15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lær om fordelene og farene med svarte bønner

Svarte bønner kom til oss fra latinamerikansk mat Svarte bønner i vårt land finnes på bordene til kjennere av latinamerikansk mat. Bønner kan være rødbrune som Kindi eller nesten svarte som Preto. Av de kjente varianter av produktet forsterkes fordelene og skadene ved svarte bønner med den større konsentrasjonen av ingrediensene som utgjør kornet. Disse bønnene kjennetegnes ved en søtlig smak, tett struktur. Et særtrekk ved sorte bønner er en tydelig røkt smak.

Forskjellen mellom svarte bønner

Svarte bønner har helsemessige fordeler Den første forskjellen er kaloriinnholdet i produktet. Kaloriinnholdet i ethvert produkt bestemmes av innholdet i det:

  • proteiner 25,3%;
  • fett 1,66%;
  • karbohydrater 73,04%.

Det totale kaloriinnholdet i produktet er 341 mot 284 kcal for røde bønner. Proteinkomponenten i vektforholdet er 8,9 g, mens den i røde bønner er 8,4, og i hvite bønner er den 7,0. En slik proteinsammensetning er nær dyrestrukturen, lar vegetarianere få tilstrekkelig næring..

Bakkens askerest er litt lavere, det er 3,6 g ikke-brennbare mineralske stoffer i 100 g av produktet. Fiber inneholder 15,5 g, karbohydrater 62,36.

Mineralkomponenten presenteres i en mengde som dekker kroppens behov når svarte bønner er inkludert i den vanlige menyen:

  • sink – 3,65 mg;
  • jern – 5,02 mg;
  • magnesium – 120,4 mg;
  • fosfor – 240,8 mg.

Sammensetningen av mikroelementer er langt fra fullstendig, det er totalt 23 av dem. Vitaminer er representert av folsyre, phylloquinon, vitamin B6, niacin og andre, hvis virkning er kjent. De nåværende fettomettede og flerumettede syrene akselererer lipidmetabolismen.

Aminosyrer presenteres i mengden to dusin og blant dem er velkjente – arginin, lysin, glutaminsyre og andre. Den rikeste kjemiske sammensetningen skaper de gunstige egenskapene til svarte bønner.

Studier av nærings- og medisinsk verdi av sammensetningen av svarte bønner har vist at det er det mest nyttige planteproduktet. Det anbefales for å forhindre hjerteaktivitet, rense veggene i blodårene for kolesterol og for å forbedre hjernens funksjon. Det sier seg selv at det samtidig rydder opp i immunsystemet og mage -tarmkanalen. Imidlertid er det svarte bønner som er den mest effektive maten for å forebygge kreft. Det samme produktet er et hinder for starten på type 2 diabetes..

Preto sorte bønnerFolk som regelmessig bruker svarte bønner i kostholdet sitt, umerkelig og uten kosmetiske tweaks, får satenghud, skinnende hår og vakre negler..

Imidlertid er det sorte bønner som er det mest tilfredsstillende og det tyngste produktet av alle bønner. Fordelene med svarte bønner og skaden fra dem er uatskillelige hvis du behandler tilberedningen av parabolen tilfeldig. Hjerteglykosidet i denne bønnen er tilstede i samme mengde som i de andre, men på grunn av den tette strukturen til bønnen tar det mye lengre tid å bryte ned.

I tillegg er dette produktet designet for en sunn fordøyelseskanal. Derfor, i stadiet av forverring av enhver kronisk sykdom, er det bedre å ekskludere bønner fra menyen. For eldre mennesker kan du tilby retter laget av aspargesbønner. De som er diagnostisert med gikt eller nefritt må glemme bønner generelt.

Dyrkningsområde

I hagene i Russland har det nylig blitt dyrket svarte bønnerAmatører begynte selvfølgelig å dyrke en eksotisk grønnsak i Russland, og dyrkingsteknikken skiller seg ikke fra andre varianter av vanlige bønner. Men i Kina, USA, Canada vokser denne typen bønner som en industriell avling i store områder. De leverer også produkter over hele verden. Vi kjenner variantene “Preto” og “Kindi”, som er forskjellige i farge og kornstørrelse. Samtidig er sorten “Preto” grunnlaget for det brasilianske kjøkkenet, og nasjonalretten til Feijoada er allerede 300 år gammel..

Mager, solid mat er laget av svarte bønnerDisse bønnene i mange land i verden brukes i vegetarisk mat og under faste av troende..

Komplekse salater er laget av sorte bønnespirerAv spesiell verdi er retter laget av sorte bønnespirer uten selve bønnen. De er en egen rett eller er inkludert i komplekse salater. Den biologiske aktiviteten til bønnespirer gjør retten sunn.

Hvordan velge og konservere bønner

Senger med svarte bønner i landetOverraskende er det bare svarte bønner som ikke blir skadet av bønnevingen. Hun ligger bare ikke på de svarte belgene. Derfor truer ikke et vanlig skadedyr denne typen bønner. Produktet kommer imidlertid i en gjennomsiktig pakke, slik at du kan forsikre deg om at frukten ikke deles i to, noe som skjer under langtidsoppbevaring. Eldre bønner smaker også annerledes..

Bare svarte bønner blir ikke skadet av caryopsisNår du avler denne typen bønner hjemme, bør du høste i tide og tørke kornet godt. Når det tørkes i det fri, bringes produktet til tørrhet, men du må lagre bønnene før kaldt vær begynner på et kjølig sted, det er bedre å bruke den nedre hyllen i kjøleskapet. I tillegg til sneglen er det mange andre insekter som til tider kan trenge inn i den søte frukten..

Video om fordelene med svarte bønner

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea