert med den, som er festet til skjøten med et gasbind eller bandasje. Den optimale varigheten av prosedyren er 3-5 timer. Kompressen kan påføres om natten.

Et effektivt middel mot leddsmerter er en tinktur av tørkede løvetannblader. Det fremmer regenerering av bruskvev ved å helbrede små sprekker.

tinkturer av røttene til blader og blomster av løvetannHvordan lage løvetann tinktur for ledd? For å tilberede blandingen trenger du 50 g tørkede løvetannblader og et glass alkohol. I en gjennomsiktig glassbeholder, legg kavlene knust til pulver og fyll dem med vodka. Beholderen er tett lukket med lokk og plassert i kjøleskapet. Tinkturen vil være klar om 6-9 dager..

Det anbefales å bruke et slikt legemiddel bare eksternt, og gni ømme ledd og muskler. Du kan lage gasbind, kompresser. Hvis leddene i armene eller bena gjør vondt, bør bad med tinktur gjøres. Det er nødvendig å tilsette 30 dråper av blandingen til varmt vann og holde den ømme leddet i den i 7-12 minutter.

Alternative bad med kompresser og gnidning. Så effekten av behandlingen vil øke..

Løvetann tinktur med trippel Köln

hjemmelaget tinktur av løvetannDandelion Tincture with Triple Cologne for Joints er effektiv og enkel å forberede. Det lindrer leddsmerter, reduserer ødem og styrker bruskvev.

For å forberede tinkturen må du:

 • 15 g friske løvetannrøtter;
 • 130 g løvetannblad;
 • 0,3 L trippelköln.

Skyll røttene grundig med kaldt vann, kutt i skiver. Mal bladene i en morter slik at de gir juice. Legg blader og røtter i en glassburk og dekk til med trippel cologne. Legg blandingen på et mørkt, kaldt sted i 2-2,5 uker. Det anbefales å riste glasset daglig for å fremskynde tilberedningen. Sil den ferdige blandingen gjennom osteklut. Oppbevares på et kjølig sted vekk fra direkte sollys.

Du må bruke tinkturen i et kurs som varer 3-3,5 uker. En gang hver 2. dag er det nødvendig å smøre det syke leddet med tinktur, gni og påføre et gasbind. Det anbefales å lage en kompress om natten.

Behandlingsforløpet bør ikke vare mer enn 3,5 uker. En repetisjon av kurset er mulig etter 1-1,5 måneder..

Løvetann helbredende tinkturer

hele planten brukes til fremstilling av tinkturerMange kjenner de lønnsomme egenskapene til løvetann, og stiller seg mange spørsmål om hvordan man skal forberede tinkturen til løvetann og om den vil være effektiv for ledd- og muskelsykdommer. I folkemedisin brukes alle deler av planten, så tinkturoppskrifter kan varieres..

For intern bruk kan du lage en tinktur med honning og melk. Det bidrar til å styrke brusk og bein i skjelettet. Bruk lime, bokhvete eller blomsterhonning. Fettmelk for tinktur anbefales: geit eller sau. En tinktur av løvetannblomster blir forberedt. Blandingen skal stå i kjøleskapet i minst 3 timer før bruk. Det er nødvendig å bruke denne tinkturen om kvelden før du legger deg, 0,5 kopper daglig i 4 dager. Da anbefales det å ta en ukes pause..

For ekstern gnidning er en tinktur med løvetannrøtter og eikeblader effektiv. Det styrker ikke bare blodårene, men fremmer også hudregenerering. Planter helles med vodka eller alkohol. Løvetann tinktur er tilberedt i 7 dager. Det må påføres daglig i en uke.

Mot leddsmerter brukes en tinktur med løvetannblad, brennesle og burdockolje. Blandingen infunderes i minst 3-4 dager på et mørkt, kaldt sted. Det påføres det ømme leddet daglig i 1,5 uker. Effekten av prosedyren vil øke hvis du lager nattkompresser med denne tinkturen. Behandlingsforløpet kan gjentas etter 3-3,5 uker..

Healing løvetann tinktur er en tradisjonell folkeoppskrift som har blitt testet av flere generasjoner av våre forfedre. Ved å følge anbefalingene for fremstilling og bruk av tinkturen, kan du ikke bare lindre leddsmerter, men også bli kvitt det for alltid.

Les også en artikkel om de medisinske egenskapene til løvetann!

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea