15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan en ammende mor spise ananas

Ananas har mange næringsstoffer Brystmelk er den ideelle maten for en raskt voksende og utviklende baby. En kvinnemelk inneholder stoffer som er nødvendige ikke bare for å opprettholde styrke, men også for å danne vitale systemer i et barns kropp. Komponentene i melk absorberes ikke bare lett, takket være amming er babyen pålitelig beskyttet mot smittsomme og inflammatoriske sykdommer, utviklingen av psyken er mer effektiv.

Siden babyen er helt avhengig av å motta morsmelk, må mor på dette tidspunktet diversifisere menyen så mye som mulig, inkludert alle grupper av nyttige matvarer, spesielt de som er rike på vitaminer og mikroelementer. Disse inkluderer en rekke frukter.

I denne forbindelse har kvinner ofte et spørsmål: “Er det mulig for en ammende mor å ha ananas?” Hvor nyttig denne frukten er og vil ikke føre til uønskede konsekvenser?

Sammensetningen av morsmelk avhenger av dietten

Ammende mødre må spise ananas med forsiktighet Hvor nyttig morsmelk vil være, avhenger i stor grad av kvinnens kosthold. Og kaloriinnholdet i retter under amming bør økes litt. For å øke ammingen kan du bruke produkter som hjelper til med å dekke behovene til kvinnekroppen og påvirker mengden melk som produseres og kvaliteten. Vanligvis bør disse matvarene inneholde jern og jod, sink og magnesium, hovedgruppene av vitaminer og aminosyrer, biotin og andre forbindelser.

Med alt ønsket om å inkludere et stort utvalg av matvarer og retter i kostholdet, glemmer noen ganger unge mødre det viktigste – helse. Men bordet til en ammende mor skal være helt trygt for kvinnen selv, og spesielt for babyen. Alt som blir spist av mor, gjenspeiles i babyens velvære..

Og selv ekstremt sunne produkter kan bli en kilde til alvorlig fare hvis de spises uten tiltak og forsiktighet..

En begrenset mengde ananas vil ikke gjøre noen skadeLeger understreker hele tiden at både gravide og ammende kvinner trenger grønnsaker og frukt. Men om inkludering av eksotiske frukter i dietten, som inkluderer ananas, som er elsket av mange ammende mødre, blusser de heteste tvister opp, og de vanligste spørsmålene blir stilt..

Fordeler med ananas for amming

Kvinner trenger ananas for å holde seg friskeAnanas er verdsatt for sin saftighet, opprinnelige søte og sure smak, lyse aroma og en overflod av næringsstoffer som finnes i den lysegule massen.

Ifølge biokjemiske studier utgjør 100 gram avskallet fersk fruktmasse:

  • 0,4 gram protein;
  • 86 gram vann;
  • 11,5 gram karbohydrater;
  • 0,4 gram fiber.

Ananas er ekstremt rik på askorbinsyre, de inneholder betakaroten, vitamin B1, B2, B12 og PP, verdifulle makro- og mikroelementer, samt mange syrer, aromatiske og essensielle oljer.

Det ser ut til at et slikt produkt absolutt bør inkluderes på menyen til ammende mødre, men barneleger og ernæringsfysiologer er ikke så optimistiske. Så hva er ananas bra for mens du ammer? Og hvordan denne eksotiske frukten kan skade helsen til mor og baby?

Ananas kan konsumeres av en ammende mor bare etter introduksjonen av ekstra ernæring til babyen.I tillegg til at fersk ananas er en utmerket kilde til vitamin C, som bidrar til å opprettholde tone, ytelse og beskytte kroppen mot eksterne faktorer, tillater bruk av fruktkjøtt:

  • redusere blodviskositeten, og dermed redusere risikoen for trombose og åreknuter;
  • forbedre kvaliteten på blodårene og arbeidet til hele det kardiovaskulære systemet;
  • forhindre eller redusere akkumulering av kolesterol betydelig;
  • effektivt fjerne ødem og forhindre utseende i fremtiden;
  • redusere ledd og muskelsmerter.

På samme tid trenger ikke en kvinne som bruker ananas mens hun ammer, være redd for sin egen vekt, fordi fruktkjøttet av en moden ananas bare inneholder 48 kcal per 100 gram.

Som en kilde til essensielle syrer og vitaminer har ananas en gunstig effekt på kroppens beskyttende funksjoner, og øker immunsystemet forsiktig. Derfor er bruken av frukten spesielt nyttig i den kalde årstiden og utenfor sesongen..

Ananas er nødvendig for å gjenopprette helsen etter fødselEtter fødselen opplever mange mødre nervøs spenning, hyppige humørsvingninger og tegn på forestående depresjon. Ananas, som inneholder kalium, som forbedrer oksygentilførselen til hjernen, kan hjelpe til med å bli kvitt slike ubehagelige symptomer hos en sykepleier. I tillegg styrker fruktkjøttet av den eksotiske frukten hjertet, lindrer kronisk tretthet og stimulerer produksjonen av serotonin..

Takket være en liten mengde ananas i menyen, kan du forbedre fordøyelsen og raskt bli kvitt giftstoffer og overflødig fuktighet.

Er hermetisert ananas i sirup bra for ammende mødre??

Hermetisert ananas bør ikke inntas under ammingMen til spørsmålet: “Er det mulig for en ammende mor å ha ananas på boks?”, Bør et entydig negativt svar følge. Selv om produktets saftighet og utseende er bevart i en fargerik krukke, går de fleste av de fordelaktige egenskapene til fruktkjøttet friskt bort..

Som et resultat av varmebehandling brytes askorbinsyre, det dominerende vitaminet i ananas, ned..

Siden noen umodne frukter noen ganger brukes til fremstilling av industriell hermetikk, er nødvendigvis mye sukker tilstede i oppskriften for å gi dem smak og langtidslagring av produktet. Dette betyr at kaloriinnholdet i hermetisert frukt øker dramatisk. I tillegg inneholder sirupen kunstige konserveringsmidler, smakforsterkere og til og med fargestoffer som gjør ananas på boks ikke bare ubrukelig for en ammende mor, men også skadelig..

Hvorfor ananas er skadelig for en ammende mor og hennes baby?

Når du spiser ananas, er det nødvendig å observere reaksjonen til barnets kroppFørst og fremst kan ananas hos en ammende mor forårsake en alvorlig allergisk reaksjon eller tegn på matintoleranse som vises noen dager etter inntak..

Hvis en kvinnes kropp reagerer raskt og lyst på et allergen, hos barn, observerer legene en redusert, og noen ganger helt skjult forløp av en progressiv prosess som dekker mange organer og vev..

En allergisk reaksjon på ananas dekker luftveiene, fordøyelsen og nervesystemet, manifesterer seg i irritasjon og kløe i huden, rødhet og hevelse i slimhinnene, puste- og svelgevansker, fordøyelses- og luftveisforstyrrelser. Barn med allergi er altfor spennende, spiser dårlig og sover dårlig. Dette stopper ikke den negative effekten av ananas på helsen til en ammende mor..

Fersk frukt er rik på syrer som kan påvirke tilstanden til tannemaljen negativt, samt forårsake ubehag med økt surhet i mage -tarmkanalen.

Så er ananas greit for en ammende mor? Ingen spesialist vil påta seg å gi et klart og utvetydig svar på dette spørsmålet, siden alle kvinner og deres barn har sine egne disposisjoner og egenskaper ved kroppen..

Hvis det ikke er noen individuell intoleranse, vil ananas i begrensede mengder bare være til nytteHvis den vordende moren konsumerte dette produktet før fødselen regelmessig uten å legge merke til noen negative konsekvenser, er det åpenbart at ananas kan spises under amming, under overholdelse av strenge tiltak og forsiktighet. I tilfelle når fruktkjøttet av en eksotisk frukt er et nytt produkt for en kvinne, er det bedre å utsette smaken til babyen begynner å mate seg selv..

Hva kan en ammende mor spise – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea