15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi presenterer alle de mest interessante om hvite bønner for deg

Hvit bønnefrukt Den eldste kulturen – bønner har mer enn 200 varianter, forskjellige i fargen på kjernen, bruken av belgen eller plantens form. Den vanligste sorten som brukes til korn er hvite bønner. Det smaker godt, har et høyere kostfiberinnhold og er den viktigste proteinkilden for mennesker som av en eller annen grunn ikke spiser animalske produkter..

Ernæringsinformasjon og kaloriinnhold i hvite bønner

Høsting av hvite bønner Med hvert av matvarene får en person ikke bare energi for at kroppen skal fungere, men også stoffer som stimulerer arbeidet og som kreves av systemet i små mengder. De er vitaminer, mineraler og organiske aktivatorer av vitale prosesser. Bønner er så næringsrike at ett glass bønner gir en tredjedel av kroppens kaloribehov. 100 g av produktet inneholder:

 • proteiner – 21 g, 84 kcal;
 • fett – 2 g, 18 kcal;
 • karbohydrater – 47 g, 188 kcal.

Dessuten er det totale kaloriinnholdet i hvite bønner 298 kcal. Uansett den store mengden karbohydrater, anbefales produktet til pasienter med diabetes mellitus, siden fiber hemmer absorpsjonen av glukose og blodsukkernivået synker.

Hvite bønner inneholder 298 kcalBønnene inneholder viktige vitaminer fra gruppe B, C, A, K, PP. Vitamin E er av eksepsjonell betydning for næringen av kåte celler. Arginin, som er tilstede i bønnen, fungerer som insulin, og folsyre optimaliserer arbeidet i hjertemuskelen og sirkulasjonssystemet..

Mineralstoffer i forskjellige mengder er representert av 23 grunnstoffer. I tillegg til de grunnleggende elementene som finnes i andre planteprodukter, inneholder hvite bønner:

 • titan og nikkel, henholdsvis 150 og 173 μg;
 • aluminium – 640 mcg;
 • silisium – 92 mcg;
 • bor – 490 mcg;
 • kobber – 580 mcg;
 • svovel – 159 mcg.

Det er ikke mulig å liste opp alle elementene. Imidlertid har de alle en gunstig effekt på kroppen. Å ekskludere bønner fra maten din betyr å frata deg selv stoffer som bidrar til å være sunne..

Bønner nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Regelmessig moderat forbruk av bønner stimulerer fordøyelsessystemetDe gunstige effektene av bønner skyldes sammensetningen. Vitaminene som finnes i produktet stimulerer arbeidet til alle organer. Og et stoff som svovel bidrar til å gjenopprette tarmmikrofloraen, svekket av antibiotikabehandling eller tarmsykdommer. Jern deltar i dannelsen av røde blodlegemer, bidrar til å øke produksjonen av røde blodlegemer.

Jernets effektivitet er jo høyere, jo flere planteprodukter som er rike på askorbinsyre, blir konsumert med bønner samtidig. På samme tid kommer magnesium og folsyre inn i arbeidet, hjelper til med å gjenopprette blodårene og styrker hjertemuskelen.

Samtidig optimaliserer andre komponenter nyrene og blæren, lungene, fremskynder metabolske prosesser og forhindrer dannelse av kolesterol. Forskere som har studert fordelene og skadene med bønner har kommet til den konklusjonen at å spise bønner 2 ganger i uken vil beskytte en kvinne mot å utvikle brystkreft..

Bønner kan brukes til å lage forskjellige retterSannelig blir bønner frelse i løpet av fasten, når troende blir instruert om ikke å spise animalske produkter. Det er da at planteprotein er nødvendig for at kroppen skal fungere. Tallrike retter har blitt lært av kulinariske eksperter fra denne kulturen..

Med alle de nyttige egenskapene til bønner, er det kontraindikasjoner. Det bør utvises forsiktighet når du bruker hvite bønneprodukter eller unngår dem helt:

 • eldre mennesker;
 • lider av gastritt med høy surhet eller magesår;
 • med gikt;
 • med tarmproblemer.

Vær spesielt oppmerksom på at bønner ikke kan spises rå, inkludert spirede bønner. Varmebehandling må være langsiktig for å ødelegge skadelige stoffer fra alle typer belgfrukter bare i bønner.

Flatulens blir irriterende når du spiser noen bønneretter. For å redusere gassdannelse, bør bønnene dynkes, bytte vann ofte. Til matlaging, bruk en fersk porsjon vann, tilsett dill, la det småkoke uten å røre. Drikk mer væske etter belgfrukter for å mette fiberen din..

Medisinsk bruk av bønneblad

Bønneskall brukes medisinskBønneskall er et medisinsk råstoff som etterspørres i tradisjonell medisin. For diabetikere brukes bladinfusjon for å senke blodsukkeret. En drink tilberedes i en termos, 3 ss spon tas for en halv liter kokende vann og tilføres i flere timer. Drikk infusjoner og avkok også med ødem.

Du bør aldri selvmedisinere. Bare en lege eller herbalist kan vite hvordan man bruker doseringsformer, konsentrasjon og dosering. Selvmedisinering kan bare skade en allerede syk kropp..

Høsting og tørking av hvite bønnerAvslutningsvis bør det bemerkes at hvite bønner er mest påvirket av skadedyret, erteveven. Derfor må lagrene av produktet lagres i forseglet emballasje eller i kulden..

Det viktigste med bønner – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea