15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan en ammende mor introdusere melon i kostholdet hennes?

For en ammende mor er først og fremst babyens helse viktig. Graviditet og spesielt den påfølgende fødselen av et barn endrer en kvinnes liv radikalt. Fra nå av er alt, som starter med den daglige rutinen, slutter med valg av mat, underlagt den lille personens interesser..

Hvis de første diettendringene skjer flere måneder før fødselen, må sykepleierkvinnen etter dem forene sine preferanser med barnets sikkerhet, for gjennom melk kan giftstoffer og allergener komme inn i kroppen hans.

En ammende mor står uforvarende overfor et alvorlig problem, fordi maten skal være så variert og nyttig som mulig, men ikke utgjøre en fare for babyen som er avhengig av henne.

Kan melon ammes??

Det er uønsket å konsumere melon fra de første månedene etter fødselen av et barn. Sommeren er den vanskeligste tiden å motstå fristelsen og ikke å glede seg over aromatiske frukter og bær, hvorav mange kan utgjøre en potensiell fare for et spedbarn. Melon er intet unntak. Med mange nyttige egenskaper inneholder frukt mye sukker og fiber, og kan også forårsake allergiske reaksjoner.

Derfor er leger forsiktige med dette produktet i kostholdet til både gravide og kvinner som nylig har født. Og til spørsmålet “Er det mulig å spise en melon for en ammende mor?” leger synes noen ganger det er vanskelig å gi et bestemt svar. For å forstå dette problemet må du vurdere alle de positive egenskapene til frukten og sammenligne dem med de eksisterende risikoene..

Risiko for å spise melon for en ammende mor

Det er strenge restriksjoner på inntak av meloner etter fødsel.Ulempene med meloner ved amming kan vurderes:

 • et økt innhold av karbohydrater, som gjennom morsmelk kan provosere dannelsen av gasser i babyens fordøyelsessystem og forårsake smertefull kolikk;
 • melons evne til å forårsake matallergisymptomer hos både mor og baby som ammes, noe som resulterer i utslett og hevelse i huden, rhinitt, kortpustethet og kløe.

I denne forbindelse er det bedre å være forsiktig og ammende mor spiser ikke melonen, i hvert fall til barnet når tre måneders alder, og immuniteten blir ikke sterkere litt. Melon er spesielt farlig for babyer der en eller begge foreldrene er utsatt for matallergi, selv for andre typer mat. Hos slike barn er akutte reaksjoner i kroppen på eksponering for allergener mer vanlige enn hos babyer til friske par..

I tillegg bør en mor som er interessert i om det er mulig å amme en melon, ikke glemme at hennes egen helse kan undergraves hvis hun får diagnosen en av følgende sykdommer:

 • diabetes;
 • gastritt i det akutte stadiet;
 • magesår.

Selv med sporadisk fordøyelsesbesvær, som folk i det vanlige livet legger liten vekt på, hos en ammende mor, kan en melon forårsake komplikasjoner og langvarig diaré, noe som påvirker både trivsel og melkekvalitet og babyens helse..

Fordeler med melon for amming

Melon inneholder mange vitaminer som trengs for å gjenopprette helsen etter fødsel.Hvis det ikke er kontraindikasjoner, og legene ikke ser noen grunn til å nekte en ammende mor i en melon, kan man huske ikke bare den gode smaken av honningfrukter, men også fordelene de kan gi både kvinnen og babyen.

Melon er en frukt som inneholder:

 • en stor mengde folsyre, som er så viktig under graviditet og fôring;
 • mange andre vitaminer som askorbinsyre og betakaroten;
 • vegetabilske proteiner og organiske syrer, mineraler og pektiner;
 • fordøyelig sukker, som hjelper til med raskt å gjenopprette styrken som trengs av en ung mor;
 • fiber, som fremmer tarmfunksjonen, fjerner giftstoffer og fjerner overflødig kolesterol;
 • jern og kalium, som støtter kroppen mot trusselen om anemi, hjerte- og karsykdommer, overdreven stress på leveren, nyrene og leddene.

På den positive siden kan melon hos en ammende mor forårsake økt produksjon av morsmelk..

Kroppens velorganiserte arbeid og mors gode humør er nøkkelen til barnets raske vekst og utvikling, derfor er det mulig med måte og under tilsyn av en lege å spise en melon mens du ammer. I tillegg til de nevnte fordelene, har moden masse en mild vanndrivende effekt og renser umerkelig kroppen for skadelige ansamlinger og bekjemper ødem.

Når og hvordan du kan spise melon mens du ammer?

I små mengder kan en ung mor spise alle grønnsaker og frukt.Når du skjærer en saftig frukt i skiver, er det viktig å huske at for å unngå ubehagelige konsekvenser når du spiser melon, er det bedre å følge enkle regler:

 1. Melon skal være moden, av høy kvalitet og ikke kald, for ikke å irritere mageslimhinnen når den kommer inn i fordøyelsessystemet. Det er ikke nødvendig for å unngå forgiftning at en ammende mor spiser en melon, skåret på forhånd og hadde tid til å ligge i kjøleskapet.
 2. Før bruk vaskes melonen med en vaskeklut eller en tykk svamp i rennende vann, og tørkes deretter med en myk serviett..
 3. Du kan ikke spise en melon på tom mage eller om natten, i dette tilfellet kan ubehagelige følelser i magen ikke unngås.
 4. Unngå å spise melon med mat som rug- og hvetebrød, bakevarer, melk og fløte, fet kjøtt og fisk..
 5. Som en uavhengig dessert spises meloner, inkludert meloner, mellom hovedmåltidene, for eksempel etter frokost eller lunsj som en lett matbit..

Og hvilken tid på dagen er det bedre å spise en melon?

Se babyens reaksjoner etter å ha spist frukt og grønnsakerSiden det er viktig for en ung mor å se reaksjonen ikke bare av kroppen hennes på introduksjonen av et nytt produkt, men også av et babyprodukt, er det rimelig å spise et stykke melon om morgenen. I dette tilfellet vil babyen være under tilsyn hele tiden, og alle alarmerende symptomer vil ikke gå ubemerket hen..

Hvis det oppstår rødhet i babyens ansikt, en rennende nese begynner, eller andre tegn på en allergisk reaksjon dukker opp, kan moren raskt henvende seg til spesialister for å få hjelp og iverksette nødstilfeller. Tydeligvis, i dette tilfellet, som i en situasjon der kvinnens velvære forverres, er svaret på spørsmålet: “Er det mulig for en ammende mor å ha en melon?”.

Ved det første tegn på allergi eller matforgiftning er det viktig å oppsøke lege umiddelbart og fjerne farlige stoffer fra kroppen så snart som mulig..

Å spise 200 gram melon om morgenen vil ikke skadeI tillegg kan sukkeret i den ikke bli en energikilde som er nødvendig for en kvinne, men avsatt i livet. Og fordøyelsen av fiber tar flere timer, så et lite stykke melon spist om natten kan frata en kvinne god hvile..

Hvis babyen ikke har en negativ reaksjon på et nytt produkt i sykepleierens morsmeny, kan du spise melonen ikke bare ett stykke om gangen, men gradvis øke mengden til 2-3, og hele tiden overvåke babyens velvære. Den maksimale daglige porsjonen melon bør vanligvis ikke overstige 250-300 gram, men selv her, for å unngå akutte reaksjoner i kroppen, er det bedre å rådføre seg med legen din på forhånd..

Video om mors ernæring mens du ammer

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea