15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spise melon for diabetes type 2

Diabetikere kan spise umoden melonfrukt Det er umulig å motstå på en augusttur til markedet og ikke kjøpe en solbær, en melon. En duftende helbredende melonskive vil gi et godt humør og gi næring til kroppen med de nødvendige elementene. Blant de som kan bli skadet av melon, er det et stort antall mennesker med diabetes. Er det mulig å spise en melon med type 2 diabetes, la oss prøve å finne ut av det.

Type 2 diabetes mellitus, dens tegn og konsekvenser

Personer med diabetes type 2 har økt appetitt Kroppen vår er et komplekst system. Feil i ett organ gjenspeiles i de mest uventede manifestasjonene. Så konstant overspising, overvekt, mulig kirurgisk inngrep, stress og dårlig økologi kan føre til at det produserte insulinet ikke brukes til behandling av sukker, og dette fører til deaktivering av hele karbohydratassimileringssystemet. Et av de farlige tegnene på mulig utvikling av type 2 diabetes er fedme fra usunt kosthold. Folk som spiser gatekjøkken, snacker på flukt og blir tykke samtidig, bør tenke på konsekvensene. Når diabetes er oppnådd, kan det ikke helbredes.

En person mottar et signal i form av følgende symptomer:

  • hyppig og kraftig vannlating;
  • tørr munn og intens tørst dag og natt;
  • kløe på intime steder;
  • langvarige ikke-helbredende sår på huden.

BlodsukkerstandardVed type 2 diabetes injiseres ikke insulin fordi cellene ikke reagerer på det. Ved hyperglykemi skilles sukker ut gjennom urinen og produksjonen øker. Hvis du ikke følger legens anbefalinger, vil diabetes ta livet ditt om 10-15 år. I de siste stadiene oppstår benamputasjon og blindhet. Derfor kan bare en streng diett og medisinsk støtte lindre pasientens tilstand og forlenge livet..

Ernæring for type 2 diabetes

Symptomet på sykdommen er oftest økt tørst.Sykdommen er alltid ledsaget av overvekt, uavhengig av årsakene til forekomsten. Og det første som vil lindre tilstanden er en reduksjon i kroppsvolum. For å lage riktig kalori diett for en diabetiker, må du ta i betraktning at de farligste produktene er de som under behandlingen gir karbohydrater – sukker. Karbohydrater leveres til fordøyelsessystemet i en bundet form, men frigjøres og kommer inn i blodet. Noen av dem går i oppløsning i lang tid, blodsukkeret stiger noe, andre avgir karbohydrater umiddelbart og dette er farlig, koma kan oppstå. Deler, fiber og cellulose, generelt, blir ikke ødelagt.

Sukkerkontrollen må være konstantDerfor tok de glukose som en standard og tildelte den en indeks på 100. Det vil si at den umiddelbart kommer inn i blodet og dobler sukkerinnholdet. I følge GI -tabellen over matvarer er melonens glykemiske indeks 65, som er et høyt nivå. Dette betyr at når du spiser et stykke melon i 100 g, stiger blodsukkeret for en kort stund, det kommer inn 6,2 g, hvis du spiser mer, blir tiden forlenget avhengig av dosen..

Tellebord for brødenhetI tillegg til GI er målingen enheten brød. I dette tilfellet likestilles alle produktene i mengden karbohydrater med en 1 cm brødskive, skåret fra et standardbrød. En diabetiker bør ikke spise mer enn 15 XE i løpet av dagen. Dietten er utformet slik at et balansert kosthold ikke overstiger den tildelte mengden XE. Energiverdien til melonen er 39 Kcal per 100g. Dette stykket er næringsverdi lik 1 XE, og for behandlingen trenger du 2 enheter insulin.

Er det mulig å spise en melon med diabetes?

Melon kan konsumeres i begrensede mengderDiabetes mellitus er av to typer. Ved insulindiabetes er det nødvendig å beregne hvor mye insulin som kreves for å behandle produktet og for å øke injeksjonsvolumet. Eller spis en melon, unntatt annen mat av samme verdi i karbohydratbalansen. Når det gjelder insulindiabetes, kan melon konsumeres i begrensede mengder, husk at det øker inntaket av sukker, men 40% av karbohydratene er representert av fruktose, for insulin som ikke er nødvendig.

For diabetikere av type 2 er ting mer kompliserte. Insulin er tilstede i kroppen, men det fyller ikke sin funksjon. Derfor er melon et uønsket produkt for slike pasienter. Men siden et lite stykke bidrar til produksjonen av lykkehormoner, vil 100-200 g, hvis det er inkludert i menyen, ikke skade humøret. Dessuten har melon en avføringsmiddel og vanndrivende effekt. I dette tilfellet vil kalori -menyen bli enda strengere, siden produktet er lavt i kalorier. Selv et lite vekttap er mulig. Sammen med andre frukter (mandariner, pærer, epler, jordbær) i små mengder forbedrer det humøret, noe som er viktig for pasienten.

Frukt og bær er nyttige for enhver sykdomMedisinsk forskning er ennå ikke presentert, men innen folkemedisin blir det stadig mer populært å senke blodsukkernivået ved hjelp av bitter melon, momordica. Sorten er utbredt i Asia. Momordica blir brakt til Russland i grønn form. Frukt av en spesiell form, liten. De er virkelig veldig bitre, og bitterheten samles i skorpen og under den. Selve fruktkjøttet er bare litt bittert. på en gang anbefales det å spise en fjerdedel av den skrelle frukten. I land der denne melonen vokser, blir den fortært ved full modenhet..

Momordica kan bidra til å senke blodsukkeretIndianerne som oppdaget nytten av bitter melon mener at polypeptidene som er tilstede i frukten bidrar til produksjon av insulin..

Bitter melon er et folkemiddel for å forbedre tilstanden til de syke og kan være skadelig hvis sukkernivået er lavt. Derfor er det nødvendig med en konsultasjon med en endokrinolog før du bruker produktet..

Moden bitter melonSpørsmålet om hvorvidt det er mulig for diabetikere å ha en melon, avgjøres individuelt ut fra pasientens tilstand. Imidlertid er det måter melon ikke er like farlig for diabetikere. Du kan spise umoden frukt:

  • mengden sukker er betydelig mindre;
  • en umoden frukt har et lavere kaloriinnhold;
  • hvis du tilsetter litt kokosolje, kommer sukker langsommere inn i blodet.

Du kan bruke en infusjon av melonfrø, som brukes som vanndrivende, for å rense alle indre organer. En slik infusjon vil bare være fordelaktig hvis den inntas regelmessig. En spiseskje frø brygges i 200 ml kokende vann, tilføres i 2 timer og drikkes i løpet av dagen i 4 doser. Den samme oppskriften vil bidra til å lette forkjølelsen..

Bitter melon og diabetes mellitus – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea