15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan melon konsumeres med pankreatitt?

Moden melon inneholder mange mineraler, vitaminer, fiber Hvis det er en moden melon på bordet, fremkaller aromaen alene appetitt. Når frukten er kuttet, er det ingenting å nekte fra den søte, honningjuice. Melon er ikke bare alles favoritt sommerdelikatesse, men også et lager av mineraler, vitaminer, fiber, sukker og andre stoffer som har en gunstig effekt på kroppen. Men i noen tilfeller kan den mest delikate og nyttige frukten ikke gi styrke og kraft, men forårsake skade. Dette skjer hvis melonmasse, som kommer inn i kroppen, irriterer de indre organene, får dem til å jobbe intensivt eller med overbelastning..

Kan melon spises med pankreatitt? Bukspyttkjertelen spiller en enorm rolle i å sikre menneskeliv, som er å sikre fordøyelse, regulering av energiutveksling.

Fordøyelseskvaliteten til fett, proteiner og karbohydrater er avhengig av enzymer, og takket være insulin og andre hormoner i bukspyttkjertelen er nivået av glukose i blodet til en frisk person alltid på et optimalt nivå..

Duftende søte melonskiver Den inflammatoriske prosessen i bukspyttkjertelen kalles pankreatitt. Dessuten kan sykdommen være akutt i naturen og fortsette latent og tregt, ispedd perioder med forverring.

Sykdomsforløpet krever en annen tilnærming til menyen for en pasient med akutt eller kronisk pankreatitt.

Siden dietten har en direkte innvirkning på trivsel og behandlingsprosess, har leger utviklet mange anbefalinger, der de prøvde å inkludere de vanligste matgruppene. De kunne ikke komme seg rundt og meloner, inkludert melon, vannmelon, gresskar..

Melon med pankreatitt i den akutte fasen eller under forverringen

Forverring av pankreatittTil tross for den tilsynelatende sikkerheten, er den ømme saftige massen av melonen, som ikke skiller seg ut med en sur eller skarp smak, men tvert imot har mange nyttige egenskaper, forbudt under forverring av kronisk pankreatitt eller akutt sykdom. Hvorfor kan du ikke spise en melon med pankreatitt i disse tilfellene? Hvordan forklarer legene deres forbud?

I henhold til behandlingsmetoden som brukes, er den mest skånsomme operasjonsmåten nødvendig for det betente organet. Den valgte dietten bør bidra til dette..

Når du spiser en melon rik på kostfiber og karbohydrater, kan dette ikke oppnås:

  • på grunn av aktiveringen av den endokrine funksjonen til den berørte kjertelen, økt sekresjon av fordøyelsesorganene;
  • på grunn av en økning i kjertlens aktivitet og rask syntese av insulin som respons på en økning i blodsukkernivået;
  • på grunn av økt produksjon av saltsyre og aktivering av produksjonen av bukspyttkjertelsaft.

MelonsalatI tillegg kan melon med pankreatitt forårsake oppblåsthet, smerter i dette området, overdreven gassdannelse, hyppig avføring av væske eller skummende konsistens. Årsaken til disse ubehagelige symptomene er fiber som er nyttig for en sunn person og er en energikilde for sukker..

For ikke å forverre forløpet av pankreatitt, kan melon ikke brukes i mat under en forverring. Dette kravet gjelder for alle mulige bruksområder, inkludert fersk, tørket eller frossen frukt, hermetisk melon eller juice..

Melon i remisjon av pankreatitt

I remisjonsfasen med pankreatitt kan du drikke melonsaftNår betennelsen mister sin styrke, og leger har grunn til å snakke om vellykket behandling og remisjonens begynnelse, utvider pasienter med pankreatitt ofte utvalget av tillatte produkter. I dette tilfellet kommer meloner og kalebasser også tilbake til menyen sammen med andre frukter og grønnsaker..

Melon med pankreatitt bidrar til å opprettholde normal karbohydratmetabolisme i kroppen, men ikke umiddelbart lene seg på honningfrukter. Først er det bedre å inkludere små porsjoner juice fra fersk melon, mør mousse eller gelé på menyen. I dette tilfellet vil det være mulig å redusere fibermengden i desserten, og inntak av melonen i fordøyelsessystemet vil ikke føre til nedbrytning av behandlingen..

Melon vil bare ha fordeler i begrensede mengderHvis den første opplevelsen av “bekjentskap” med en melon med pankreatitt ikke overskygges av smerter eller andre symptomer som er forbundet med sykdommen, blir fruktkjøttet introdusert i små mengder i salater, desserter med tillatt mat eller spist separat, strengt i henhold til tiltaket.

Hvis den behandlende legen har tillatt pasienten å følge diett nr. 5, som brukes mot pankreatitt, bør en enkelt porsjon melon ikke overstige 100 gram.

Med forsiktighet og ved å observere ditt eget velvære kan du forhindre en forverring av sykdommen og nyte melonen og andre sommergaver i sesongen..

Kosthold og ernæring for pankreatitt – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea