15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker sunne røde bønner på nettstedet vårt

Skal av røde bønner Blant variantene av bønner etter smak, buskens form og skulderbladene, skiller de røde bønnene seg ut. Bønnene, på grunn av det fargede skallet, har egenskaper forbedret av antocyaniner. Derfor krever fordelene ved å spise røde bønner separat forskning. Først ble en gjest fra India brukt til dekorative formål, og bare lenge senere oppdaget de næringsverdien..

Røde bønner, dets sammensetning og virkning

Rød bønnefrukt Nytten til produktene måles på grunn av deres energiinnhold, innholdet i mineraler, vitaminer og karbohydratkomplekse stoffer. Vanligvis er det få aktive elementer, men de fungerer som katalysatorer for elektrokjemiske reaksjoner i kroppen. Det er en levende verden på energien fra matforedling, og mennesker er intet unntak..

Den viktigste effektive energibæreren er et produkt, hvis verdi vanligvis måles i kalorier, hvor mye energi som frigjøres når den brytes ned fra 100g. Bønnene inneholder:

  • proteiner – 21 g eller 84 kcal;
  • fett – 2 g eller 18 kcal;
  • karbohydrater – 47 g. eller 188 kcal.

Forholdet mellom bju bønner er 28% / 6% / 63%.

Men karbohydrater i denne sammensetningen er hovedsakelig representert av fiber, som sakte absorberes, bremser sukkerovergangen til blodet og er nyttig selv for diabetikere. Kaloriinnholdet i produktet er 298 kcal. Til tross for den høye prisen anses bønner som et diettprodukt..

Blomstrende røde bønnerRøde bønner er tilgjengelige i fullkorn og grønne bønner. På samme tid er kornsammensetningen mer mettet enn i produktets pod -variant. Røde bønnesorter har ofte røde eller lyse rosa blomster og er farget i vekstsesongen..

En nyttig sammensetning er representert av en gruppe B -vitaminer, der B1,2,6, A, E, PP er effektive. Tilstede i bønner og askorbinsyre.

Viktige mineraler – kalium, magnesium, svovel, kobber, sink – fungerer på alle nivåer i kroppen. Aminosyrer – arginin, metionin, tyrosin og lysin styrker de hematopoietiske systemene og blodårene, så vel som hjertemuskelen.

Fordelene og skadene ved røde bønner

BønnebøtterProduktet, som er rikt på aminosyrer og vitaminer, beskytter kroppen mot mange problemer:

  • styrker kroppens immunitet og motstand mot smittsomme sykdommer;
  • metabolske reaksjoner i kroppen og fjerning av avfallsprodukter fra både urogenitalsystemet og gallegangene akselereres;
  • hjertets arbeid styrkes, elastisiteten i blodårene øker, sammensetningen av blodet endres til det bedre;
  • bronkopulmonalt system blir fjernet;
  • fordøyelseskanalens arbeid er normalisert.

Du bør aldri spise rå bønner. Den inneholder giftige stoffer som ødelegges under varmebehandling. Fargede bønner krever lengre tilberedningstid sammenlignet med hvite bønner, de regnes som de mest giftige av alle varianter. Røde grønne bønner har en mykere sammensetning, men de kan bare inntas etter varmebehandling..

Alle antioksidanter finnes i bønnens mørke skall, men i tillegg inneholder den mer stivelse og vitamin B6. Det er røde bønner som anbefales for pasienter med diabetes mellitus, der fiber mer aktivt hemmer glukose, samtidig takket være det mørke skallet, den vanndrivende effekten og rensegenskapene til fiberøkning. Bønner bør brukes med forsiktighet i små mengder for kronisk syke og eldre mennesker. Skaden av røde bønner er mer bra for dem.

For pasienter med gikt og personer med planteproteintoleranse er bønner kontraindisert. Med ekstrem forsiktighet bør bønneretter tilbys gravide og barn. Ernæringseksperter anbefaler at de inkluderer røde bønner ikke mer enn en gang i uken..

Bønner bør brukes med forsiktighet hos eldre og kronisk syke.Noen mennesker er tvunget til å gi opp bønnefat på grunn av økt gassdannelse. Dette kan unngås ved å bytte vann flere ganger under bløtleggingsprosessen. Kok produktet på svak varme uten å røre. Retter tilberedt med bønner må vaskes ned med rikelig med vann, noe som er nødvendig for at fiber skal fungere.

Et diettprodukt med vegetabilsk protein er uunnværlig på fastedagene for troende. På grunn av den store mengden fiber tar retter med bønner lang tid å fordøye, og den fastende personen har en svekket sultfølelse. Samtidig fremmer langsiktig fordøyelse av bønner stressfritt vekttap..

Aksept av avkok fra bønneskallene utføres under tilsyn av legerSpesielle oppskrifter brukes til avkok og infusjoner av bønneventiler, planteblomster og til og med avkok av bønner. potions er forberedt både for å senke blodsukkeret og for å rense steiner og sand. Imidlertid må det huskes at ukontrollert inntak av medisiner fra røde bønner er farlig. Du kan ikke selvmedisinere. Alle avkok og infusjoner tas kun under tilsyn av en lege..

Bruk av bønner til kosmetiske formål

Bønner for å lage ansiktsmaskerInnholdet av vitamin E, som er ansvarlig for hudens elastisitet, organiske syrer, som er nødvendige for næring av fadingepitelet og tilstedeværelsen av sink i store mengder, gjør det mulig å lage masker av moset bønnemos. Rensende og blekende masker er spesielt nyttige fra røde bønner. Sitronsaft og olivenolje tilsettes puréen. Huden fra slik pleie skinner.

Hvorfor bønner er nyttige – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea