15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De medisinske egenskapene til chokeberry for helsen til mennesker i forskjellige aldre

medisinske egenskaper av chokeberry Chokeberry eller chokeberry er en halvannen meter lang busk med vakre blader. Opprinnelig ble den dyrket som en plante for dekorasjon, men de medisinske egenskapene til chokeberry forårsaket bruk for medisinske formål. Hun har deilige søtsyrlige, litt syrlige bær. Så, rognemner tjener som både en dessert og en medisin..

De medisinske egenskapene til chokeberry

medisinske egenskaper av chokeberry De fordelaktige egenskapene til chokeberry skyldes den rike biokjemiske sammensetningen, som inneholder mange komponenter som er viktige for menneskekroppens liv. Den mørklilla fargen på frukten indikerer at de er overmettede med anthocyaniner, et naturlig pigment som også er en kraftig antioksidant. Og syrlig smak skyldes tilstedeværelsen av tanniner. Dette er tanniner som binder kreftfremkallende stoffer og forhindrer utvikling av svulstneoplasmer..vitaminrike bær

I tillegg inneholder chokeberry:

 • vitaminer: C, A, B, E, K, PP;
 • betakaroten;
 • mineraler;
 • pektiner;
 • naturlig sukker (glukose, fruktose).

saftig og sunn fruktChokeberry frukt akkumulerer aktivt jod og trekker det ut av jorda. Mengden avhenger av stedet der kulturen vokser. Jo mer jodiserte bærene er, desto sunnere er de..

Til tross for den økte sødmen, er kalebærfrukt kalorifattig – ikke mer enn 50 Kcal per 100 gram.

På grunn av den finbalanserte sammensetningen som er tilgjengelig, er de helbredende egenskapene til chokeberry ganske forskjellige:

 • stabiliserer blodkolesterolet og er derfor nyttig ved åreforkalkning;
 • renser for giftstoffer, giftstoffer og patogene mikroorganismer;
 • har en liten vanndrivende effekt;
 • har en gunstig effekt på det kardiovaskulære systemet (styrker veggene i kapillærene, noe som gjør dem mer elastiske);
 • normaliserer fordøyelseskanalen;
 • stimulerer utskillelsen av galle;
 • gjenoppretter normalt blodtrykk, noe som er viktig for hypertensjon;
 • styrker immunsystemet;
 • hjelper med problemer med skjoldbruskkjertelen;
 • har en mild avføringsmiddel og vanndrivende effekt;
 • forbedrer blodpropp;
 • beroliger nervesystemet;
 • normaliserer leverfunksjonen.

På grunn av den lille mengden sukker er chokeberry indikert for bruk i diabetes mellitus. Det er også foreskrevet for gastritt med lav surhet, ulike allergier, hud, endokrine og vaskulære plager. Blackberry brukes som et krampestillende middel, i tillegg til et middel for å stoppe blødning og utvide blodårene..

Systematisk bruk av svarte chokeberry bær kan forbedre appetitten.

Under graviditet

chokeberry for gravideFordelene med chokeberry er gode for kvinner som bærer en baby. Med sin hjelp kan du redusere toksisose, som vanligvis oppstår i begynnelsen. Dette skyldes bærens hepatobeskyttende virkning. Og i de senere stadiene lider gravide ofte av ødem. Så, chokeberry juice vil bidra til å bli kvitt dette problemet. Fordi det har en vanndrivende effekt.

I tillegg lar de medisinske egenskapene til svart chokeberry deg klare en rekke patologier som kan utvikle seg under graviditet:

 • trykkstøt;
 • diabetes;
 • løsrivelse av morkaken;
 • hematomer inne i livmoren.

Før du starter behandling med chokeberry, er det viktig å konsultere lege for å utelukke mulige kontraindikasjoner. Det er også uønsket å spise bær hvis den gravide kvinnen lider av konstant halsbrann og forstoppelse..

Med diabetes mellitus

medisinske egenskaper av chokeberry for diabetikereInkludering av chokeberry i det daglige kostholdet er indikert for diabetikere. Te laget av tørkede bær er spesielt nyttig.

Anbefalte måter å spise Chokeberry Fruit:

 1. Spis opptil 200 g fersk fjellaske per dag (i små porsjoner).
 2. Drikk en forsterkende buljong. Tilsett 5 ss i 500 ml vann. l. tørkede bær, kokt i ca 5 minutter. og kult. Dette volumet må drikkes per dag..
 3. Mal fruktene av hyben og chokeberries (40-50 g hver). Brygg i en termos med kokende vann (400 ml) i 3 timer og drikk deretter før hvert måltid.

Med anemi

chokeberry med anemiFør du begynner å behandle anemi (anemi), er det viktig å bestemme dens type. Faktum er at chokeberry i noen tilfeller viser seg å være ubrukelig..

Når anemi har dannet seg på grunn av stort blodtap, blir det i tillegg til terapeutisk behandling tatt en infusjon av chokeberry.

De medisinske egenskapene til chokeberry og fordelene for barn

De medisinske egenskapene til chokeberry og fordelene for barnDe fordelaktige egenskapene til svart fjellaske er viktige ikke bare for voksne, men også for barn. Bær er tillatt i kostholdet fra 2 år. Siden den syrlige smaken av frukt ikke alltid er hyggelig for babyer, anbefales det å kombinere dem med forskjellige frukter og bær (for eksempel tilberede kompott, juice og gelé).

De medisinske egenskapene til chokeberry vil redde hvis barnet har diaré. Handlingen er basert på forsiktig inhibering av peristaltikk og tilførsel av kostfiber til tarmkanalen, som absorberer og fjerner giftige produkter. Som et resultat blir avføringen snart frisk. Også de kraftige antioksidantegenskapene til chokeberry kan brukes for virale lesjoner – barn blir ofte utsatt for dem. I slike situasjoner legges drinker fra svart chokeberry med honning eller puré fra ferske bær til den generelle behandlingen med medisiner..

Samler og høster bær for vinteren

moden chokeberrySvarte frukter kan høstes fra slutten av august til de første høstfrostene. Det viktigste er å begynne å plukke når fjellaska allerede er helt moden, men ikke smuldret ennå. Dens beredskap kan bestemmes ved å trykke – bærene skal være myke. Det er bedre å plukke løvet i begynnelsen av sommersesongen, og barken på senhøsten, når bladfallet er over..

For å beholde fruktene så lenge som mulig, anbefales det å plukke dem i klart tørt vær. De fjernes i bunter. Men selv om alle reglene følges, holdes fruktene ikke ferske på lenge. Derfor bør de tørkes eller fryses..tørket chokeberry

Det er viktig å ikke overeksponere chokeberry i ovnen når du tørker. Det faktum at det er overtørket, fremgår av utseendet på en rødbrun fargetone..

Tørketeknologi:

 1. Bærene plukkes fra bunter, vaskes under rennende vann og legges på tørkepapir.
 2. Legg bakepapir på en stekeplate og dryss bæren i et jevnt lag.
 3. Sett i en ovn oppvarmet til 45 ° C og la fruktene stå i en halv time. Deretter hever de temperaturen til 60 ° C og holder dem der til de er møre..

Ferdige bær helles i plastbeholdere og forsegles hermetisk. Kan henges i et godt ventilert område og tørkes naturlig.

frossen chokeberryHvis frysing er planlagt, fungerer de først som i forrige tilfelle: bærene vaskes og overflødig fuktighet får renne ut. Deretter blir det spredt i poser og lagt i fryseren. Fruktene trenger ikke å fryses, men lagres ferske der temperaturen konstant holdes på 1 ° C. I denne forbindelse er kjelleren ideell. I den kan fruktene trygt ligge til våren..

Folkeoppskrifter

chokeberry medisinsk drinkDen utbredte bruken av chokeberry i tradisjonell medisin forklarer hvor en slik rekke effektive oppskrifter for behandling av mange sykdommer kom fra. Råvarer kan ikke bare være bær, men også resten av planten: bark, blader, skudd.

Forsterker te

chokeberry te

Du trenger følgende ingredienser:

 • tørket frukt og løvverk – 3-4 ss. l.;
 • kokt vann – 500 ml.

Tilberedningsmetode:

 1. Hell blandingen i en termos.
 2. Vannet blir kokt og avkjølt til 65-70 ᵒС. Hell den i en termos med frukt og lukk.
 3. La drikken trekke i løpet av en time.

Klar infusjon kan smaksettes med honning for sødme..

Dette er et utmerket middel som anbefales å tas i lavsesongen som et immunmodulerende middel. Du kan drikke opptil tre glass om dagen.

Juice

chokeberry juiceDe medisinske egenskapene til chokeberry er fullt bevart i saften. Det brukes for noen helseproblemer: trykk, åreforkalkning og søvnløshet, diaré. For å lage juice er det lettere å bruke en juicer eller handle på gammeldags måte – kvern bærene og press dem gjennom osteklut.

Hvordan lage langvarig juice:

 1. Press saften og tilsett granulert sukker og sitronpulver. De styres av følgende proporsjoner: for 1 liter væske – et glass sukker og 2 g sitron.
 2. Juicen er pakket i glassbeholdere og dekket med kokte lokk. Deretter legges de i en gryte med kokende vann og steriliseres i omtrent et kvarter..
 3. Hermetisk lukket.

Slike emner lagres godt hele vinteren i kjølig tilstand..

Før bruk fortynnes saften med varmt vann i like store mengder. Barn får 150 ml juice, voksne – 250 ml to ganger om dagen.

Vitamindrikk

vitamin drink

En immunostimulerende og helbredende drink kan lages med inkludering av andre komponenter:

 • rose hofter;
 • bringebær;
 • lind blomst;
 • rips og kirsebærblader.

Matlagingsalgoritme:

 1. Mål 4 ss. l. tørre råvarer og helles i en termos.
 2. Hell 500 ml kokende vann.
 3. Etter 2 timer er drikken klar til å drikke. Hvis hyben ble lagt til, må du vente i omtrent 12 timer.

Drikk 2-3 glass daglig, litt oppvarmet på forhånd.

Wellness alkohol tinktur

medisinsk alkohol tinktur av chokeberryFor voksne, som en profylakse for ulike sykdommer og økende vitalitet, kan vi anbefale alkoholtinktur.

Oppskriften inneholder følgende ingredienser:

 • tørr svart frukt – 500 g;
 • vodka – 0,5 l;
 • honning – 90 g.

Forbered det slik:

 1. Fruktene helles i en passende glassbeholder. Tilsett honning.
 2. Hell vodka og rist kraftig.
 3. Stoppet og plassert i mørket og kjølig i 2,5 måneder. Hele denne tiden, ikke glem å rist drikken med jevne mellomrom..

For å gjenopprette sunn søvn og appetitt, så vel som for fordøyelsessykdommer og som et forebyggende tiltak, ta 1 ss. l. tinkturer.

Et middel mot åreforkalkning

middel mot åreforkalkningAterosklerose er en alvorlig vaskulær sykdom der plakk bygger seg opp på veggene i blodårene..

For å unngå dette, anbefales det å regelmessig drikke følgende avkok av chokeberry:

 1. Knus barken og mål 5-6 ss. l. Ha den i en kjele.
 2. Tilsett kokende vann (500 ml) og sett på en liten brann.
 3. Kok i to timer, vent på avkjøling og filtrer.

Det er nødvendig å ta et avkok av chokeberry, 25 ml tre ganger om dagen.

Mirakuløs brennevin

chokeberry likørEt utmerket antistress og avslappende middel er chokeberry og kirsebærbladlikør.

Nødvendige komponenter:

 • rognefrukter – 450 g;
 • kirsebærløvverk – 90 g;
 • granulert sukker – 320 g;
 • sitronsyre – 4 g;
 • vodka – 1 liter;
 • kokt vann – 1,5 liter.

Matlagingsinstruksjoner:

 1. Forkok bladene i ca 10 minutter.
 2. Hell bær i den resulterende buljongen.
 3. Etter noen minutter, tilsett sukker og vent til kornene er helt oppløst.
 4. Deretter sendes resten av ingrediensene og fjernes fra ovnen..
 5. Sammensetningen avkjøles, blandes med vodka og tappes på flaske.

Denne likøren er vellykket lagret i kjøleskapet i lang tid. For medisinske formål er det konsumert med 50 g kort tid før sengetid..

Indikasjoner og kontraindikasjoner

chokeberry er ikke nyttig for alleOppsummerer alt ovenfor, sammen med indikasjoner og kontraindikasjoner for intern bruk av chokeberry.

Disse inkluderer:

 • lavtrykk;
 • tromboflebitt;
 • dårlig blodpropp;
 • sår og gastritt med høy surhet;
 • flebeurisme;
 • alvorlige hjertepatologier;
 • individuell intoleranse overfor individuelle komponenter i sammensetningen.

Du kan ikke gi bæret i noen form til barn under 2 år.

Det er viktig å huske at folkemedisiner ikke kan fungere som uavhengige behandlingsalternativer. De brukes i forbindelse med legemiddelbehandling..

De medisinske egenskapene til chokeberry i kosmetologi

chokeberry i kosmetologiDe fordelaktige egenskapene til chokeberry kunne ikke gå upåaktet hen i kosmetikkområdet. Alle slags masker er laget på grunnlag av det..

De mest effektive ansiktsmasker er presentert i tabellen:

Hva slags hud Sammensetning Klargjøring og påføring
Vanlig
 • rognefrukter – 80 g;
 • melk – 100 ml;
 • naturlig honning – 1 ts.
1. Mal bær med en blender.

2. Bland med resten av ingrediensene.

Blandingen fordeles jevnt over en gasbind og påføres ansiktet i ca. 20 minutter. Deretter fjernes den, vaskes med varmt vann og eventuell fuktighetskrem påføres..

 • bær – 2-3 ss. l.;
 • eple – halvparten av frukten.

1. Choke chokeberry frukter.

2. Gni eplet på et fint rivjern.

3. Bland med hverandre.

Påfør en maske med gasbind.

Tørke
 • hakket fersk fjellaske – 2 ss. l.;
 • ghee – 60 g.
Kombiner disse to komponentene og påfør på huden. Etter 20-25 minutter, fjern restene med en fuktig klut og vask, og smør deretter med krem.
 • bærmaling – 60 g;
 • honning – 5-7 ml;
 • rømme – 15-20 ml.

Bland alt fra listen. Påfør i 20 minutter og vask av, og fukt deretter huden med en krem.
Modig
 • rognemasse – 3 ss. l.;
 • fersk persille – en liten haug.
Hakk greenene fint eller bruk en blender til å hakke. Deretter blandes det med fruktkjøttet av bærene. Masken påføres på samme måte som i tidligere tilfeller..
 • vridd chokeberry – 2 ss. l.;
 • revet fersk agurk – 80 g.

Koble til og påfør blandingen i 15-20 minutter. Etter prosedyren, bruk en krem ​​som tilsvarer typen epidermis.
Med kviser Frukt av rips og chokeberry – 2-3 ss. l. Vri bærene med en blender til de er grøtaktig og spredt over huden i ansiktet. Etter 20 minutter, vask av og bruk en spesiell anti-akne krem.

For å oppnå det beste resultatet, anbefales det å dampe ansiktet og skrubbe det før du påfører masken. For å forberede en skrubbe må du lage potetmos av chokeberry bær ved hjelp av en blender eller en kjøttkvern. Den resulterende grøten blandes med fint bordsalt. Deretter gni blandingen inn i huden med sakte bevegelser..

Matlagingsapplikasjoner

bjørnebærsyltetøyI tillegg til mange medisinske egenskaper, er chokeberry utstyrt med en behagelig smak..

Derfor lages forskjellige dessertretter av den:

 • langtidsoppbevaringspreparater (konserver, kompott, juice, syltetøy);
 • viner, likører, likører, likører, etc.
 • brus (gelé, te);
 • bakevarer;
 • marshmallow, syltetøy, kandiserte frukter, mousser;
 • eddik, sauser til kjøttretter.

Kompetent utført innsamling og lagring av svarte chokeberry bær lar deg bevare de gunstige egenskapene i lang tid. Og dette er en garanti for å skaffe effektive medisiner. Når du bruker dem, må de eksisterende kontraindikasjonene tas i betraktning, noe som unngår negative konsekvenser. Bare hvis dette blir observert, vil svart chokeberry bli en betydelig hjelp i forebygging av mange sykdommer..

De medisinske egenskapene til chokeberry – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea