15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er oregano nyttig for kvinners og menns helse?

oregano blomstrer Mirakuløst krydret gress vokser på fjellet, og dekker bakken med et tykt grønt teppe. Selv om oregano (italiensk navn) brukes som krydder, er det fortsatt verdt å lære hvordan oregano er bra for helsen til både menn og kvinner. For medisinske formål brukes tørkede blader og blomster. De lager te, avkok, tinkturer og andre poteter.. tørt krydder Nå er det verdt å vurdere anleggets muligheter i detalj..

Materinka (russisk navn) er kjent for sin praktfulle aroma, som gir retter og krydder til retter. På grunn av den enorme mengden essensielle oljer gir krydderet en fantastisk duft.

Kjennskap til den kjemiske sammensetningen

hvordan er oregano nyttig?Plantenes grøntområder og blomsterstander inneholder mer enn 1,5% flyktige oljeaktige stoffer. Bruken av oregano i tradisjonell medisin skyldes det høye innholdet av medisinske oljer. Studier viser at urten inneholder følgende estere:

 • sesquiterpener (fra 12,5%);
 • tymol – innen 10%;
 • fenolsyrer (12-20%);
 • garanylacetat, som er et monoterpenoid, overstiger ikke 5%;
 • gratis alkoholer er mer enn 15%;
 • kervacrol – ca 20%.

oregano oljeSpesiell oppmerksomhet bør rettes mot den siste komponenten. Denne forbindelsen har en effektiv effekt på kreftceller, spesielt de som stammer fra prostata. De er i stand til å ødelegge dem fullstendig. I tillegg ødelegger kervacrol konvolutten av komplekse virus, noe som gjør dem sårbare for immunsystemet..Kervacrol ødelegger konvolutten av komplekse virus

Blant annet inneholder den kjemiske sammensetningen av oregano mange vitaminkomplekser: B, D, K, C og A. Det er også verdt å nevne slike mineraler og sporstoffer som kalsium, magnesium, fosfor og jod. Likevel trenger du ikke bruke krydderet som en uavhengig medisin. Terapien bør være omfattende. På samme tid tar hovedkortet i det en sekundær rolle..

Amuletten (populært navn) inneholder en høy andel tanniner og askorbinsyre. Kaloriinnholdet i urten er 25 kcal per 100 g..

Hvorfor er oregano nyttig for menn og kvinner

oregano på engenI følge folketradisjonen brukes urteaktig kultur til å lage antidepressiva avkok / te. Esterne i oregano slapper av, beroliger nervesystemet og lindrer stress og følelsesmessig spenning.. Ved hjelp av aromatiske drikker behandler de:

 • søvnløshet;
 • nevroser;
 • nervøse lidelser;
 • epilepsi.

oregano behandler søvnløshetVirkningen på nervesystemet er hva oregano er nyttig for menn. Det hjelper å håndtere alvorlige former for avhengighet, både tobakk og alkohol.alkoholavhengighet Infusjoner lindrer stress og gjenoppretter følelsesmessig balanse. Urten kalles ofte “hunn” fordi dens forbindelser stimulerer produksjonen av kvinnelige hormoner. Derfor bør ikke den mannlige halvdelen av befolkningen bli båret bort av slike drinker..

Homeopati er en langsiktig terapi. Av denne grunn bør du ikke vilkårlig øke dosen for å fremskynde prosessen. Til tross for oreganos gunstige egenskaper, har den også kontraindikasjoner for menn. Hyppig drikking av denne teen reduserer sexlysten, noe som kan føre til impotens..

Kvinners spørsmål

oregano for kvinners helseHvert år blir det mer og mer vanskelig å behandle alle slags gynekologiske sykdommer. I tillegg til medikamentell behandling, anbefaler leger å bruke “naturressurser”. Hvorfor er oregano urt nyttig for kvinner?? Infusjoner, te og avkok brukes til:

 • normalisering av menstruasjonssyklusen;
 • lindring av smerter og kramper under menstruasjon;lindrer smerter og spasmer
 • restaurering av livmorens tone etter fødsel;
 • full utvikling av kjønnsorganer, så vel som bryster hos jenter;
 • bli kvitt fryktelige hetetokter med overgangsalderen.

Det er imidlertid ikke tillatt å konsumere oregano (selv som et krydder) under graviditet. De aktive stoffene i planten har en negativ effekt på fosterets utvikling, og kan også føre til spontanabort.. gravide skal ikke spise oreganoDet var tilfeller der kvinner hadde indre blødninger, som ble provosert av moren. Likevel brukes oreganos unike egenskaper i medisin for å behandle alvorlige plager..

Den magiske effekten av oregano: en sparegris med oppskrifter fra naturen

duftende delikat oreganoDet er verdt å ta hensyn til mennesker som lider av sykdommer i luftveiene og mage -tarmkanalen. Eteriske oljer styrker kroppens immunsystem. Te fra bladene i kulturen anbefales å drikke under epidemier, så vel som for forkjølelse. Mødre gjenoppretter metabolske prosesser i kroppen, derfor er det relevant for fedme. I folkemedisinen lagres oppskrifter på oreganodrikk:

 1. Te. Tørkede blader / blomster (20 g eller ss. L. Med et lysbilde) males. Hell kokende vann over – 1 liter. Insister på opptil 5-10 minutter, og filtrer deretter. Drikk 3 ganger om dagen for sykdommer i kjønnsorganene og mage -tarmkanalen.oregano te
 2. Fersk juice. Under blomstring blir bladene plukket, vasket og presset ut. Tre ganger om dagen (1 ss. L 15 minutter før måltider) hjelper mot forkjølelse, epilepsi, fordøyelsesforstyrrelser og menstruasjon. Oregano urt brukes til muskelgjenoppretting og er en hemostatisk.Fersk juice
 3. Buljong. Den tilberedes i henhold til standardopplegget: 1-2 ss tilsettes til 250 ml vann. skjeer med råvarer. Blandingen kokes i et vannbad i ca 15 minutter, og la den deretter trekke i 45 minutter. og filtrer.oregano avkok
 4. Infusjon. Tilberedningsprosedyren er som følger: tørt gress (opptil 2 ss) helles med kokende vann (500 ml eller liter) og insisteres fra 30 minutter til 2 timer. Deretter skilles kaken fra væsken.infusjon av oregano

Med tanke på disse oppskriftene, bør man forstå essensen av teknologien. Selvfølgelig, før du starter terapien, er det viktig å konsultere legen din og finne ut hvordan oregano er nyttig. Først etter riktig diagnose kan du starte behandlingen.

Doseringen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Du må starte med 1 spiseskje. Antall hyppigheter er 3 ganger om dagen. Infusjonene drikkes i 0,3-0,5 kopper. Gjør dette en halv time før måltider..

Mirakuløs tinktur

alkohol tinkturFor å bevare plantens helbredende egenskaper så mye som mulig, må du bruke alkoholholdige drikker. Det er alkohol som trekker ut og bevarer alle biologiske forbindelser. Oreganotinktur med vodka lages i henhold til følgende algoritme:

 • hakk 20 g blader og blomster;
 • hell 300 ml alkohol (det anbefales å bruke 70%);
 • lukk glassbeholderen hermetisk;
 • oppbevar på et mørkt sted i opptil 7 dager;
 • rist daglig;
 • etter utløpet av perioden, filtrer tinkturen flere ganger.

forberedelse av infusjonOppbevar et slikt produkt i en mørk beholder i mange år. Det brukes i noen få dråper for stress, i overgangsalderen og som en profylakse mot åreforkalkning. Hvis du drikker etter ½ teskje 3 ganger om dagen, så kan du normalisere avføringen og bli kvitt forstoppelse. Dette er et av områdene der oregano er relevant for menn.. I tillegg brukes medisinen til:

 1. Bronkitt. Drikk 5 dråper flere ganger om dagen, og bruk den også som en gnidning.behandling av bronkitt
 2. Cyste. Lag 20-minutters bad. For å gjøre dette, tilsett 25 ml tinktur til varmt vann..kjempe mot blærebetennelse
 3. Sår hals (tonsillitt, tonsillitt eller faryngitt). Fortynn stoffet i et forhold på 1:10, og kjærtegn deretter munnhulen.halsbehandling
 4. Betennelse i tannkjøttet. En bomullspinne fuktes med en eliksir og påføres det betente området i 15-30 minutter.bekjempe tannkjøttsykdom

Mange er interessert i spørsmålet om menn kan drikke oregano i denne formen. Dette stoffet behandles med ekstrem forsiktighet, fordi alkoholtinkturer kan forårsake avhengighet. Dessuten er slike legemidler sterke beroligende midler, derfor reduserer de mannlig styrke..

Den aromatiske blandingen lindrer leddbetennelse og ryggsmerter. Ofte gnides knærne med den, så vel som “vondt” deler av kroppen. Etter prosedyren blir organene pakket inn i naturlig stoff for å holde varmen..

Oregano i matlaging – en uforglemmelig kombinasjon av smaker

oregano i matlagingSelvfølgelig blir tørre knopper og blader lagt til te og andre drinker. Dette er den eneste måten å gi dem en mer utpreget aroma og krydret smak. Oftest brukes oregano i matlaging til å lage pureesuppe. På samme tid får kjøttretter en krydret smak, men bare hvis det blir tilsatt merian og basilikum.. Blant annet lager oregano retter som:

 • Pizza;
 • alle slags pickles;
 • lim inn;
 • sauser;
 • pølser;
 • en fisk;
 • kjøttpaier;
 • omelett / eggerøre;
 • marinader;
 • pates.

oregano puré suppeKrydderet må imidlertid alltid suppleres med andre krydder. Timian, dill, mynte, rosmarin og svart pepper kombineres utrolig godt med det. Bakte poteter viser seg å være uvanlig appetittvekkende med amulett.

Oregano brukes ikke til å lage kylling. Spice overdøver den delikate smaken av kyllingkjøtt og gjør det tøft.

Så denne raske oversikten har tydelig vist hvorfor oregano er bra for deg. Tinkturer og avkok hjelper i behandlingen av lidelser i nervesystemet og genitourinære systemer. Mirakelurten brukes også mot bronkitt, blærebetennelse, overgangsalder og andre sykdommer. Du bør imidlertid ikke bruke krydderet som en uavhengig medisin..

Oregano te – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea