15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og kontraindikasjonene med syltet ingefær

Syltet ingefær i orientalsk mat Syltet ingefær kom til Russland i kjølvannet av populariteten til orientalsk mat. Sammen med japanske og kinesiske delikatesser har nasjonale krydder blitt tilgjengelige for innenlandske gourmeter. I dag varmes interessen for saftig, med en skarp smak og frisk aroma av jordstengler opp ikke bare av kulinariske eksperter, men også av elskere av eksotiske kulturer. Ingefærplanter finnes på vinduskarmer og til og med i landlige drivhus..

Hvis du prøver en fersk rot, vil en person som ikke er kjent med den bli rammet av den skarpe smaken, saftigheten og forfriskende toniske evnen til produktet. I eldgamle tider ble plante rhizomer verdsatt som et middel mot feber og ulike infeksjoner. Ingefærbaserte midler ble ansett som en eliksir for mannlig og kvinnelig infertilitet, og ble brukt til å behandle tarmplager og leddsmerter. Moderne studier av roten har fullt ut bekreftet gjetningene til de gamle aesculapianerne.

Les også artikkelen om emnet: Ingefær – nyttige egenskaper og kontraindikasjoner!

Hvit og rosa syltet ingefær Men hvilke av deres bioaktive stoffer lagres i et syltet produkt? Hva er fordelene og skadene med syltet ingefær? Hvordan lage dette originale krydderet hjemme?

Sammensetning og kaloriinnhold av syltet ingefær

For tilberedning av syltet ingefær, velg de mest saftige sunne røttene uten grov hud og ofte lokaliserte øyne, tegn på skadedyrskader eller råte. Rhizomer av høy kvalitet inneholder mye fuktighet, fiber, sukker og essensielle oljer, som gir den ferdige krydderet sin gjenkjennelige aroma, samt bestemmer de gunstige egenskapene til syltet ingefær og kontraindikasjoner for bruk..

Syltet ingefær - et spiskammer med vitaminer og mineralerI tillegg kan ingefær, både fersk og syltet, kalles et ekte spiskammer med vitaminer og mineraler. Når det gjelder mengden bioaktive stoffer, konkurrerer roten på lik linje med fersk hvitløk og ginseng. De ledende posisjonene blant vitaminer okkuperes av askorbinsyre, A, B1, B2, noen andre aminosyrer, så vel som mikro- og makroelementer som jern, magnesium, kalium og kalsium, fosfor og sink.

Det er bare 51 kcal per 100 g syltet ingefærNaturlig bitterhet i sammensetningen av syltet ingefær gir sin skarpe smak og forhåndsbestemmer dens aktive effekt på menneskekroppen..

Hvis vi sammenligner fersk og syltet rot, er smaken av sistnevnte mykere, siden noen av de essensielle oljene og bitterheten går tapt, men i stedet for dem tilsettes den søte og sure ettersmaken av risvin, sukker og eddik til buketten..

Som mange urteprodukter har syltet ingefær ekstremt lavt kaloriinnhold og overstiger ikke 51 kcal per 100 gram produkt. Det er sant at det skal huskes at dette tallet avhenger av den valgte matlagingsoppskriften. Hvis det brukes smør eller sukker i marinaden, øker antall kalorier..

Tradisjonell bruk av syltet ingefær: fordeler og skader

Syltet ingefær kan med rette kalles ikke bare en forrett eller krydder, men også et effektivt kosttilskudd. Slik behandles det i Japan, hvor marinaden serveres med sjømatretter. Når vi kjenner særegenhetene til det lokale kjøkkenet, som tilbyr forbrukere mat i overflod som har gjennomgått minimal varmebehandling, kan det hevdes at ingefær har en rolle:

 • fordøyelsesstimulerende;
 • midler som hjelper kroppen til å takle belastningen raskere og fjerne giftige stoffer, om nødvendig.

Syltet ingefær er mye brukt i japansk matEt eksempel kan være bruk av syltet ingefær fra sushi. Uten ytterligere varmebehandling er sjømat veldig raskt forurenset med bakterier og kan forårsake alvorlig forgiftning..

Syltet ingefær er nyttig ved at den har en uttalt bakteriedrepende effekt og ikke tillater patogen mikroflora å skade kroppen. I tillegg stimulerer det fordøyelsen av mat og normaliserer metabolismen forsiktig..

Husk imidlertid at det kan være vanskelig å skille fordelene med syltet ingefær fra skadene som kan forventes fra overforbruk. Og her er det verdt å lære av de samme japanerne som alltid la veldig beskjedne porsjoner av en krydret, aromatisk matbit på bordet..

Varianter av syltet ingefær

Rosa syltet ingefær har en skarp smakIkke alle vet om et annet formål eller en egenskap med syltet ingefær. Roten kan friske opp pusten og skjerpe følsomheten til smaksløkene. Den serveres mellom rettene slik at en person fullt ut kan nyte den sanne smaken av en bestemt rett. Det er interessant at de forsiktige japanerne har tatt hensyn til denne funksjonen og lenge har brukt to typer snacks i nasjonalt kjøkken:

 1. Beni Shoga, en forrett som tilbys med kjøtt, fiskeretter, tradisjonelle nudler og supper, har en krydret, jevn skarp smak. Slik ingefær gjør ikke bare maten mer krydret, men aktiverer også fordøyelsesprosessene..
 2. Gari, ingefærrot, marinert i form av tynne, nesten gjennomsiktige skiver, har et annet formål. Den serveres med sushi nettopp for å friske opp munnen og forberede den neste retten..

Nyttige egenskaper av syltet ingefær og kontraindikasjoner

Ingefærrot er ikke bare et deilig kosttilskudd, men også et veldig nyttig produkt.Svaret på spørsmålet: “Er syltet ingefær bra for deg?” entydig. Ja, en slik forrett vil ikke bare gi glede for elskere av krydrede retter, men også ha en gunstig effekt på kroppen..

Først og fremst vokser ingefærrot nummen med mange fordeler for fordøyelsen. Det stimulerer fordøyelsen av innkommende mat, desinfiserer, letter passering av gasser og reduserer mengden. Men dette er ikke den eneste verdifulle eiendommen..

Med måte kan syltet ingefær være et effektivt forebyggende tiltak mot trusselen om åreforkalkning..

De aktive stoffene i sammensetningen motstår avsetning og akkumulering av kolesterol, påvirker blodkvaliteten og styrker til og med veggene i blodårene.

Syltet ingefær brukes i situasjoner der en person:

 • systematisk opplever ekstrem mental og fysisk stress;
 • komme seg etter alvorlig sykdom;
 • er deprimert eller deprimert;
 • lider av hyppige kramper eller leddsmerter.

Frisk og syltet rot vil tone opp, styrke immunsystemet og takle bakterieflora i munnslimhinnen.

For å styrke immunsystemet, bruk ingefær i en rå, syltet og tørr form.I dag blir bruken av syltet ingefær for vekttap stadig mer populær. Vekttap som et resultat av å spise små porsjoner av produktet skyldes den positive effekten på metabolske prosesser. Rot:

 • har evnen til å stimulere omdannelse av mat til varme;
 • forhindrer fettavsetning;
 • akselererer fjerning av giftstoffer og giftstoffer fra kroppen;
 • reduserer gassdannelse;
 • gir styrke for et aktivt liv.

Syltet ingefær konsumeres for vekttapHvordan bruke syltet ingefær med fordel og ufarlighet? Som andre matvarer som inneholder mange aktive ingredienser, krever ingefær forsiktig og forsiktig håndtering. Misbruk av produktet truer med å forverre kroniske sykdommer, som gastritt, magesår eller diabetes. Med forsiktighet må du inkludere en krydret matbit for gravide på menyen, spesielt i andre halvdel av terminen. Hvis du er allergisk mot fersk ingefær, må du gi opp syltet rot..

Hvordan syltet ingefær hjemme

I dag tilbyr handelen fersk, syltet, tørket ingefær. Det er alltid et tilstrekkelig utvalg av disse produktene i butikkhyllene. Men hvis du ønsker det, kan du tilberede dine egne ingefærbaserte snacks. Dessuten er det ikke vanskelig å gjøre dette, spesielt siden det finnes flere tilgjengelige oppskrifter på syltet ingefær hjemme.

Du kan marinere ingefærrot selvFor hermetisering er det bedre å velge unge røtter som har:

 • lys glatt overflate;
 • tynn, lett flyttbar hud;
 • saftig masse uten grove fibre og tørkede områder.

Før sylting av ingefær, skrell du rhizomene ved å kutte av skallet med et tynt lag, fjerne tørre og skadede fragmenter.

Det er mange oppskrifter for å lage ingefær. De er alle forskjellige i sammensetningen av marinaden. I det enkleste tilfellet er marinaden laget av en blanding av riseddik, salt og sukker..

Slik syltet ingefær er klar om noen timer og kan glede gjester som har kommet på hjemmeferie eller forbløffe familiemedlemmer som har samlet seg for en vanlig middag..

Skrell og kutt i tynne skiver, roten legges i rene små glass og helles med varm marinade. For å forberede det, ta en fjerdedel kopp eddik, to ss salt og tre ss sukker. Når væsken koker, fjernes den fra varmen, filtreres og helles i tilberedte beholdere med ingefær.

Hjemmelaget syltet ingefærDet er en annen oppskrift på sylting ingefær hjemme. Noen skyld, risvin og sukker tilberedes på forhånd for å lage mat..

 • Roten skrelles, kuttes i små biter og blancheres i kokende vann i et par minutter. La deretter vannet renne ut.
 • Mens ingefærrøttene tørker på et serviett, tilbereder du marinaden. For dette blandes risvin og vodka i like proporsjoner og varmes opp. Sukker tilsettes den varme væsken etter smak. Når marinaden koker – er den klar.
 • Jeg skar den tørkede ingefærroten i tynne tallerkener, som legges i rene glassbeholdere..
 • Varm marinade helles på toppen av ingefæren, og glassene er tett lukket.
 • Når den syltede ingefæren er avkjølt, kan du sette den i kulden for å modnes..

Etter noen dager er forretten klar. Det passer godt til kjøttretter, fisk og selvfølgelig den japanske favorittsushien. Hvis rensligheten opprettholdes under tilberedning og lagring i kjøleskap, mister syltet ingefær ikke smak og nyttige egenskaper i opptil tre måneder.

Lage syltet ingefær selv – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea