15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og skadene ved å spise grønne bønner

Sunne grønne bønner Unge belger med vanlige bønner, med tykke saftige skall og fremdeles umodne frukter, kalles grønne bønner eller aspargesbønner. I dag er dette produktet godt kjent for alle som passer på helsen sin, foretrekker å spise rasjonelt og sunt. Og det er vanskelig å forestille seg at verken de gunstige egenskapene til grønne bønner, eller til og med smaken deres var kjent for europeere før slutten av 1700 -tallet..

Følelsen av å ha det bra under en rekke forhold har upretensiøs og tidlig modningskultur i mange århundrer blitt brukt som en prydplante, og deretter en kilde til næringsrike bønner. For første gang bestemte italienerne seg for å bruke umodne bønner til kulinariske formål. Og litt senere traff en lett fersk siderett til og med bordet til franske monarker, noe som ga interesse for kultur og la grunnlaget for jordbruksdyrking av bønner..

Allerede i forrige århundre ble egenskapene til grønnsaken, dens sammensetning seriøst studert og det ble trukket konklusjoner om fordelene med grønne bønner og skadene de kan forårsake ved analfabeter..

Biokjemisk sammensetning av grønne bønner

Bønner inneholder mye jod, jern, magnesium, sink Nøkkelen til fordelene med grønne bønner for kroppen er et kompleks av bioaktive stoffer som utgjør de saftige belgene.

Vitaminsettet består av askorbinsyre, pantotensyre og folsyre, tiamin og tokoferol, pyridoksin, riboflavin og vitamin PP. Listen over makro- og mikroelementer som finnes i grønne bønner inneholder kalsium og fosfor, natrium, sink, selen og silisium, jod og jern, magnesium, kalium og svovel.

Overfloden av slike forskjellige, men helt uerstattelige stoffer gjør at grønne bønner ikke bare kan tilfredsstille sult, men også gi betydelige helsemessige fordeler. Og smaken av dette diettproduktet tiltrekker seg flere og flere mennesker hvert år. Samtidig kan grønne bønneretter inngå i både voksen- og barnemenyer. Hvis det ikke er medisinske kontraindikasjoner, vil produktet ikke skade, og fordelene med grønne bønner vil være åpenbare..

Kaloriinnhold i grønne bønner og næringsverdi

Fersk, bare kuttet fra planten, er grønne belger, som mange grønnsaker, kalorifattige.

Det er bare 24-32 kalorier i hundre gram bønner.I 100 gram slike bønner er det bare 24-32 kcal, mens fett utgjør 0,3 gram, 2,5 gram er protein, og andelen karbohydrater i produktet er 3,1 gram. Hoveddelen av grønne bønner er fiber og fuktighet.

Men kaloriinnholdet i grønne bønner, som i liten grad avhenger av grønnsakens variasjon og modningsgrad, kan endres dramatisk hvis produktet tilberedes. Siden bønner brukes til mat først etter termisk eksponering, som nøytraliserer plantens ufordøyelige komponenter, for å ta vare på din egen helse og velvære, er det viktig å velge retter som bevarer fordelene med grønne bønner, men ikke skader fra deres bruk. Kortsiktig, forsiktig koking sparer omtrent 80% av alle aktive stoffer i grønne belger, men på grunn av endringer i egenskapene til karbohydrater, er antallet kalorier nesten doblet.

I stekte grønne bønner 175 kcal per 100 gramNår du steker belgene, vil de ferdige bønnene allerede inneholde 175 kcal per 100 gram, og den stuede produktretten vil inneholde litt mindre – 136 kcal.

Hvis vi vurderer at kulinariske oppskrifter ikke bare inkluderer bønner, men også salt, vegetabilsk og animalsk fett, krydder og andre ingredienser, øker det totale kaloriinnholdet i grønne bønner dramatisk.

Nyttige egenskaper til grønne bønner

Lett frokost med bønner og soppFordelene med grønne saftige bønner er først og fremst overflod av fiber, proteiner som absorberes godt av kroppen og komplekse karbohydrater..

  • Vegetabilsk fiber som kommer inn i fordøyelsessystemet, som en hard svamp, fjerner matrester, giftstoffer og andre stoffer som er skadelige for mennesker.
  • Proteiner er byggesteinene i celler og vev.
  • Og karbohydrater levert med mat bærer energi og er ansvarlige for ytelsen..

Med et lite kaloriinnhold av grønne bønner, stiller den sulten godt, uten å overbelaste kroppen med fett, men gir alt som er nødvendig for livet.

Grønne bønner har en tonisk, tonisk effekt, stimulerer fordøyelsesprosessene og rensing av tarmen.

En ekstremt nyttig egenskap for grønne bønner er dens antiinflammatoriske og antivirale aktivitet, som brukes av leger i forebygging og behandling av dysbiose, inflammatoriske sykdommer i munnhulen, tarm og lunger. Inkludering av grønne bønnebøtter i den daglige menyen bidrar til å takle sesongmessige virussykdommer og en rekke hudproblemer raskere.

Rensegenskapene til grønne bønner er nyttige for hypertensjon, åreforkalkning, risikoen for å utvikle andre plager i den kardiovaskulære sfæren. Når de spises regelmessig, er sunne og velsmakende sideretter fra grønne belger en utmerket forebygging av hjerteinfarkt og slag, arytmier og jernmangelanemi..

Regelmessig inntak av bønner vil forhindre slag og hjerteinfarktAlle disse egenskapene skyldes tilstedeværelsen av jern og svovel i de grønne bønnene. Men tilstedeværelsen av sink vil være spesielt nyttig for menn som lider av seksuell dysfunksjon eller betennelse i det urogenitale området. Det samme elementet har en gunstig effekt på hudens og hårets tilstand, forhindrer utvikling av sopp- og bakterieinfeksjoner..

Retter fra grønne bønner vil være en god hjelp for kroppen i tilfelle trussel om influensa eller SARS i sesongen med massemorbiditet..

Bønneblad er kjent for sin evne til å regulere karbohydratmetabolismen og opprettholde blodsukkernivået. Dette er også karakteristisk for sunne grønne bønner, som, uten skade på kroppen, forbedrer trivselen til diabetikere i den andre sykdomsformen..

I dag undersøker onkologer seriøst muligheten for å inkludere grønne belger i kostholdet til pasienter med diagnosen brystsvulst. Allerede i dag har fordelene med produktet blitt kjent av mennesker som behandles for urolithiasis, nyresvikt, ødem og blærebetennelse. Dette er muliggjort av de milde vanndrivende og antiinflammatoriske egenskapene til bønner..

Green Bean Pods forhindrer brystkreftKokte bønner vil bidra til å bli kvitt tannplakk, dårlig ånde og forhindre dannelse av tannstein. Dette er fordelene med aktive syrer og kostfiber i produktets sammensetning..

Og kvinner kan være interessert ikke bare i fordelene med egenskapen til grønne bønner for å opprettholde vekten, men også for å opprettholde hormonbalansen, som ofte forstyrres før menstruasjon, under graviditet og i overgangsalderen. Inkludering av diettmåltider fra dette velsmakende produktet i dietten vil ha en gunstig effekt på nervesystemet og på velvære..

Bønner dyrket i hagen din vil bare komme kroppen til godeFor eldre mennesker er bønner interessante fordi de vellykket motstår aldersrelaterte endringer i organer og vev. Som en naturlig antioksidant senker grønne belger kolesterolnivået, fremmer cellegenerering og forhindrer aldring.

Ved å innføre grønne bønner i kosten kan du være helt sikker på at bønnene ikke inneholder plantevernmidler, nitrater, spor av tungmetaller eller andre skadelige urenheter som kommer inn i grønnsaker fra vann eller jord..

Belgene er tidlig modne og kan ikke være skadelige, men fordelene med grønne bønner er enorme..

Kan grønne bønner være skadelige??

Ost og grønne bønner sandwichOg likevel kan ikke alle glede seg over saftige, rike på virkestoffer uten belegg for helse..

Bønnebøtteretter kan forårsake uønskede og smertefulle reaksjoner hos pasienter:

  • gastritt med høy surhet;
  • pankreatitt i det akutte stadiet;
  • magesår;
  • kolecystitt;
  • inflammatoriske prosesser og tarmdysfunksjon;
  • kolitt.

Siden belgfrukter kan forårsake økt gassproduksjon og stimulere fordøyelsesprosessen, er forsiktighet ved bruk av grønne bønner nødvendig for det kroniske forløpet av disse sykdommene, så vel som på remisjonsstadiet..

Du bør ikke la deg rive med grønne bønneretter, spesielt smaksatt med krydder og olje, med pankreatitt, i alderdom og i de siste månedene av svangerskapet. Ved det minste ubehag er det bedre å gi opp dine favorittbønner og konsultere legen din.

Video om fordelene med grønne bønner

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea